Primeira Liga: Jedna od najzanimljivijih sezona u Portugalu ikada!

Portugalska Primeira Liga se privodi kraju i nikada nije bila zanimljivija nego u ovim trenucima. Ostalo je još sedam kola do kraja sezone i velika borba se vodi kako na vrhu, tako i na dnu tabele.

Primeira Liga

Benfica i Porto nakon 27 kola imaju po 66 bodova, dok Benfica ima značajno bolju gol razliku nakon što su do sada postigli 73 gola. Porto ima nešto bolju obranu u odnosu na njih nakon što su primili samo 17 golova do sada ove sezone. Očekuje nas velika drama na kraju prvenstva u Portugalu, baš kao što je to bio slučaj i prošle sezone između upravo Benfice i Porta, gdje je Porto izašao kao pobjednik na kraju sa sedam bodova prednosti. Prve dvije pozicije u portugalskoj Primeira ligi vode u Ligu prvaka. Prva vodi direktno u skupine, dok druga pozicija vodi u kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, tako da će ovdje pored titule biti velika borba za direktnu promociju u elitno natjecanje.

Osam bodova ispod Porta i Benfice se nalaze Sporting i Braga. Baš kao što je to bio slučaj i prošlih sezona, dje su se Sporting i Braga borili za treću i četvrtu poziciju, a Sporting je završio na toj trećoj sa tri boda više od Brage. Sada imaju isto bodova (58) u 27 kola, dok su im rezultati u potpunosti isti, baš kao i kod Porta i Benfice na vrhu tabele što je doista zanimljivo za vidjeti. Samo Sporting u ovom slučaju ima nešto bolju gol razliku. Treća i četvrta pozicija vode u Europsku ligu i vjerojatno će ovo biti dva kluba koja će se i boriti za ova mjesta, jer je Moreirense daleko na petoj poziciji, čak 13 bodova iza.

U portugalskoj Primeira ligi imamo 18. mjesta za koja se bore svi klubovi tijekom sezone, ali posljednja tri mjesta su ona koja vode u Segunda ligu. Na posljednja tri mjesta se nalaze Tondela, Chaves i Feirense. Možemo slobodno reći da je situacija za Feirense pa skoro gotova, jer imaju čak devet bodova manje od Chavesa i Tondele. Dva spomenuta kluba se i dalje bore i nadaju da će ostati u elitnom natjecanju nakon što im je sigurna zona daleko samo za jedan i dva boda. Na toj sigurnoj poziciji (15) se nalazi Nacional sa 26 bodova, to jest jedan više od Tondele. Niti jedand ovih timova nisu baš u nekoj posebno dobroj formi, a Nacionalu prijeti spuštanje u zonu ispadanja, jer su u posljednje tri utakmice zaredom doživjeli poraze.

Izvor: bet365

Pored Nacionala, čak ni timovi do 12. pozicije nisu sigurni. Od 12 do 16. pozicije na dnu tabele klubove dijeli samo tri i četiri boda razlike, što će učiniti ovu borbu još mnogo zanimljivijom do kraja sezone. Feirenseova sudbina je skoro već zapečaćena, dok su se prošle sezone spasili ove situacije, jer su u 2018. ispala samo dva kluba iz Primeira lige. To pravilo više ne važi i sada ispadaju posljednja tri, tako da se borba za opstanak zahuktava u završnici sezone.

Benfica i Porto su favoriti za osvajanje Primeira Lige i koeficijenti na njih iznose 1.90, što je realno, jer smo vidjeli da će borba između ovog dvojca za titulu biti vrlo dramatična na kraju sezone.

UPLATI!

Ako neki klubovi budu imali isto bodova na kraju sezone, u obzir se uzimaju sljedeća pravila po redoslijedu:

1. Bodovi
2. Međusobni omjeri
3. Gol razlika u međusobnim omjerima
4. Gol razlika u ligi
5. Međusobna gol razlika u gostima
6. Pobjede u ligi
7. Postignuti golovi
8. Play-off