GREŠKA KLADIONICE: Sudac finala eura 2016

Našli smo velika odstupanja u koeficijentima na tržištu “sudac finala eura 2016” te smatramo da je ovu okladu itekako pametno uplatiti prije početka eura 2016.

Naime, većina kladionica daje 3,00 za najvećeg favorita za suca finala, dok druga daje 34,00 za identičnu okladu!!!

euro2016 suci

Ovo je greška kladionice koja vam može, ako se poslože stvari a trenutno je navedeni sudac najveći favorit, riješiti mnoga usudio bi se reći i veća životna pitanja, budući da je koeficijent 34,00 a sve druge kladionice daju 3,00!!!

Euro 2016, te ukupno 51 utakmicu voditi će 18 sudaca. Pročitajte više o svakome od sudaca:

Sudac finala eura 2016

Kod klađenja na suca finala eura 2016 moramo uzeti u obzir dosta stvari. Kao prvo, reprezentacija zemlje odakle je sudac nesmije doći do polufinala jer se najčešće suca finala određuje prije polufinalnih utakmica, a ako je u polufinalu npr. Francuska, onda Clement Turpin (Francuz) ne može suditi finale. Dakle kod predviđanja suca finala, uz dobro poznavanje sudaca, poželjno je odabrati suca kojem njegova nacionalna reprezentacija ne može uskratiti finale.

Uz to, izuzetno je bitno prijašnje iskustvo sudaca, jer iako je na euru 2016 18 sudaca, svih 18 sudaca nije istog rankinga, godina, iskustva, te ih UEFA ne cijeni jednako. Teško je za očekivati da će npr. najmlađi sudac koji nije sudio niti jedno ozbiljno finale dobiti priliku voditi finalnu utakmicu eura2016, dok bi npr. sudac pred zalaskom karijere, te sudac koji je vodio finale Lige Prvaka, Europske lige, bio na Svjetskim prvenstvima i sl. imao puno veće šanse za tako nešto.

[su_bet365_euro2016]

Naravno, bitan faktor jest i forma te suđenje na euru 2016, koje je teško predvidjeti, jer ukoliko će neki sudac imati nesreće da mu se na utakmici desi veliki broj spornih situacija, ili ukoliko pomoćni sudac pogrešno signalizira neko značajnije zaleđe, cijela sudačka četvorka će dobiti nižu ocijenu…

Evo i popisa svih 18 sudaca eura 2016;

Pavel Kralovec (Češka)
Martin Atkinson (Engleska)
Mark Clattenburg (Engleska)
Clement Turpin (Francuska)
Felix Brych (Njemačka)
Viktor Kassai (Mađarska)
Nicola Rizzoli (Italija)
Bjorn Kuipers (Nizozemska)
Svein Moen (Norveška)
Szymon Marciniak (Poljska)
Ovidiu Hategan (Rumunjska)
Sergey Karasev (Rusija)
William Collum (Škotska)
Milorad Mazić (Srbija)
Damir Skomina (Slovenija)
Carlos Velasco Carballo (Španjolska)
Jonas Eriksson (Švedska)
Cuneyt Cakir (Turska)

U daljenjem tekstu navesti ćemno par podataka i znatno suziti ovu listu.

Suci koji su nedovoljno iskusni i koji će se zadovoljiti, u ovoj fazi njihove karijere, sa kojom utakmicom grupne faze, prema našem mišljenju,  jesu William Collum (Škotska), Ovidiu Hategan (Rumunjska), Sergei Karasev (Rusija), Szymon Marciniak (Poljska), Svein Moen (Norveška) and Pavel Kralovec (Češka).

Unibet, o ćemu će kasnije biti govora, daje 4,00 da će Mark Clattenburg voditi finale i prema njima je on prvi kandidat, međutim koeficijenti na ovom tržištu uistinu fluktuiraju kao na rijetko kojem drugom tržištu, te su odstupanja u koeficijentima prevelika. Navest ćemo samo podatak da je samo jednom u povijesti isti sudac vodio finale Lige Prvaka i finale eura 2016 iste godine, tako da Marku Clattenburgu ne dajemo prevelike šanse za vođenje finala.

Vjerujemo i da Martin Atkinson nema dovoljno iskustva i reputacije kod UEFA-e te da će teško dobiti čast voditi finale. Također, Njemačka je ozbiljni kandidat da završi u finalu, a uz to vjerujemo i da ima sudaca bolje reputacije i većeg iskustva kod UEFA, pa ćemo eliminirati i Felixa Brycha.

