Jump to content
Svim članovima i posjetiteljima SvijetKladjenja foruma želimo sretan i blagoslovljen Božić, puno zdravlja, mira i uspjeha – kako u životu, tako i u sportskim prognozama, a svima koji ovih dana slave druge blagdane želimo jednako lijepe i radosne trenutke ×
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 2.10.2025. (Dnevna tema)

IzudinB

Recommended Posts

Europska liga

Čet1.jpgČet2.jpg

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Konferencijska liga

Čet3.jpgČet4.jpg

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 29.9. u 00:06 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Maccabi-Dinamo

Dinamo nakon pobjede protiv Fenerbahcea, "gostuje" kod Maccabija. Utakmica se igra u Bačkoj Topoli, utakmica će biti igrana bez gledatelja (svaki klub je dobio 200-njak ulaznica, a domaćin susreta 50-ak.

Utakmicu sudi Portugalac Nobre, jedan jako zanimljiv sudac koji je, malo je reći, lagan na kartonima:

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/modrima-sudi-najstrozi-sudac-europe-kartone-dijeli-kao-bombone-iskljucio-je-i-jednog-dinamovca/151357

drugo je kolo ali jednima i drugi je ovo bitna utakmica, obje momčadi igraju dosta napadački i u obrani ima dosta prostora koje se mora zatvarati prekršajima. Također, obje momčadi vole pričati sa sucima a to Nobre ne tolerira.

U prvom kolu Paok-Maccabi je bilo 4 žuta, Dinamo-Fener 5.

u SS je over 4,5@1.65, 5.5 @2.1, a mislim da se PSK malo zaletio sa kvotama pa je kod njih 3.5 @1.45, 4.5 @2, a 5.5 čak @3 što je ogroman value.

Manjak ovog beta je svakako što neće biti gledatelja, ali ako rano padne gol, neće faliti materijala za kartone, a Portugalac ne promašuje prilike za to.

Ispričavam se onim članovima foruma kojima je H2H iz 2001. bitan i presudan za uzimanje oklade što ga nisam naveo

GL

Porto vs Crvena Zvezda, najava meca

Pre najave utakmice, hajde najpre da proglasimo Dan Zalosti za sve kolege sa Foruma koji su odigrali kao i ja pobedu Arsenala u kornerima. Iako je Arsenal imao xG od neverovatnih 2,72, iako su imali posed lopte od 61% i 16 ukupnih suteva uz 5 suteva u okvir gola i cetiri takozvane "velike sanse za gol", Olympiacos je uspeo da pobedi u kornerima i to iz poluvremena sa 5:3 i to tako sto je uvek vodio u kornerima, od prvog do osmog kornera na utakmici. Neka pocivaju u miru sve uplate ovoga sveta na pobedu Arsenala u kornerima, i neka im je laka crna zemlja. A neka pocivaju u miru i svi izgubljeni nervi cekajuci juce da Arsenal "ubije" utakmicu.

Pre bilo kakve najave, odmah da kazem kako god da se zavrsi ova utakmica, za mene je ovo jedno od onih kladjenja za koje bi trebalo da se kaze; kakav god da na kraju meca bude rezultat, treba se kladiti protiv Crvene Zvezde u svim kategorijama za kladjenje. 

Juce sam malo gledao neku statistiku uplata u kladionicama na jucerasnju pobedu Arsenala, koja ne samo da je bila najigranija jedinica na svetu, vec je dostigla istorijski nivo koliko je uplacivano na jedan mec, iako smo, na kraju, morali da se poradjamo cekajuci da Arsenal "ubije" utakmicu. Ali sam hteo da kazem da je gledajuci kolicinu uplata na Arsenal delovalo da su i babe i dede i zene i bebe uplacivale na tu jedinicu. Ako neko bude gledao statistiku uplata protiv Crvene Zvezde u svim kategorijama za kladjenje, verovatno ovo nece biti najigraniji par na svetu, ali cu ja svakako biti svetski rekorder koji je najvise uplacivao protiv ovog beogradskog zla.

