Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

NEDELJA 10.02.2013.


DjaDjedje

Recommended Posts

SC Freiburg – Fortuna Dusseldorf  ;D

Bundesliga 10.02.13.  Sat:17:30

Mage Solar Stadion (kapacitet: 24,000)

Obe ekipe su realno kvalitetom za donji deo tabele, ali Freiburg itekako demantuje to mišljenje i ove sezone igraju neočekivamo dobro, pa su trenutno na osmom mestu, dok je Fortuna na očekivanom 13.mestu sa četiri boda manje, ali na sigurnoj udaljenosti od zone ispadanja. U prošlom kolu su za oba tima završene serije, Freiburgova uspešna od šest utakmica bez poraza, a Fortunina negativna od tri vezana poraza. U prvom delu sezone je u Dusseldorfu bilo 0:0 i to im je bio prvi međusobni susret nakon 15-tak godina.

Freiburg je poražen u prošlom kolu, ali nema panike. Moralo se i to dogoditi nakon sjajne serije bez poraza u kojoj je i pobeda u Kupu, pa su tako izborili plasman u četvrtfinale. U prva dva kola drugog dela sezone su dva puta odigrali nerešeno i to bezu golova, a onda su u prošlom kolu konačno zabili i to već na samom početku meča protiv Hoffenheima. Bila je to dobra najava, međutim, kasnije su potpuno stali i protivnik je preokrenuo rezultat i pobedio. Puno igrača je podbacilo, posebno u veznoj liniji i odbrani, dok prolaznu ocenu zaslužuje samo napadač Kruse koji je i zabio jedini gol. Sastav je bio isti kao i kolo prie kada su remizirali protiv Bayera, a i inače je u ovom drugom delu trener Streich vrlo malo menjao. Ni za ovaj meč neće praviti veliki rez, ali jedna promena je neminovna zbog povrede D.Caligiuria. U pravi čas se vratio Makiadi s Afričkog kupa nacija, tako da on uskače u vezni red.

Verovatni početni sastav Freiburga: Baumann – Hedenstad, Krmas, Diagne, Sorg – Schuster, Flum – Makiadi, Schmid – Rosenthal, M.Kruse

U Fortuni mogu barem nakratko odahnuti, jer su konačno uspeli pobediti. Prvi deo sezone su okončali ispadanjem iz Kupa i u tom stilu su nastavili i na početku drugog dela, pa ih je u Dusseldorfu savladao Augsburg, da bi zatim izgubili i u M'gladbachu. Zato su pod velikim pritiskom dočekali Stuttgart u prošlom kolu i odlično su se s tim pritiskom nosili, jer su potpuno razbili protivnika. Pomoglo je rano vodstvo, koje su brzo i udvostručili, a oba gola je postigao napadač R.Kruse. Raduje dobra igra novajlije Teschea, koji je upisao asistenciju, stopera Latke koji je takođe došao ove zime, te pogodak veznjaka O.Finka i to nakon ulaska s klupe. Trener Meier je pogodio i sa izmenama u sastavu nakon poraza od Borussie. Malezasa je vratio na stopera umesto Juanana, a Ilso je zamenio Schahina u napadu. Ovoga puta možda napravi jednu promenu i to zbog nešto defanzivnije taktike, pa će O.Fink zameniti Lambertza u veznom redu i to je to.

Verovatni početni sastav Fortune Dusseldorf: Giefer – Balogun, Latka, Malezas, J.van den Bergh – Bodzek, Tesche – O.Fink, Ilso, R.Kruse – Reisinger

Kvalitetom su ekipe možda podjednake, ali je Freiburg u ovom trenutku u boljoj formi i ima više raspoloženih pojedinaca, što bi uz prednost domaćeg terena i vrlo slabe partije Fortune u gostima, trebalo biti dovoljno za novu pobedu.

Tip: 1 :P

Freiburg 1-0 Dusseldorf

                                                         

Augsburg – Mainz  ;D

Bundesliga 10.02.13. Sat15:30

SGL arena (kapacitet: 30,660)

Nije baš neki atraktivan duel u pitanju, ali bi svakako mogao biti zanimljiv, s obzirom da je Augsburg čvrsto odlučio da se spasi ispadanja, pa igraju odlično u nastavku sezone, dok je Mainz vrlo dobar tokom cele sezone, pa su i dalje na odličnom petom mestu na tabeli. Augsburg je pretposlednji sa velikih 16 bodova manje, što ne mora ništa značiti uoči ovog duela. Samo tri puta su se do sada sastali u prvoligaškom društvu i Augsburg ima dve pobede, dok je jesenas bilo 2:0 za Mainz. U drugoligaškim susretima imaju po jednu pobedu i dva remija.

Da je Augsburg od početka sezone igrao kao u tri kola prolecnog dela, sada bi bili tu negde oko sredine tabele i ne bi razmišljali o borbi za opstanak. Međutim, igrali su vrlo loše i uz Furth su već bili prežaljeni, ali predhodne tri utakmice bude nadu. Već prvi meč i pobeda u Dusseldorfu su pokazali da je to neki novi, bolji Augsburg. Nakon toga su bili potpuno ravnopravni Schalkeu, remizirali bez golova, dok su u prošlom kolu opet remizirali i to kod Wolfsburga. Pet bodova u samo tri meča, a u prvih 17 kola tek devet.  Napravili su jedan sjajan posao u zimskom prelaznom roku kada su angažovali iskusnog golmana Manningera koji brani fantastično i na poslednja dva susreta je bio igrač utakmice. Potpuno su se u pauzi oporavili napadač Molders, te veznjak Moravek i oni daju ton igri. Tu je i Korejanac Koo, tako da su sada jedna vrlo kompaktna ekipa i igraju slobodno, jer jednostavno nemaju više šta da izgube. Biće sigurno još bolji kada se oporave Verhaegh, Ottl i Petrzela, a napadač Bance vrati s Afričkog kupa nacija.

