Naslovnica Dugorocne oklade Koja država bi sledeća mogla napustiti Europsku uniju? Evo što kažu kladionice.

Koja država bi sledeća mogla napustiti Europsku uniju? Evo što kažu kladionice.

Jedina država u povijesti koja je napustila Europsku uniju je Velika Britanija koja se na to odlučila nakon referenduma održanog 2016. godine. Brtianci su i prvog februara/veljače ove godine i službeno prestali biti punopravna članica, a EU je tako ostala na 27 država članica.

Svjedoci smo pandemiji koronavirusa, a brojne europske zemlje teško su pogođene ovom zaraznom bolešču. Neke se i postopeno oporavljaju, ali stanje još nije kao što je bilo prije izbijanja pandemije. Prema mišljenjima političkih stručnjaka i eksperata, koronavirus podstakla je rast euroskepticizma u brojnim EU državama. Analitičari također navode kako je solidarnost u EU pala na testu za vrijeme koronavirusa, te se svako okrenuo sam sebi. Najbolji primjer za to je situacija koja je bila u Italiji, kada smo imali priliku vidjeti skidanje EU zastava sa jarbola, a negdje čak i postavljanje kineskih s obzirom da je Kina poslala značajnu medicinsku pomoć Italiji koja je bila najžešće pogođena koronavirusom.

Pored Italije, tu je još i Mađarska gdje premijer zemlje Viktor Orban ima veliku moć i nije baš poznat kao veliki pristalica Europske unije. Stavovi Orbana i Bruxellesa se uveliko razilaze kada je stvar o migrantima, a otišlo je daleko do te mjere da su ga i neki zvaničnici EU prozvali za nepoštivanje ljudskih prava.

Grčka dužnička kriza više nije toliko u središtu pažnje, ali ta priča još nije gotova, pišu politički listovi u EU. “Grčka se ne plaši referenduma o izlasku iz EU, čije bi održavanje mogle da isprovociraju desničarske partije, već je Grčka prijetnja i po samu EU s obzirom da zemlje članice nemaju jednak stav o tome kako riješiti finansijske probleme u Grčkoj.”, piše Washington Post.

Poljska je također jedna od zemlja u kojoj jača euroskepticizam, a na listi se visoko kotira i Francuska s obzirom da Francuzi zagovaraju duboke EU promjene iznutra.

Zbog ozbiljnije situacije sa koronavirusom, istraživanja u Italiji pokazuju da bi aktuelna vlast mogla izgubiti na sledećim vanrednim izborima.

Tečaj da će Italija biti sledeća zemlja koja će napustiti Europsku uniju iznosi 3.75 u Betfair kladionici. Sledeća je Grčka se koeficijentom 7.00, a nakon nje slijede Francuska, Austrija i Češka.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!

1.000 HRK BONUSA
NIŠTA
365€ POKER BONUSA
NIŠTA
EKSKLUZIVNI KOEFICIJENTI
NIŠTA
BONUS KREDITI DOBRODOŠLICE
NIŠTA
Možda je baš danas tvoj sretan dan!
Zaigraj i osvoji bonus dobrodošlice!

Pravila igre:

  • Jedna igra po osobi dnevno
  • Varalice će biti diskvalificirani
  • Gamble responsibly, T&C Apply, 18+