Nakon što smo eliminirali veći broj sudaca pogledajmo kako naša šira lista potencijalnih sudaca finala (jer možemo je još suziti) i izgleda:

Pavel Kralovec (Češka)
Martin Atkinson (Engleska)
Mark Clattenburg (Engleska)
Clement Turpin (Francuska)
Felix Brych (Njemačka)
Svein Moen (Norveška)
Szymon Marciniak (Poljska)
Ovidiu Hategan (Rumunjska)
Sergey Karasev (Rusija)
William Collum (Škotska)
Viktor Kassai (Mađarska)
Nicola Rizzoli (Italija)
Bjorn Kuipers (Nizozemska)
Milorad Mazić (Srbija)
Damir Skomina (Slovenija)
Carlos Velasco Carballo (Španjolska)
Jonas Eriksson (Švedska)
Cuneyt Cakir (Turska)

Dakle eliminirali smo deset sudaca, i ostala nam je realna lista od potencijalnih osam kandidata za suca finala.

Pogledajmo sad i koeficijente koji se radikalno razlikuju.

Unibet – Sudac finala eura 2016

Unibet final referee

Kao što smo i naveli Unibet je za favorita postavio Marka Clattenburga koji je već ove sezone vodio finale Lige Prvaka i male su šanse da će UEFA istom čovjeku povjeriti dva finala. To se u povijesti dogodilo samo jednom, tako da nam je netko od drugih kandidata puno zanimljiviji.

Unibet daje čak 12,00 da će Bjorn Kuipers voditi finale, sudac koji je izuzetno iskusan i dobro kotira kod UEFA-e. Istaknuli bi isto tako da je Betfair Bjorna Kuipersa postavio za glavnom favorita, te da daju samo 2,50 na njega, tako da je oklada na Kupiersa po koeficijentu 12,00 kod Unibeta itekako pametna oklada. Prednost je i što Nizozemske nema na turniru.

Bet at home – Sudac finala eura 2016

Bet at home euro 2016

Ukoliko Italija ne dođe do polufinala realne šanse za voditi finale ima i Nicola Rizzoli koji je miljenik Colline a koji su i iz iste zemlje. Naravno ovo nije presudno, te ukoliko Rizzoli napravi neku kardinalnu grešku sigurno neće dobiti finale, međutim ukoliko budu birali između dva donekle podjednaka kandidata, ova činjenica može presuditi. Koeficijent na Nicolu Rizzolija je 10,00-11,00.

[su_bet_at_home_euro2016]

Bet at home je za glavnog i uvjerljivog favorita postavio Damira Skominu iz Slovačke (3,00), suca kojeg UEFA izuzetno cijeni i koji ima itekako realnu šansu voditi finale.

Betfair – Sudac finala eura 2016

Betfair sudac finala eura 2016

Ono što mi smatramo daleko najvećim valuebetom i najvećom greškom kladionice, jest nevjerojatan previd i ogromna greška Betfair kladionice koja daje čak 34,00 da će Skomina voditi finale!

Da dobro ste pročitali, koeficijent je 34,00 a ako još jednom pogledate ponudu Bet at home kladionice vidjet ćete da je Bet at home stavio kao prvog favorita za suca finala, te da za njega Bet at home daje samo 3,00, a i još neke kladionice! Evidentno je da je ovdje netko napravio kardinalnu grešku jer radi se o 11 puta većem koeficijentu, odnosno o koeficijentu koji je 1.133,33% veći nego što bi, prema drugim bookmakerima, trebao biti!

Ovo je itekako pametna oklada budući da Damir Skomina itekako dobro kotira kod UEFA-e što potvrđuje i činjenica da ga je UEFA uvrstila u elitnu kategoriju sudaca, te da ga Collina izuzetno cijeni. Ovaj 40-godišnji sudac je karijeru započeo prije više od 15 godina, a na FIFA-inoj listi sudaca je već 13 godina, te je u tih 13 godina skupio sasvim dovoljno iskustva i značajnih utakmica, kako bi mogao dobiti ovako važan susret.

Damir Skomina

Također, u prilog ovoj okladi ide i činjenica da Slovenije nema na Euru 2016 pa Skomina ovisi sam o sebi, o svojim izvedbama i tome kako će se posložiti stvari do polufinala, međutim Skomina je sigurno jedan od top tri, ako ne i prvi, kandidat za suditi finale i koliko god se to možda sad činilo teško predvidjeti, kada se eliminira većina sudaca i suzi izbor, koeficijent od 34,00 na Skominu jest jednostavno ogromna greška. Možda su bookmakeri htjeli postaviti koeficijent 3,40 pa im je decimala pobjegla, ili je do nećeg drugoga, ali sigurno smo da ćemo ovo iskoristiti!

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Isto tako imajte na umu i da ako otvorite račun kod Betfair kladionice i uplatite 200€, zbog specijalne euro2016 promocije Vaše stanje računa biti će udvostručeno te ćete imati 400€ na računu. 

Ako bi 200€ koje ste uplatili, odnosno 400€ koje imate na Betfair računu uplatili na to da će Damir Skomina voditi finale, vaš dobitak bi bio nevjerojatnih 13.600€!

Ako bi istu tu okladu odigrali kod Bet at home kladionice, te uplatili 200€ na Damira Skominu po koeficijentu 3,00 Vaš dobitak bi bio samo 600€, odnosno 13.000€ manje!

UPLATI KOEFICIJENT 34,00

Ostavite svoj komentar..

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)