Verovatni početni sastav Augsburga: Manninger – Philp, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek – Baier – Koo, Moravek, Ji Dong, Werner – Molders

Mainz nije baš najbolje počeo drugi deo sezone, iako to nije ni toliko loše sa četiri boda iz tri utakmice. To je objektivno i u skladu sa snagom ove ekipe, samo što su u prvom delu sezone bili toliko dobri da se od njih sada puno i očekuje. Zanimljivo je da su u prvom elu sezone bili posebno dobri na domaćem terenu, a da u dve utakmice drugog dela sezone nisu upisali pobedu i nisu zabili nijedan gol. Počeli su sa 0:0 protiv Freiburga, da bi u prošlom kolu ipak pali sa ubedljivih 3:0 protiv snažnog Bayerna. Zato su maksimalno iskoristili sve slabosti Furtha i sa tog gostovanja su doneli tri boda, pobedom 3:0. Možda se nešto promenilo, pa sada Mainz bude opasniji u gostima. Ako je tako, onda je ovo dobra prilika da to i dokažu. Protiv Bayerna su bili bez najboleg strelca Szalaia, koji se sada vraća, ali zbog kartona ovoga puta neće biti N.Mullera. Svensson se vraća na stopera, Zimling će biti zamena za N.Mullera, a Malli se seli na klupu kako bi se oslobodilo mesto za Szalaia.

Verovatni početni sastav Mainza: Wetklo – Pospech, Svensson, Noveski, Zabavnik – Zimling – Baumgartlinger, Soto – Ivanschitz – Szalai, S.Parker

Nije Mainz toliko bolja ekipa koliko to pokazuje stanje na tabeli i s obzirom da je Augsburg u velikom naletu, bodovi su im preko potrebni, verujemo da mogu na svom terenu sasvim sigurno ostati neporaženi.

Tip: 1X  ;)

Augsburg 1-1 Mainz

Aston Villa – West Ham  ;D

Premier liga 10.02.13. Sat:14:30

Villa Park (kapacitet: 42,788)

U nedelju se igraju još dva susreta 26. kola engleskog Premiershipa, a u prvom od njih snage će odmeriti pretposlednja Aston Villa i 11-plasirani West Ham, koji trenutno ima i devet bodova više. Inače, popularni „čekićari“ su i u prvom dielu sezone sa 1:0 slavili na svom terenu nad Villansima, koji su pak prie dvje godine ostvarili obe pobjede u njihovim međusobnim duelima.

Upravo zbog toga se i sada u domaćim redovima nadaju da bi mogli doći do punog plena, bez obzira što im trenutna forma ni u kom slučaju ne ide na ruku. Naime, izabranici trenera Lamberta u Premiershipu imaju niz od tri remija i čak pet poraza, što ih je uostalom i dovelo u zonu ispadanja. Pored toga, nedavno su eliminisani i iz oba Kupa, i to od niželigaša Bradforda i Millwalla, tako da su sasvim sigurno jako razočarani, ali istovremeno i preumorni nakon konstantnih nastupa na više frontova. Ipak, za očekivati je da će i pored svih ovih problema napokon shvatiti ozbiljnost situacije u prvenstvu te protiv jedne od najslabijih gostujućih ekipa pokušati napokon da dođu i do jedne pobede. Što se tiče sastava, on bi trebao biti skoro isti kao i u prošlom kolu kada su na gostovanju kod Evertona izborili sjajnih 3:3, a to znači da će ponovo zaigrati u jednoj izuzetno ofanzivnoj formaciji. Inače, zbog povreda su i dalje van stroja veznjaci Gardner, Albrighton, Delph i Herd te iskusni štoper Dunne.

Verovatni početni sastav Aston Ville: Guzan – Lowton, Clark, Vlaar, Bennett –Westwood, El Ahmadi – Weimann, N'Zogbia, Agbonlahor – Benteke

Što se tiče trenutnog stanja u ekipi West Hama, i oni su sve do prošlog kola imali jednu veoma lošu seriju od tri poraza i samo jednog remija, ali su u domaćem susretu sa Swansijem nakon dugo vremena ipak došli do jedne pobede. Na taj način su se ponovo na tabeli probili do 11. mesta, tako da ovaj susret sa Villansima ipak mogu dočekati nešto mirnije i bez nekog prevelikog rezultatskog imperativa. Doduše, oni su ove sezone ionako većinu bodova osvojili na domaćem terenu, dok u gostima imaju već osam zabeleženih poraza, po čemu su definitivno jedna od najlošijih ekipa u ligi. Naravno da ovaj poslednji podatak nije nimalo ohrabrujući za njih pred ovaj duel sa Villansima, ali zato jeste situacija sa igračkim kadrom nakon što su se u potpunosti oporavili mladi napadač Carroll i veznjak Diame. S druge strane, van stroja su i dalje povređeni defanzivci McCartney i Collins, dok se i malijski napadač Maiga još nije vratio sa Afričkog kupa nacija.

Verovatni početni sastav West Hama: Jaaskelainen – O'Brien, Tomkins, Reid, Taylor – Diame, Noble – Vaz Te, Nolan, Jarvis – Carroll

Nakon ove poslednje serije loših rezultata, popularni Villansi su još više zakomplikovali svoju situaciju na tabeli Premiershipa, tako da im je ovaj susret sa jednom od najslabijih gostujućih ekipa u ligi ustvari i idealna prilika da nakon dugo vremena dođu i do jedne pobede.

