Čeka se potvrda: Benitez u Realu

Nakon što je Carlo Ancelotti napustio Real Madrid kao što se već duže vrijeme očekivalo, svijetski mediji su u potrazi za novim trenerom najprestižnijeg nogometnog kluba na Svijetu. Posljednjih dana dosta se baratalo raznim imenima od Kloppa, Beniteza, Michela, Laudrupa, Zidanea, Emerya i drugih.

Benitez

Ipak sada je već vrlo izgledno da će novi trener Real Madrida biti Španjolac Rafa Benitez koji je očigledno miljenik Florentina Pereza, jer on sigurno nije izbor navijača koji su bili za ostanak Ancelottija ili dolazak Kloppa, a sigurno nije ni među igračima najomiljeniji pošto su oni stali na stranu Ancelottija.

Pa zašto onda Benitez? On je već prije dolaska Mourinha vrlo visoko kotirao, jer ipak se radi o čovjeku koji je osvajao Ligu prvaka i koji je u Španjolskoj imao sjajne rezultate s Valencijom. Također uspješno je vodio Chelsea i Liverpool.  Ipak daleko najvažnija činjenica je čini se što je Benitez rođeni Madriđanin i tečno govori španjolki, odnosno kastiljski, te je svoju karijeru započeo kao trener Real Madrida B, prije nego je preuzeo Valladolid.

 

 

Menadžer Carla Ancelottija u intervju za RAI Sport izjavio je: “Benitez će biti novi trener Reala 99 posto.”  Time potvrdivši ono o čemu Marca piše već nekoliko dana.

Benitez nije imao osobito uspješan period u Napoliju, pa ova činjenica da preuzima Real je ipak iznenađenje, ali čini se kako vrh kraljevskog kluba želi domaćeg trenera koji će razumijeti način na koji funkcionira Real (Benitez je rođeni Madriđanin). Sada jedino treba vidjeti kako će se Benitez snaći u Realu i da li će sreća biti na njegovoj strani, jer bez trofeja očigledno nitko ne može ostati trener Reala, a ponekad ni to nije dovoljno.

Njegov najozbiljniji protukandidat Jurgen Klopp će tako definitivno prema Engleskoj, vjerojatno u Manchester City ili Liverpool.

Ako Vam koeficijent od 1.20 nije premalen sugeriramo da odigrate kako će Benitez biti novi trener, jer to bi trebalo biti potvrđeno kroz 5-6 dana.

 

[touchcarousel id=’2′]