Odmah da kazem da sam pobedu Porta uplacivao jos od prvog dana kada je izasla ponuda za ovaj mec, i da vise ni ne znam broj tiketa na kojima imam ovu jedinicu koju sam vezivao cak i sa konjskim trkama. Ali je ovde problem sto sam se kladio protiv Crvene Zvezde sa 80% jer sam uveren u to, a sa 20% iz mrznje, sto znaci da sam unosio emocije u kladjenje, a to nikada nije izaslo na dobro. A onda je kvota na jedinicu na Porto pocela da raste, pa opet da raste, i sada ne misli da stane. Prvoga dana kada je izasla ponuda, jedinica na Porto je bila 1,27 a vec sutradan 1,32 pa je skocila na 1,37 pa je iz dana u dan skakala, dok se danas u zoru, u 05.00 casova ujutro dok potpuno besplatno, samo za vas, pisem ovu analizu, jedinica na Porto negde moze pronaci cak i po 1,55

Porto

Vec sto puta sam platio cenu kladeci se na utakmicama gde o jednoj ekipi nista ne znam. Na zalost, o Portu nista ne znam, portugalsko prvenstvo uopste ne pratim, i nisam odgledao nijednu njihovu utakmicu. Ono sto sam pogledao preko Googla, vidim da Porto gazi sve redom, da ima sedam pobeda iz sedam zvanicnih utakmica, da je postigao dvadeset golova na osam utakmica, da su na svakoj utakmici postigli barem gol, a na sest utakmica vise od jednog. Vidim da su primili tek jedan gol iz osam utakmica, ali osim dve lepe pobede u gostima nad Sportingom i Salcburgom, ne vidim da su igrali teske utakmice.

Na zalost, o Portu znam samo neke uopstene stvari, kao kada bi trebalo da napisem kakve su svajcarske cokolade, nemacki putevi ili holandske apsolutne slobode. Trebalo bi da igraju tehnicki fudbal, da napadaju, da su na "vi" sa taktikom, i da su opasni kod kuce, i da su u stanju da uguraju gol na svakoj utakmici kod kuce. Sa ovoliko malo znanja o Portu, cini se da je i to malo znanja sasvim dovoljno da pobede beogradsko zlo. Ali, zasto onda kvota na jedinicu nije 1,16-1,18 za koliko ja mislim da bi trebalo da bude?????? Vidim da Porto ima cetiri povredjena igraca i jednog za koji je neizvesno, od kojih sam za dva i po igraca cuo, a izostanak De Jonga bi mozda trebalo da bude problem. Ali i Zvezda ima cetvoricu povredjenih od kojih Katai i Krunic nesto malo i znaju o fudbalu, dok su dva povredjena crnca iz rostera Zvezde zapravo pojacanje.

Posto o Portu nista ne znam, onda postoje samo dve mogucnosti. Jedna je da pozovem kolege sa Foruma koji nesto znaju o Portu a spavaju na Forumu da napisu nekoliko recenica, a druga je da napisem nesto o onome sto znam, a to je trener Porta, Francesco Farioli

Trener Porta Farioli

Trener Porta je skolski primer kakvog bih ja trenera pronasao bolesnim ili nezdravim klubovima poput Hajduka ili reprezentacija Bosne i Hercegovine ili Srbije, a kada bi mi ponudili da im sredim klubove ili reprezentacije, ali pod uslovom kada bih hteo da gubim vreme sa bolesnicima.

