NaslovnicaDugorocne okladeEurosong 2024: Hrvatska najveći favorit na ovogodišnjem natjecanju!

Eurosong 2024: Hrvatska najveći favorit na ovogodišnjem natjecanju!

Eurosong 2024 je 68. izdanje Eurosonga i održat će se u Malmou, Švedskoj, nakon što je ta zemlja pobijedila na natjecanju 2023. godine s pjesmom “Tattoo” koju izvodi Loreen. Natjecanje će se održati u Malmo Areni i organiziraju ga “European Broadcasting Union” (EBU) i domaći televizijski kanal Sveriges Television (SVT). Sastojat će se od dva polufinala 7. i 9. svibnja te finala 11. svibnja 2024. Tri live emisije će voditi Petra Mede i Malin Akerman.

EBU je objavila popis od 37 zemalja koje će se natjecati na Eurosongu 2024. godine. Švedska i Velika petorka zemalja (Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) prethodno su kvalificirani za veliko finale. Ostale zemlje su dodijeljene jednom od dva polufinala.

Polufinale 1 – (Ukrajina, Cipar, Poljska, Srbija, Litvanija, Hrvatska, Irska, Slovenija, Island, Finska, Portugal, Luxemburg, Australija, Azerbejdžan, Moldavija)

Polufinale 2 – (Austrija, Malta, Švicarska, Grčka, Češka, Albanija, Danska, Armenija, Izrael, Estonija, Gruzija, Nizozemska, Norveška, Latvija, San Marino, Belgija)

Po 10 zemalja iz svakog od dva polufinala proći će u veliko finale, koje će uključivati ukupno 26 zemalja: 10 iz polufinala 1, 10 iz polufinala 2, Švedsku i Veliku petorku.

Najveći favorit za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu je Hrvatska sa kvotom 4.00 u bet365 kladionici. Druga je Ukrajina sa koeficijentom 5.00, a treća Italija, prva od ‘Velike petorke’ kojoj kladionice daju realne šanse za osvajanje ovog natjecanja sa koeficijentom 6.00.

(Koeficijenti 17.3. u 00:53 CET)
Koeficijenti su podložni promjenama

 Hrvatska

Hrvatsku će na Eurovisionu 2024 predstavljati Baby Lasagna sa pjesmom Rim Tim Tagi Dim. Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić, 28 godišnji profesionalni pjevač iz Umaga osvojio je cijelu Hrvatsku svojim nastupom a na dobrom je putu da isto napravi i 11og Svibnja te dovede Eurosovision u 2025. godini u Hrvatsku!

Hrvatska nikad nije bila prvi favorit na kladionicama na Eurovisionu međutim bookmakeri već tjednima Hrvatsku drže kao prvog favorita Eurovisiona što potvrđuje da i mnogi drugi prepoznaju Rim Tim Tagi Dim.

Ukrajina

Italija

Švicarska

Belgija

Nizozemska

Grčka

Izrael

Švedska

Francuska

Austrija

Litvanija

Ujedinjeno Kraljevstvo

Gruzija

Norveška

Armenija

Irska

Azerbejdžan

Island

Slovenija

Finska

Albanija

Srbija

Estonija

Australija

Danska

Cipar

Španjolska

Poljska

Malta

Njemačka

Latvija

Portugal

Luksemburg

Češka

San Marino

Moldavija

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!