Tip: 1X za hrabrije cist 1  :D 8)

Aston Villa 2-1 West Ham

Manchester United - Everton  ;)

Premier liga 10.02.13. Sat:17:00

Old Trafford (kapacitet: 76212)

U ovom drugom nedeljnom susretu 26. kola engleskog Premiershipa snage će na Old Traffordu odmeriti dva stara rivala, Manchester United i Everton. Ipak, domaćini mogu puno opuštenije ući u ovaj meč obzirom da suvereno drže lidersku poziciju, dok gosti iz Liverpoola trenutno zauzimaju peto mesto i imaju čak 20 bodova manje od „crvenih đavola“. Ipak, u prvom delu sezone, Everton je na svom stadionu uspeo naneti jedan od retkih ovogodišnjih poraza ekipi Uniteda, dok su i ranije nakon domaćeg poraza, na Old Traffordu odigrali nerešeno – 4:4.

Inače, izabranici trenera Fergusona su se i proteklog vikenda itekako namučili na gostovanju kod Fulhama, ali su na kraju ipak uspeli doći do minimalnog trijumfa od 1:0 i ponovnog bega na devet bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Cityja. Naime, ovo je bila njihova 11-ta pobeda u 13 posljednjih kola, tako da se sasvim zasluženo nalaze na samom vrhu Premiershipu i već sada su mnogi skloni tvrdnji da će na kraju sezone vratiti titulu na Old Trafford. Ipak, da bi i dalje zadržali ovu bodovnu prednost nad „građanima“, i u ovom susretu sa izuzetno čvrstim Evertonom također moraju biti maksimalno fokusirani, pa je samim tim i Ferguson najavio da će ponovo na teren poslati svoje najjače snage, uključujući i iskusne štopere Ferdinanda i Vidića. S druge strane, napad sa Rooneyem i van Persiem je ionako u sjajnoj formi tokom cele sezone, tako da i ovaj put svakako očekuju da poneka lopta završi iza leđa golmana Howarda. Dodajmo još da za ovaj susret ne konkurišu samo odranije povređeni veznjaci Young i Fletcher.

Verovatni početni sastav Uniteda: de Gea – Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra – Carrick, Cleverley - Valencia, Rooney, Kagawa – van Persie

Što se tiče ekipe Evertona, oni su u poslednja četiri kola čak tri puta remizirali, dok su jedino u domaćem susretu sa West Bromwichom došli do punog plena, tako da njihov zaostatak za četvrtoplasiranim Spursima trenutno iznosi tri boda. Ipak, za njih je najvažnije da su i dalje ostali neporaženi u ovoj godini, dok su nedavno ostvarili i plasman u osminu finala FA Cupa nakon gostujuće pobede nad drugoligašem Boltonom. Takođe i trener Moyes sada može biti puno zadovoljniji učinkom svojih napadača, koji su postigli čak sedam pogodaka u tri poslednja meča, pa je za očekivati da i protiv Uniteda od prvog minuta zaigraju Anichebe i Jelavić, dok će svakako i Fellaini biti izuzetno opasan iz drugog plana. S druge strane, odbrana je malo posustala u poslednjem duelu sa Aston Villom, kada je kapitulirala čak tri puta, ali tu ionako trener Moyes nema previše opcija obzirom da su i dalje van stroja povređeni defanzivci Hibbert i Coleman.

Verovatni početni sastav Evertona: Howard – Neville, Jagielka, Distin, Baines –Osman, Gibson, Fellaini, Pienaar – Anichebe, Jelavić

Bez obzira što im je Everton u poslednje vreme postao izuzetno neugodan protivnik, kao i na činjenicu da trenutno imaju čak devet bodova prednosti u odnosu na „građane“, od izabranika trenera Fergusona ipak očekujemo da i ovaj put budu na visini zadatka te da na kraju dođu do nova tri boda.

S druge strane, i Evertonovi napadači su se ponovo raspucali, tako da bi ovo mogla biti još jedna izuzetno atraktivna i efikasna utakmica na Old Traffordu.

Tip: 1, Ug 3+  :) :-\

Manchester Utd 2-0 Everton

Rayo Vallecano – Atletico Madrid  :(

Primera Division 10.02.13. Sat:21:00

Teresa Rivero (kapacitet: 15500)

Mali gradski derbi i utakmica koja privlači veliku pažnju, jer oba tima ove sezone igraju bolje od onoga što se objektivno očekivalo. Rayo Vallecano je pravi hit i drže šesto mesto, sa samo dva boda od četvrte pozicije koja znači i Ligu Šampiona. Atletico se s druge strane uspeo umešati između dva najveća kluba u Španiji i sigurno čuvaju drugu poziciju. U predhodna dva meča su razmenili protivnike iz Seville i Atletico je oba puta slavio, dok je Rayo bio bolji od Betisa, ali je izgubio od Seville. U prvom delu sezone je bilo 4:3 za Atletico, ali bez prave drame, jer je u finišu bilo 4:0. Od ukupno sedam mečeva, Rayo je slavio samo  jednom i nikada kao domaćin.

