Naslovnicaeuro2016novosti-euro2016Uhićen sa 125 kilograma TNT-a: Francuz planirao 15 napada na Euro 2016

Uhićen sa 125 kilograma TNT-a: Francuz planirao 15 napada na Euro 2016

Uhićen sa 125 kilograma TNT-a, Francuz planirao 15 napada na Euro 2016. Ukrajinska sigurnosna služba je danas priopćila da je uhićen Francuz sa ogromnim arsenalom oružja, koji je navodno planirao terorističke napade tijekom nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Uhićen sa 125 kilograma

Objava je uslijedila samo dan nakon što je francuski predsjednik Francois Hollande priznao da je postojala opasnost napada tijekom 10. lipnja do 10. srpnja, ali je obećao da će se učiniti sve kako bi se osiguralo da Euro 2016 bude uspjeh.

Ukrajinski SBU šef sigurnosne službe Vasyl Grytsak rekao je da neidentificirani Francuz namjerava raznijeti ‘muslimansku džamiju, židovsku sinagogu, organizacije za naplatu takse, policijske patrole i brojna druga mjesta.”

“On je planirao provesti 15 terorističkih napada”, rekao je Grytsak novinarima. “On je dobio pet kalašnjihovih pušaka, više od 5.000 metaka, dvije anti-tenkovska minobacača, 125 kilograma TNT-a, 100 detonatora, 20 fantomki i drugih stvari.”

[su_sportingbet_euro2016]

Grytsak je rekao da je uhićenje obavljeno 21. svibnja, kada je čovjek pokušao prijeći u Poljsku u blizini ukrajinskog pograničnog grada Yagodyn.

Nije odmah bilo jasno da li je Francuz bio povezan sa određenom terorističkom organizacijom ili je to radio na svoju ruku.

Grystak je rekao da je osumnjičeni izrazio negativne stavove o njegovoj vladi, useljavanju stranaca u Francusku, širenje islama i globalizacije.

Francuska je bila u visokom stupnju pripravnosti zbog mogućih terorističkih napada na stadionima, kao i navijačkim zonama u kojoj će se gledatelji okupljati u velikom broju.

[su_betfair_200eura]

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!