Atletico Madrid je želio dovesti Higuaina u svoje redove

Predsjednik talijanskog kluba Napolija, Aurelio de Laurentis otkrio je da Juventus nije jedini klub koji je nudio novac da kupi Gonzala Higuaina, koji je, ipak, na kraju završio u Torinu. Drugi najveći konkurent za dovođenje Higuaina bio je Atletico Madrid.

gonzalohiguainempolifcvjuventusfcseriembb2mnzko6jl

De Laurentis je u razgovoru za Standard Sport otkrio da mu je Atletico Madrid dao ponudu od 60 milijuna eura plus dva ili tri igrača, no, na kraju ipak nije došlo do dogovora između ova dva tima. De Laurentis dodaje da je tu također bio i Arsenal kao kandidat za dovođenje Higuaina.

“Mislim da smo primili neke ponude od Arsenala, a ja sam osobno dobio ponudu i od Atletico Madrida. Ali nisu ponudili dovoljno novca, a mi ga nismo bili spremni prodati. Za mene, Higuain nije bio na prodaji,” rekao je Aurelio De Laurentiis Standard Sportu.

Argentinski napadač je na kraju prešao u Juventus za čak 90 milijuna eura, a u italijanskom prvaku je sada najplaćeniji igrač. Međutim, De Laurentis tvrdi kako je on argentinskom napadaču nudio još bolji ugovor kako bi ga zadržao u Napoliju.

“Prošle sam mu godine ponudio novi petogodišnji ugovor, zarađivao bi više nego sada u Juventusu.”

Arkadiusz Milik je stigao u Napoli kao Higuainova zamjena i odmah je ostavio odličan dojam.

“Milik je fantastičan igrač. Svi danas govore da Higuain nije s ovoga svijeta i to je istina, ali za nekoliko godina će isto to govoriti i za Milika,” zaključio je De Laurentiis.