Craps

Craps je vjerojatno najzabavnija i najuzbudljivija igra koja se igra sa samo dvije kockice. Slučajnošću, craps je također i izraz koji se koristi u igri kad se izgubi bacanje.

Craps

Craps pravila

Craps pravila

Za igranje ove igre, potrebno je da se poštuju određena Craps pravila. Bacač počinje igru stavljanjem uloga na polje s oznakom Pass Line (pobjeda bacača) ili Don’t Pass Line (bacač gubi). Onda bacač baca dvije kockice koje se moraju odbiti od unutarnjih zidova na suprotnoj strani stola i zaustaviti na nekoj poziciji na stolu (u online ili mobilnoj verziji igre, ovi potezi su simulirani na vašem ekranu). Bacač je jedan od igrača za stolom, a nakon svakog kruga, ta uloga se prenosi stolom, s jednog na drugog igrača, u smjeru kazaljke na satu.

Svaki krug igre se dijeli na dvije faze: ‘Početno bacanje (Come Out Roll)’ i ‘Point’. Početak kruga je ‘početno bacanje’: ako je rezultat ovog bacanja 2, 3 ili 12 (Craps) onda završava porazom za sve igrače koji su postavili ‘bacač pobjeđuje’ oklade. Ako je rezultat 7 ili 11 (Natural), onda pobjeđuju svi igrači koji su stavili ‘bacač pobjeđuje’ oklade. Ako je bilo koji drugi rezultat (4, 5, 6, 8, 9 ili 10), taj broj postaje ‘point’ i krug prelazi u drugu fazu. Ako bacač pogodi opet ‘point’, sve ‘bacač pobjeđuje’ oklade dobijaju. Ako baci i dobije rezultat sedam (Seven-Out), sve ‘bacač pobjeđuje’ oklade gube i počinje novi krug.

Stolovi su podijeljeni na tri glavna područja: središnje područje na kojem se nalaze svi ‘Središnji ulozi (Propositions)’ (‘one-roll’ oklade sa velikom prednošću Kuće i ‘teški par’ oklade); dva područja sa strane sadrže ‘bacač pobjeđuje’, ‘bacač gubi’ oklade, ‘dobitak (Come)’ i ‘gubitak (Don’t Come)’ oklade, ‘Odds’ oklade, ‘Place’ i ‘Field’ oklade.

Čini se komplikovano, ali vjerujte, Craps pravila se brzo nauče i onda je sve spremno za zabavu.

Craps online strategija

Craps online je komplicirana igra, što znači da ima beskonačan broj naprednih i manje naprednih strategija koje možete naučiti. Ako tek počinjete, onda je dobro naučiti nekoliko osnovnih strategija koje će vam pomoći da se naučite kladiti u male iznose.

Osnovna oklada koju možete staviti tijekom prve polovice svakog kruga je ‘bacač pobjeđuje’. Tri su moguća scenarija: možete dobiti u omjeru 1:1 na brojevima 7 ili 11, izgubiti na brojevima 2, 3 i 12 ili osvojiti iznos u omjeru 1:1 ako pogodite ‘point’ jednom, pa još jednom ‘point’ prije broja 7.

Popularna je strategija prema kojoj početnici samo trebaju stavljati ‘bacač pobjeđuje’ oklade zajedno sa serijom ‘dobitak’ oklada, prema sljedećoj formuli: 1. ‘bacač pobjeđuje’ oklada; 2. Bacač baca; 3. Odaberite okladu sa jednostrukim ili dvostrukim omjerom; 4. Odaberite ‘dobitak’ okladu; 5.Bacač baca. 6. Ponovite korake 3 i 4; 7. Bacač baca.

Craps hrvatski savjeti

Craps online se svodi na prednost Kuće. Oklade na pobjedu bacača daju Kući prednost od 1,41%. Ostale oklade donose Kući veću prednost, ali zato daju puno veće omjere isplate.

Craps igra je teška za razumjeti ako ste početnik, stoga, zašto ne probate besplatnu verziju koju nude sva vodeća online kasina? Igrajte ‘za dušu’, bez trošenja stvarnog novca. Onda kad dovoljno shvatite igru, pređite na kockanje u stvarni novac.

Ako ste početnik, držite se niskorizičnih oklada – ‘bacač pobjeđuje’ i ‘dobitak’. Kada nakupite dovoljno iskustva, možete se prebaciti na visokorizične ‘središnje oklade’ koje nalaze na sredini stola.

Craps igra

Craps igra

Craps igra donosi mnogo uzbuđenja, bilo da igrate online ili u kasinu. Međutim, imajte na umu: iako biste se uvijek trebali zabavljati igranjem i stvoriti nova poznanstva, ipak igrate samo za sebe. Oklade koje drugi igrači stavljaju nemaju utjecaja na vaše. Igra se svodi na dvoje – vi protiv Kuće. U svijetu, nisu toliko poznati Craps hrvatski igrači, tako da je ovo prilika za Vas da postanete jedan od prvih Craps hrvatski igrača.