Dobri rezultati Rayo Vallecana i nisu više neka senzacija, jer to traje od samog početka sezone i već je svima jasno da ovaj tim ima potencijal. Dodatno pomaže to što igraju maksimalno opušteno i bez pritiska, a zanimljivo je da i dalje imaju samo jedan odigran remi u toku cele sezone. Bilo je to protiv Seville na domaćem terenu još tamo u prvom delu prvenstva, a upravo protiv Seville su igrali i u prošlom kolu i izgubili. Opet nisu kalkulisali i skupo su prodali kožu, iako su možda mogli igrati nešto zatvorenije i izvući bod. Olako su primili pogodak, samo tri minuta pošto su izjednačili. U Sevilli nije igrao Piti, što je bio veliki hendikep, a nakon nekoliko kola pauze zbog povrede, vratio se napadač Leo koji je u Sevilli ušao u igru. Za ovaj meč se vraća Piti, Leo će biti starter, a problem su lakše povrede Amata i Javi Fuega koji bi ipak trebali zaigrati, posebno Amat, jer mora menjati suspendovanog Tita na desnom boku.

Verovatni početni sastav Rayo Vallecana: Ruben – Amat, Galvez, J.Figueras, Casado – Trashorras, Javi Fuego – Piti, Dominguez, Bangoura – Leo

Atleticu se u poslednje vreme događa poneki loš rezultat, ali i dalje ne dozvoljavaju da to eskalira u dužu negativnu seriju. Posebno se to odnosi na domaće utakmice u kojima su i dalje na maksimalnom učinku i već su oborili sve rekorde. Ipak, sada su gosti, tako da ti rekordi sada i nisu toliko bitni. Puno važnije je to da se najbolji strelac tima Falcao, oporavio i već je zaigrao u prošlom kolu, iako je to možda bilo i malo preuranjena odluka trenera Simeonea. Oseti se pauza na kolumbijskom napadaču i nije bio u pravom izdanju, ali možda već na ovoj utakmici hoće. Inače, treba reći da su se nakon teškog poraza u Bilbau, dosta mučili na dve domaće utakmice. Sevillu su u Kupu pobedili sa 2:1, što nije nikakva garancija za revanš, a oba gola su postigli iz penala preko Diega Coste koji je odlično preuzeo ulogu Falcaoa. Isti igrač je zabio i jedini gol protiv Betisa u prošlom kolu i to samo par minuta pošto je ušao u igru, ali je dobio i peti žuti karton, tako da sada neće igrati. Zato se vraća Filipe na levi bok nakon odrađenih kartona.

Verovatni početni sastav Atletico Madrida: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Filipe – Tiago, Gabi – Koke, Arda Turan – Adrian, Falcao

Mnoge je Rayo ove sezone iznenadio, ali će protiv Atletica teško do nove pobede. Gosti su puno bolji tim, pa iako nisu baš ubedljivi u poslednje vreme, ovde su favoriti za trijumf do kojeg će s oporavljenim Falcaom i doći.

Tip: 2

Vallecano 2-1 Atl. Madrid  :-\

Cagliari – AC Milan   utakmica se igra u Torinu!  >:(

Serie A 10.02.13. Sat:15:00

Olimpijski stadion Torino (kapacitet: 28.140)

U ovom nedeljnom susretu 24. kola italijanske Serie A snage će odmeriti dve ekipe koje se nalaze na različitim stranama tabele pa tako Cagliari trenutno zauzima tek 16. mesto, dok se Milan nakon četiri pobede i jednog remija probio čak do četvrtog mesta. Inače, gosti pred ovaj duel imaju i 16 bodova više, dok im na ruku svakako ide i podatak da su slavili čak u sedam njihovih poslednjih duela.

Ipak, moramo znati znati da ekipa Cagliarija ovaj duel dočekuje u veoma dobrom raspoloženju, obzirom da su u poslednja četiri kola Serie A zabeležili dve pobede i dva remija. Tako su i proteklog vikenda na gostovanju kod Rome slavili sa čak 4:2, što će im maksimalno podići samopouzdanje pred ovaj duel sa „rossonerima“. Inače, izabranici trenera Pulge se nakon pobede u Rimu ponovo nalaze dva mesta iznad zone ispadanja, i to sa četiri boda više u odnosu na 18-plasiranu Genou. No, na ruku im nikako ne ide činjenica da će zbog sigurnosnih problema sa svojim stadionom na Sardiniji, i ovaj put kao domaćini nastupiti u Torinu pa će samim tim i njihovi rivali imati puno više pristalica na tribinama. Inače, za ovaj susret ne konkurišu povrieđeni štoperi Rossettini i Ariaudo te napadač Nene, dok su zbog žutih kartona suspendovani veznjak Nainggolan i defanzivac Avelar.

Verovatni početni sastav Cagliarija: Agazzi – Pisano, Astori, Perico, Murru – Dessena, Conti, Ekdal – Thiago Ribeiro - Sau, Ibarbo

Već smo u uvodu rekli da su Milanezi sjajno otvorili drugi deo sezone u Seriji A, gde su u pet odigranih kola zabeležili čak četiri pobede i samo jedan remi. To je ustvari i dovelo do njihovog proboja na četvrto mesto na tabeli, ali i zaostatka od samo tri boda za trećeplasiranim Laziom. S druge strane, u četvrtfinalu italijanskog Kupa su tek nakon produžetaka eliminisani od Juventusa, tako da kada se sve to sabere, trener Allegri može biti poprilično zadovoljan postignutim u proteklom periodu. Ipak, malo su posustali u napadu, pa su u ovom prelaznom roku iz Manchester Cityja doveli sjajnog Balotellija, koji je sa dva pogotka u domaćoj pobedi nad Udineseom odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za „rossonere“. Upravo zbog toga i u ovom duelu sa Cagliarijem možemo očekivati izuzetno ofanzivan Milan, kojeg svakako zanima samo pobeda u tom nastojanju da se što pre vrate u sam vrh Serie A. Inače, zbog povreda će i ovaj put izostati defanzivci Mexes, Bonera i De Sciglio te veznjaci de Jong i Ambrosini, dok je zbog žutih kartona suspendovan Montolivo.

