Naslovnicaeuro2016novosti-euro2016Kakva sudbina čeka dronove na Europskom prvenstvu?

Kakva sudbina čeka dronove na Europskom prvenstvu?

Francuska će aktivirati tehnologiju protiv dronova kako bi tijekom Europskog nogometnog prvenstva kontrolirala i sprječavala leteći stroj koja prekrše pravila o zabrani letenja u zonama iznad stadiona na kojima će se odvijati natjecanje.

sudbina

To je dio do sada neviđenih sigurnosnih mjera kako bi se, nakon terorističkih napada u Parizu prošlog studenog, maksimalno osiguralo Europsko nogometno prvenstvo, koje će se održati u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja.

U intervjuu agenciji Associated Press, šef sigurnosti Europskog prvenstva Ziad Khouri rekao je da će zabrana letenja biti uvedena iznad svih 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice, kao i iznad terena za treninge svih reprezentacija sudionica.

“Primijetili smo široku rasprostranjenost uporabe dronova u društvu, pa ćemo definirati zone u kojima će biti zabranjeno letenje. U suradnji s državom uvest ćemo mjere protiv dronova, koje će ih ometati ili preuzeti kontrolu nad njima. Kada organizirate događaj veličine kakvo je Europsko prvenstvo, morate zamisliti sve scenarije, čak i one najmanje vjerojatne”, rekao je Khouri.

On je naveo da vlasti nemaju određene informacije koje navode da će dronovi biti prijetnja, ali da se pripremaju za svaki slučaj.

Francusko zrakoplovstvo i policija će raspoređivati mjere protiv dronova, a Khouri je rekao da ni te mjere nisu nepogrešive pošto se radi o novoj tehnologiji.

“Recimo da je to mjera odvraćanja koja do sada nije postojala na sportskim takmičenjima. Ideja nije da se unište dronovi, pošto bi bilo kolateralne štete, posebno ako bi se srušio u javnosti, već da ih spriječimo da lete iznad stadiona i možda da uhitimo njihove pilote”, naveo je on.

[su_betfair_200eura]

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!

1.000KN BONUS
NIŠTA
25€ BONUS
NIŠTA
EKSKLUZIVNI KOEFICIJENTI
NIŠTA
BONUS KREDITI
NIŠTA
Možda je baš danas tvoj sretan dan!
Zaigraj i osvoji bonus dobrodošlice!

Pravila igre:

  • Jedna igra po osobi dnevno
  • Varalice će biti diskvalificirani
  • Gamble responsibly, T&C Apply, 18+