NaslovnicaVijestiSve što trebate znati o izvlačenju skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo

Sve što trebate znati o izvlačenju skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo

Izvlačenje svjetskog prvenstva je danas u 16:00h u srcu Moskve, točnije Kremlju. 32 reprezenetacije su se kvalificirale i spremne su za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.

Sve što trebate znati o izvlačenju

Dok smo propustili neka velika imena kao što su Italija, Čile, Nizozemska, Vels, Škotska, Republika Irska i Sjeverna Irska, ekipe kao što su Panama i Island će uživati u čarima Svjetskog prvenstva.

Da se još jednom podsjetimo koje države su se kvalificirale..

Europa: Rusija (domaćini) Francuska, Portugal, Njemačka, Srbija, Poljska, Engleska, Španjolska, Belgija, Island, Švicarska, Hrvatska, Švedska, Danska

Južna Amerika: Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Peru.

Sjeverna / Srednja Amerika: Meksiko, Kostarika, Panama

Azija: Iran, Južna Koreja, Japan, Saudijska Arabija

Afrika: Tunis, Nigerija, Maroko, Senegal, Egipat

[su_bonus]

Kako funkcionira ždrijeb?

Kao što svi znamo 32 ekipe će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. One će biti podijeljene u četiri jakosne skupine. Te jakosne skupine su napravljene po FIFA-inoj rang listi, gdje će jedina iznimka biti Rusija koja je naravno kao domaćin automatski plasirana i smještena u prvu jakosnu skupinu.

Jakosna skupina 1: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

Jakosna skupina 2: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska

Jakosna skupina 3: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran

Jakosna skupina 4: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija

Što se tiče pravila izvlačenja, ona kažu da jedna skupina ne može imati više od jedne reprezentacije sa svakog kontinenta izuzev Europe odakle u istoj skupini mogu biti maksimalno dvije reprezentacije.

[su_no1forfootball]

Hrvatska se nalazi u jakosnoj skupini broj dva, nakon što su prošli kroz dokvalifikacije protiv Grčke u kojima su ih pobijedili sa 4-1 u ukupnom rezultatu. Hrvatska na ovom izvlačenju ne može dobiti Španjolsku, Peru, Švicarsku, Englesku, Kolumbiju, Meksiko i Urugvaj. No ostaje nam Brazil, Argentina i Rusija od ovih nešto jačih reprezentacija, tako da neće biti lako za Hrvatsku.

Svjetsko prvenstvo počinje 14. lipnja, gdje će domaćin Rusija odigrati prvu utakmicu i otvoriti turnir. Finale će se održati 15. srpnja 2018. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!