Verovatni početni sastav Milana: Amelia – Abate, Zapata, Yepes, Constant –Flamini, Nocerino, Boateng – Niang, Balotelli, El Shaarawy

Iako se obeekipe trenutno nalaze u sjajnoj formi, ipak  prednost dajemo ekipi Milana, i to iz dva razloga. Prvi od njih je to što se ovaj meč igra na neutralnom terenu u Torinu, gje će „rossoneri“ također imati veliku podršku, dok će pored toga ekipa Cagliarija biti lišena i usluga trojice ponajboljih igrača.

Ipak, ekipa sa Sardinije je i u meču sa Romom pokazala koliko može biti opasna u napadu, tako da bi uz tradicionalno ofanzivni Milan ovo svakako trebala biti jedna veoma atraktivna i pre svega efikasna utakmica.

Tip: 2, Ug 3+  :(

Cagliari 1-1 AC Milan

Palermo – Pescara  :'(

Serie A 10.02.13. Sat:15:00

Renzo Barbera (kapacitet: 37.000)

Par 24. kola italijanske Serie A, radi se o duelu dve ekipe koje se trenutno nalaze na samom začelju tabele.Ovo je za Sicilijance  idealna prilika da pobegnu sa poslednjeg mesta, dok i 18-plasirana Pescara silno želi prekinuti niz od četiri uzastopna poraza. Dodajmo još da je njihov jesenji duel završen domaćom pobedom Pescare od 1:0.

Naravno da ekipa Palerma ne bi imala ništa protiv da se i sada na njihovom stadionu ponovi isti scenario, ali obzirom na poprilično loše rezultate u posljednjih nekoliko mečeva, zaista je teško očekivati da će tako lako doći do tri boda. Naime, oni su poslednji put slavili još krajem novembra prošle godine, da bi zatim usledila očajna serija od čak šest poraza i samo tri remija. Ipak, dva od ta tri remija su ostvarili nedavno, i to u domaćem susretu sa Laziom te u gostima kod Cagliarija pa su se mnogi ponadali da je to najava nešto boljih dana, ali nakon što su proteklog vikenda doživeli domaći poraz od Atalante, otkaz je dobio i trener Gasperini. Umesto njega je doveden iskusni Malesani, ali i čak osam novih igrača u ovom prelaznom roku, tako da će sada biti veoma zanimljivo videti kako će to sve izgledati na terenu. Ipak, i sami su svesni da nemaju više pravo na kikseve na domaćem terenu, tako da je za očekivati da u duelu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak od prve minute krenu izuzetno ofanzivno. Inače, van tima su samo povrijeđeni defanyivacMantovani i napadač Hernandez te suspendovani Miccoli.

Verovatni početni sastav Palerma: Sorrentino – Munoz, Donati, von Bergen – Nelson, Barreto, Faurlin, Dossena – Formica, Iličić - Boselli

Za razliku od Palerma, i pre samog početka sezone se znalo da će ova ekipa Pescare teško izbeći borbu za opstanak, obzirom da imaju jedan od najmanjih budžeta u ligi, dok im pored toga itekako fali iskustva jer su unazad dve godine čak nastupali i u trećoj italijanskoj ligi.Ali zahvaljujući ponajviše sjajnom češkom treneru Zemanu, Pescara je zaista bila pravi hit u protekle dve godine, tako da su se potpuno zasluženo našli u elitnom rangu. No, i sami su bili svesni da ih tu čeka izuzetno težak zadatak, pogotovo što su uz novog trenera doživeli i potpuni remont igračkog kadra, tako da im je trebalo i dosta vremena da se uigraju. Inače, tokom cele sezone puno bolje partije pružaju na svom terenu, ali su nakon četiri uzastopna poraza ponovo pali na zabrinjavajuće 18. mesto. Ali kako njihov zaostatak u odnosu na 17-plasiranu Genou iznosi samo jedan bod, i dalje su u igri za opstanak u elitnom društvu, naravno uz uslov da napokon počnu osvajati i bodove. Inače, za ovaj susret ne konkurišu samo povređeni veznjaci Weiss i Togni.

Verovatni početni sastav Pescare: Perin – Balzano, Bianchi Arce, Ćosić, Modesto – Cascione, D'Agostino, Rizzo – Vukušić, Sforzini, Celik

Iako je u ovim derbijima začelja sve moguće,  ipak smo ubeđeni da će dolazak Malesanija pozitivno delovati na domaće fudbalere i da će oni nakon dugo vremena ponovo doći do jedne pobede u Seriji A.

Tip: 1  :(

Palermo 1-1 Pescara

Inter Milano – Chievo Verona  :D

Serie A 10.02.13. Sat:20:45

San Siro (kapacitet: 80.018)

Večernji nedeljni termin u italijanskoj Seriji A ovog puta je rezervisan za ekipe Intera i Chieva, koje inače nakon 21 odigranog kola zauzimaju peto, odnosno 12. mesto na tabeli, s tim što Milanezi imaju i 12 bodova više. Takođe i u prvom delu sezone popularni „nerrazzuri“ su sa 2:0 slavili u Veroni te na taj način došli i do četvrte uzastopne pobede u njihovim međusobnim duelima.

