Washington Nationals – NY Mets; 09.04. MLB

DUEL ELITNIH BACAČA

Ova kompletna serija je u znaku odličnih bacačkih nastupa, a takvu smo vidjeli i jučer kada je utakmica završila sa minimalnih 2:1. Sjajnu predstavu su nam pružili bacači Washingtona i Metsa, odnosno Jordan Zimmermann i Jacob DeGrom.

– Pitching je bio odličan, toliko odličan da smo vidjeli tek nekoliko bodova. Ako napraviš samo jednu pogrešku onda će tvoj protivnik to uzeti u svoju korist, tako smo mi napravili jučer, a oni su danas uzeli prednost na jedan krivo bačeni pitch – komentirao je menadžer Metsa Terry Collins nakon jučerašnjeg poraza u glavnom gradu.

Danas nećemo gledati ništa drugačiji ishod prema svemu sudeći, jer prvi bacač koji će izaći na mound je Stephen Strasburg, koji je prošle sezone bio njihov opening day starter. Prošlu sezonu je Strasburg završio na 14-11 omjeru i 3,14 era, što je u redu, no imao je uspona i padova, što nije nalik na njega.

Matt-Harvey-today

– Osjećam se spremno i želim pokazati da mogu biti jako dobar bacač koji ide duboku u utakmicu – kratko je rekao Strasburg.

To je i bio jedan od njegovih problema, to da ne može otići daleko u utakmicu i jednostavno je to bilo tako. Nikako nije uspijevao završiti posao do kraja, no to je sada manje bitno. Bitno je da je on zdrav i da može bez problema krenuti u sezonu. U karijeri je protiv Metsa upisao 3-1 omjer uz jako dobar 2,19 era. Često ih je znao izdominirati i napraviti ih da izgledaju smiješno. Prema svemu gledajući, napad Metsa očekuje još jedan jako težak posao.

U bacačku rotaciju Metsa se vraća njihov najbolji bacač Matt Harvey iza kojeg je sezona odmora jer je morao na operaciju lakta, tzv. Tommy John operacija. Harvey je pokazao koliko može biti dominantan, a činjenica da je sezonu 2013. završio sa 2,27 era te 191 strikeout kroz 178,1 inninga dovoljno govori o tome.

– Osjećao sam se dobro na spring treningu i spreman sam za početak sezone – objasnio je ukratko Harvey.

Harvey ima fastball koji ide i do 100 milja na sat, fenomenalno kontrolira breaking ballove i kada se to spoji onda imate dojam da ga je nemoguće udariti. Protiv Nationalsa u karijeri upisuje 1-1 omjer i 1,00 ERA kroz 27 inninga.

Možemo očekivati još jednu utakmicu sa rezultatom tipa 2:1, jer ova dva bacača su apsolutna dominacija i under je jako dobra opcija.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)