Ovaj Farioli je potpuno atipican tip trenera, kakvih malo ima u Evropi. Potpuno nepoznat, jeftin, a mlad i perspektivan. Atipican je jer pripada mladoj generaciji italijanskih trenera koji karijeru gradi od nule, i to u inostranstvu, a ne Italiji. Ima tek 36 godina, nesto malo je bio seoski golman po seoskim ligama, ali je vec sa dvadesetak godina zivota bio i pomocni trener u seoskim ligama, a do tridesete godine zivota vec bio pomocni trener Beneventa i Sassuola, da bi onda bio pomocnik u turskoj Alanyaspor-u, pa onda glavni trener, pa onda glavni trener u Nizzi, pa glavni u Ajaxu, za sta ce mi trebati jos deset stranica teksta, i evo ga sada u Portu.

Za njega sam prvi put cuo kada je diplomirao cistu filosofiju na drzavnom univerzitetu sa temom Filosofija igre, estetika fudbala i uloga golmana. U vremenima kada se sportom bave polupismeni crnci koji zubima kidaju sirovo meso i kada treneri poput Pirla, Cannavara ili pijanog Kiksija ne znaju da poredjaju boje na semaforu, vest da postoji trener koji je diplomirao cistu filosofiju je odmah obisla ceo svet.

Nakon sto je Nizzu sa samo 34 godine zivota, doveo do cetvrtog mesta i sa najboljom odbranom francuske lige, za njega su se zainteresovali mnogi klubovi engleske Premier League, Serie A, a da je hteo mogao je da ostane u Nizzi koliko je hteo, ali je izabrao je Ajax, majko moja.

Da se ne bih sada ovde pogubio i pisao post na sledecih pedeset strana, samo da kazem da je Farioli potpuno podigao Ajax, prakticno imao titulu u rukama devet kola pre kraja, i onda u pravom hororu, u predposlednjem golu u Groningenu ispustio vodjstvo u nadoknadi vremena, i prepustio titulu Psv-u koji je imao deset puta bolji roster. A onda je doslo poslednje kolo holandskog prvenstva, i Psv i Ajax su pobedili, ali je Psv osvojio titulu, a sve ostalo je istorija. 

Ceo svet se smejao mladom italijanskom treneru, moram priznati da sam medju njima bio i ja, cak sam imao dileme i da li bi trebalo pucati u njega, ali sam svakako bio stava da bi tu ispustenu titulu Ajaxa trebalo napisati u svim trenerskim knjigama sveta. Ja bih gubitak titule Ajaxa nazvao epskim raspadom poput onog remija Dortmunda sa Meinzom, ali slike koje su obisle svet nakon poslednjeg minuta utakmice u Amsterdamu kada je Ajax i formalno izgubio titulu, se ipak nikada ne mogu zaboraviti.

Mozete samo zamisliti kakvo je razocarenje i tuga bila na stadionu u Amsterdamu, cak bih rekao i bes i negativna energija, ali kada se italijan na kraju slomio i u suzama kleknuo na sred stadiona, svi su se digli na noge i deset minuta aplaudirali samo njemu.

IMG_9024.thumb.jpeg.c284187cd35796a2278864b2a52f292b.jpeg

Samo sest meseci nakon sto je italijan mogao sebi da bira klub koji hoce, a izabrao je Ajax, doziveo je da mu se cela Evropa smeje, a ja najvise. Samo tri dana nakon toga, sam je dao ostavku, jasno poslavsi poruku da sebe smatra za krivcem gubitka titule. A samo nekoliko dana kasnije, Porto ga je izabrao kaoglavnog trenera, kakva motivaciona prica, majko moja.