Ipak, ovaj nedeljni susret domaćini dočekuju u veoma lošem raspoloženju, obzirom da su u pet prvenstvenih utakmica u ovoj godini osvojili samo pet bodova, dok su čak dva puta poraženi. A jedan od tih poraza se desio upravo prošlog vikenda na gostovanju kod poslednjeplasirane Siene, tako da će sada izabranici trenera Stramaccionija imati veliku obavezu da se iskupe svojim navijačima za ovaj neočekivani kiks. Takođe i na tabeli ih je sustigao gradski rival Milan, koji ima isti broj bodova, ali i nešto bolju gol-razliku, dok im trećeplasirani Lazio i dalje beži tri boda. Što se tiče trke za titulu, ona je verovatno već sada izgubljena s obzirom da Juventus i Napoli imaju veliku bodovnu prednost, tako da im je do kraja sezone glavni cilj plasman u Ligu Šampiona te osvajanje trofeja u nacionalnom Kupu. Inače, za ovaj susret trener Stramaccioni ponovo ne može računati na čak šest igrača, i to na povređene veznjake Stankovića, Obija i Mudingayia te štopera Samuela, dok su suspendovani veznjak Guarin i defanzivac Chivu.

Verovatni početni sastav Intera: Handanović – Silvestre, Ranocchia, Juan – Schelotto, Zanetti, Gargano, Nagatomo - Kovačić – Palacio, Cassano

Što se tiče gostiju iz Verone, oni su proteklog vikenda pomalo nesrećno poraženi na svom terenu od aktuelnog prvaka Juventusa, jer su većim delom meča bili potpuno ravnopravan protivnik. Na taj način su samo još jednom potvrdili da prethodni gostujući trijumf nad Laziom uopšte nije bio slučajan, kao i da su veoma brzo zaboravili nedavni debakl u Bologni, gde su poraženi sa čak 4:0. Inače, izabranici trenera Corinija se i dalje nalaze na solidnom 12. mestu i imaju čak osam bodova više od ekipa koje se nalaze u opsanoj zoni, tako da sada ipak mogu nešto mirnije ući u sami finiš sezone. No, da u ovom klubu ništa ne žele prepustiti slučaju, najbolje potvrđuje podatak da su u januarskom prelaznom roku doveli čak šest novih igrača, ali zasad je samo štoper Acerbi izborio mesto u prvoj postavi, dok će i ostatak ekipe verovatno ostati isti kao u prethodna dva kola. Za kraj još dodajmo da su van stroja samo odranije povređeni defanzivci Sardo i Drame te mladi napadač Stoian.

Verovatni početni sastav Chieva: Puggioni – Frey, Dainelli, Acerbi, Andreolli, Jokić – Cofie, Rigoni, Hetemaj – Thereau, Paloschi

Iako je Chievo nedavno savladao ekipu Lazia u gostima, a zatim i kod kuće lideru Juventusu pružio veliki otpor, mi ovaj put ipak očekujemo da polože oružje,jer je i ekipi Intera sada svaki bod itekako bitan u borbi za plasman u Ligu Šampiona.

Tip: 1  ;)

Inter 3-1 Chievo

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Posto sam video dva komentara ( jedan tuzan drugi  zbunjen) pa da pojasnim: Prvo  nisam prodao  zenu  i  odigrao ovo ( kao  sto preporucuje ponekad "strucnjak za sisteme") vec sam uplatio  nesto manje od 10e. Drugo,  Srbija u  basketu  3x3 dominira skoro  kao  Amerikanci kad posalju ozbiljan tim( kosarka) Za Djokovic ,mislim  da ima otvoren put do  finala a tu je sve moguce.
    • Danas cu se drzati ukupne kvote samo do 1,30 sto ako niste pohlepni, moze da bude sasvim pristojna kvota, a ako jeste, moze biti dobra osnova za narodni ili seljacki tiket, pa mozete sebi da dodajete jos pet, deset, trideset ili vise utakmica u zavisnosti od toga koliko metara zelite da bude dugacak vas tiket. Crvena Zvezda vs Mladost, srpsko prvenstvo, jedinica kao kuca, kvota 1,10 Usa vs Srbija, muska kosarka, Olimpijske Igre, jedinica, kvota 1,10 Paok prolazi dalje Borca iz Banja Luke, Liga Prvaka, kvota 1,08 (sreda) Ukupna kvota 1,30 Ja ove kvote, da sam vlasnik kladionice, ne bih ni dozvolio da se odigraju u mojoj kladionici. O Crvenoj Zvezdi u srpskom prvenstvu ne zelim ni da trosim tastaturu, ali samo da kazem ostalim kolegama sa Foruma, da je ovo tripla za kolege kojima pohlepa nije ostetila razum. Pohlepne kolege mogu umesto ciste jedinice na Zvezdu, dodati pobedu Zvezde i over 1,5 gol na utakmici, i vec ce vam ukupna kvota skociti na 1,45 a da ne govorimo o nekim kombinacijama da ce Zvezda dati vise od gola, da ce prva postici gol na utakmici, da ce pobediti u kornerima, ili (mozda) i pobediti iz poluvremena. O amerima i srbima na Olimpijskim Igrama cu napisati nekoliko recenica na kraju posta, a da Paok prolazi Borca sam stavio u ovaj dobitni tiket samo da rezervisem ovu kvotu dok nije jos vise pala. Ko ima dovoljno maste, a previse pohlepe u sebi, moze ove predloge izmeniti, pa recimo dodati jedinicu na Malme protiv Siriusa, svedska prva liga po kvoti od 1,25 i vec cete dobiti ukupnu kvotu od 1,65. A ako zelite jedinicu na Malme i pobedu Zvezde samo da ne bude rezultatom 1:0, onda cete dobiti ukupnu kvotu od 1,81 (pobeda Zvezde i over 1,5 gol na utakmici, jedinica na amere, Paok prolazi dalje i jedinica na Malme). Da ne govorim da ako mislite da kada reprezentacija Usa vec pobedjuje Srbiju, da ce to verovatno biti vise od 3 razlike, onda ce ukupna kvota preci cak i 2,00. Dakle, sve je na vama i tome koliko ste pohlepni, i sta zelite od zivota ili kockanja. Samo da kazem nesto o ovom mecu svedske lige izmedju Malme-a i Siriusa. Ja zaista imam vagon tiketa gde cekam ovu jedinicu koju sam napao jos tokom sedmice, kao da sutra nece biti vise kockanja. U medjuvremenu sam malo izgubio od entuzijazma, posto ovaj Malme igra kao dopingovan, vec su se odlepili u prvenstvu, a pre samo tri dana su vec odigrali evropsku utakmicu gde su se raspucali kao Arsenal, tamo gde uopste nije vazno. Ne kazem da ne verujem vise u jedinicu, naprotiv, da danas igramo svetu Poslednju Sansu, morao bih dobro da razmislim da li bi moj dobitni predlog bio pobeda Zvezde i over 1,5 gol na utakmici po kvoti od 1,22 ili cista jedinica na Malme, iako mislim da bi bilo ovo prvo. Hocu da kazem, da sam poceo i sa odbranama sa X-om, neresenim ishodom na mecu Malmea, da bih imao sta sutra da jedem, ako Malme danas slucajno ne pobedi. Samo da ponovim, da su ova dva protivnika vec igrala pre samo sedam dana u jednom neverovatnom mecu, i da je Sirius lagano poveo vec u prvom poluvremenu sa 2:0, da bi Malme izjednacio do 72-og minuta, pa su opet primili gol jer su budale, a onda za samo osam minuta rezultat od 2:3 preokrenuli u 4:3, majko moja. Ipak ne zaboravite da jedinica na Malme nije u mom osnovnom predlogu za ukupnu kvotu do 1,30 vec samo za pohlepne kolege sa Foruma, iako ih imam na cekanju u vagonu punom tiketa. Kosarkaska reprezentacija Usa ce biti bolje plasirana na OI od Srbije, kvota 1,10 Kontinent sa kojeg dolazi buduci pobednik kosarkaskog turnira – Amerika, kvota 1,10 Zenska kosarkaska reprezentacija Usa osvaja kosarkaski turnir na Oi, kvota 1,08 Ukupna kvota 1,30 Izgleda da ovi iz bet365 ipak citaju postove na ovom smesnom Forumu, jer jos nisam ni zavrsio post, a vec su oborili kvotu da ce ameri biti bolje plasirani na turniru od reprezentacije Srbije, i to ne oborili, vec prepolovili sa 1,10 na 1,05 sto je i dalje fenomenalna kvota. Da ponovim da cu o amerima i srbima na kraju posta, a ovde da kazem da veliki bet365 nudi u ponudi teritoriju odakle dolazi pobednik kosarkaskog turnira gde imate 1,10 na Ameriku protiv 7,00 na Evropu. Spavajte kao bebe, proverio sam umesto vas, i to potpuno besplatno, pojam “Amerika” podrazumeva americki kontinent, znaci za svaki slucaj imate i Canadu. Sto se tice pobede zenske kosarkaske reprezentacije Usa na turniru, to je kao da se kladite na teniski mec Serene Williams protiv neke lepe teniserke, poput nekada Ane Ivanovic ili sada Emme Raducanu. I dok ove lepe teniserke imaju najveci problem na mecu da li ce jako sunce i znoj pokazati nesavrsenosti na licu, kod Serene Williams je problem da li se ona uopste racuna u ljude, a kamoli u zene, cak i ako obrije brkove pre pocetka meca. Za zensku kosarkasku reprezentaciju Usa koju sam imao prilike da vidim, pravo pitanje je da li one uopste imaju prava da igraju na zenskom ili im je mesto na muskom turniru. Drugo pitanje je kako stoje sa analizama krvi i da li bas sve igracice iz rostera obavljaju malu nuzdu sedeci, ili ima neka koja te stvari radi stojeci. I kod ove triple, ako ste pohlepni, veoma lako mozete doci do ukupne kvote od 2,00 ako recimo dodate da Rijeka prolazi rumunskog drugoligasa u Ligi Evrope ili da srpski predstavnik Radnicki 1923 prolazi dalje crnogorskog predstavnika Mornara iz Bara u Ligi Conferencije, sto je po meni fix zivota, iako je prolaz srba kvotiran sa samo 1,10. Samo ako imate zenu, a ona ima karticu, predlozio bih da odigrate sa njenim novcem double sa dve pobede domacina Olimpijskih igara u kosarci, muske i zenske kosarkaske reprezentacije Francuske po ukupnoj kvoti od 1,36 Pobeda muske reprezentacije Francuske na startu turnira protiv Brasila je kvotirana sa 1,20 i ta jedinica mi se nista ne svidja, dok je pobeda zenske reprezentacije Francuske protiv Canade (ponedeljak) vec neka druga prica. Muska reprezentacija Francuske ima dobru ekipu na papiru, ali se meni ne svidjaju jer se turnir igra na parketu, a i nemam zenu ciju bi karticu koristio, a kamoli sa njom radio neke druge stvari, pa ovaj deo posta slobodno zaboravite. Plus sto dosta analiticara Brasil pominje kao mogucu nagaznu minu, u sta nisam bas najsigurniji. I za kraj da kazem nesto o amerima i reprezentaciji Srbije na kosarkaskom turniru na Olimpijskim igrama. Ovako kako je veliki bet365 postavio kvote za konacnog pobednika turnira, isto tako bih ja postavio kvote na konacnog pobednika svete Poslednje Sanse u sezoni 2024/2025 u prvoj, elitnoj, ali sa handicapom +10,5 na mene. Dakle, kvota na mene da cu biti pobednik Poslednje Sanse sa 11 ili vise poena razlike u odnosu na drugoplasiranog bi kvotirao sa fenomenalnih 1,16 (Usa pobednik turnira 1,16), drugoplasirani @unkdy 11,00 (Canada, pobednik turnira, kvota 11,00), treceplasirani @Fitoz 15,00 (Francuska, pobednik turnira,kvota 15,00) a za ostale upisite sami kvotu koju zelite (Srbija, pobednik turnira 19,00) Moram da kazem da se odavno nisam u necemu slozio sa svetskim kladionicama, kao sa ovom neverovatnom kvotom od 19,00 da ce vicesampion sveta osvojiti turnir, a ja bih cak i ponudio da sami upisete kvotu koju zelite da ce Srbija biti pobednik turnira, ali pod uslovom da meni uplatite, a ja cu vas isplatiti ako se to i desi. Po meni Srbija u ovom trenutku ima drugu ili trecu, a najverovatnije drugu najbolju reprezentaciju u svojoj istoriji, od kada postoje kao samostalna drzava. Rekao bih i da su uspeli da skupe najbolje sto imaju u ovom trenutku. Da ne poverujete da je vicesampion sveta sa onakvim rosterom kvotiran sa 19,00 kao pobednik turnira, i da nije medju favoritima cak ni za medalju, cim je ulazak Srbije u Finale kvotirano sa 8,00. Pa bolje bi bio kvotiran Damir Dzumhur na ultrabrzim podlogama i servisom gorim od drugog servisa Simone Halep, nego Srbija sa Jokicem, zar ne? Ali, ja se pre svega divim sebi, zbog toga sto kladionice misle bas kao i ja. Moj najveci problem je kako da iskoristim svoje znanje da Srbija nece doci ni do medalje, a kamoli do Finala, i kako da naplatim to znanje. Veliki bet365 nudi kvotu od 2,75 da ce reprezentacija Srbije biti eliminisana u cetvrtfinalu, a 2,05 u polufinalu, a problem je sta izabrati od ovoga. Ja ne znam da li ce Srbija ikada vise moci da skupi na jednom mestu ovako kvalitetan roster na papiru, ali sam siguran da kladionice znaju sta rade kada nude kvote od 19,00 da ce Srbija biti pobednik turnira, odnosno kvotu 8,00 da ce uci u Finale. A evo i sta ja mislim da je razlog. Iako jos nije proslo ni mesec dana od kraja Evropskog Prvenstva u fudbalu, ja ne znam da li se neko uopste seca poteza Dani Olma iz 90-og minuta Finala sa Englezima, kada su englezi krenuli na sve ili nista, i kada je lopta nakon kornera engleza vec usla u gol, a Olmo “iz nigde” sa gol-linije spasao i pobedu i titulu Spanije. To mozda jeste ili nije potez celog turnira, ali onakvu radost jednog igraca, a pogotovo saigraca ja nisam video u zivotu kod postizanja golova, a kamoli spasavanja gola. Onakvu radost, onakvo grljenje ne zbog postignutog, vec zbog spasenog gola, kao najveci stepen timske igre, treba pokazivati svim polaznicima svih trenerskih skola na svetu. Selektor kosarkaske reprezentacije Srbije je izabrao da ovako slicno timsku igru reprezentacije Srbije na Svetskom Prvenstvu u Manili, podredi individualnom kvalitetu Jokica, sto bi svako uradio da je na njegovom mestu. Osim mene, naravno. Ja nikada nisam bio vecina, pa mislim da ce Jokic, a narocito Micic da sruse sve iza sebe, pa ce biti interesantno videti da li je kvota od 19,00 da Srbija osvaja turnir ili 8,00 da ulazi u Finale poklon, greska ili odlicna procena kladionica. Jokic nikada nije pokazivao entuzijazam ka igranju za reprezentaciju, vec je na to gledao razumno. Ovoga puta je, kao i uvek, intervenisao Predsednik, a ja sam siguran da kladionice cak i to znaju, pa navlace neznalice da igraju na Srbiju. Kako prolaze reprezentacije koje timski duh bespotrebno podrede individualnom kvalitetu jednog igraca mogli ste da vidite na primerima Francuske, Portugala i Hrvatske na tek zavrsenom fudbalskom Evropskom Prvenstvu, ili na primeru Slovenije sa Doncicem. Ja mislim ili procenjujem ili predpostavljam da je reprezentacija Srbije pozivom Predsednika Jokicu da ucini napor da ipak igra za reprezentaciju svoje zemlje, dosta toga dobila, ali mnogo vise izgubila, bas kao sto kazu i kvote, gde po kladionicama, vicesampioni sveta nisu ni medju prva tri kandidata za titulu, iako imaju u rosteru trostrukog Mvp Nba lige. Ali nema veze, yebes Srbiju, yebes musku kosarku, hajde da svi zajedno vidimo da li u zenskoj kosarkaskoj reprezentaciji Usa ima barem jedna zena, ili ipak sve uriniraju stojeci, posto je pobeda amerikanki protiv Japana kvotirana sa 1,01  
    • SJK - FC Lahti više od 2,5 gola @1,60 GL!
    • Uspio sam ući u račun i vratili su stanje, tj. novce...  @noja57 radi se oko 4-5 tisuća eura dobiti, ali na sport koji nije baš zastupljen ili popularan...inače isto sam godinama igrao normalno, public betove i uredno je sve funkcioniralo, dok nisam ovo krenuo... Samo ću kao i kad su mi prvi račun zatvorili reći, dok gubiš onda im valjaš 😁
    • Ove jedan dugorocan za kraj Olimpijade:
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use