Crvena Zvezda

Da me mrznja, zlo i sve ono najgore u sebi ne bi odvelo predaleko, koristicu samo cinjenice, dakle bez ikakvih emocija. Crvena Zvezda u srpskom lopovskom prvenstvu nije izgubila u Beogradu, jer je to strogo zabranjeno, tacno osam godina, cetiri meseca i dva dana, sto je apsolutni svetski rekord koji nikada nece biti oboren, a uz tih osam godina koliko je zabranjeno da se Zvezda izgubi u Beogradu slobodno dodajte jos 113 narednih godina, pa koga od kolega sa Foruma bude sluzilo zdravlje, moci ce da prisustvuje svetskom rekordu od 121 godine bez poraza u Beogradu. Na poslednjoj utakmici srpskog lopovskog prvenstva u Beogradu protiv Radnickog, Zvezda je gubila do 90-tog minuta, a utakmica je deset puta prekidana zbog topovskih udara koje su navijaci domacih bacali ka golu gostiju. Utakmica je prekidana, ali ne i prekinuta, niti su tribine ispraznjene, vec se igrala nadoknada sve dok Zvezda ne preokrene rezultat iako je imala igraca manje, sto se i desilo u 90 plus osmom minutu, iako je sudija, za svaki slucaj, produzio utakmicu za sedamnaest minuta. Da ne zaboravim da je Zvezda na toj utakmici dobila crveni karton nakon cetiri i po godine, sto je takodje svetski rekord koji ce tesko biti oboren. Ne treba zaboraviti i da Zvezda barem sto godina nije igrala u Novom Pazaru, neprijateljskoj teritoriji Srbije, pred tamosnjim neprijateljskim navijacima, jer su se tribine bas sasvim slucajno praznile uvek pred gostovanje Zvezde.

O Zvezdi sve znamo. U srpskom lopovskom prvenstvu je zabranjeno da izgube, iako to lopovsko prvenstvo mogu da igraju i sa trecom postavom. Ali zato kada izadju van Srbije, skidaju gace. Dokle ce sve to trajati? Pa trajace sve dok srpski gradjani to budu zeleli, a moja prognoza je da ce to trajati najmanje 113 godina. A evo malo i kako funkcionise srpska propaganda koja nikada ne spava u toj zemlji. Kada Zvezda izgubi u bilo kom sportu, onda za to uvek postoje opravdanja, a kada se to desi Partizanu, onda je to fijasko, jer Psiho tako hoce.

IMG_9025.thumb.jpeg.288a4f7edd9a5f7f50f72e94def068cf.jpeg

IMG_9023.thumb.jpeg.4aa1a36cced1a9ca2c794dc9311864b2.jpeg

Konacni predlozi za kladjenje

Izuzetno me brine ovoliki rast kvote na jedinicu na Porto. Od pocetka sezone sam napisao vec sto postova o beogradskom zlu, i uvek sam ponavljao, da po meni, oni imaju timcinu za regionalne okvire. Imaju i kakve-takve crnce, i u odredjenim okolnostima mogu da naprave stetu, kao na primer kada su gradjanima u sred Manchestera ugurali gol iz kontre i poveli na poluvremenu i tako srusili pola sveta koji je igrao prelaz, a onda lagano primili tri komada. U odredjenim okolnostima, Zvezda je mogla da potopi Stuttgarda u sred Beograda, u odredjenim okolnostima (poslednje kolo Lige Prvaka) uspeli su da dobiju raspale Young Boyse u gostima, a nikako ne treba zaboraviti da su dobili i Kloppov Liverpool i to bez primljenog gola, i to golcinama sa sto metara.

Ali, isto tako mogu i da se poradjaju sa Celticom u sred Beograda gde im je golman bio najbolji igrac, a moje pitanje i za Dinamo i za Zvezdu je kako misle da im je mesto u Ligi Prvaka ako ne mogu da dobiju barem Celtica kod kuce.

Ja mislim da Crvena Zvezda, srpska reprezentacija, i srpski fudbal uopste ne nude resenja protiv ekipa koje igraju organizovane odbrane poput recimo danasnjeg Napolija ili "onog" Juventusa. Isto tako, mislim i da srpsko poimanje fudbala uopste ne nudi resenje protiv brzih, modernih i agresivnih ekipa poput Psv-a ili Royal Uniona. To znaci da oni prakticno ne mogu da igraju protiv nikoga, sto zaista i mislim, ali da bi ipak mogli da pronadju neku kakvu-takvu sansu kada protivnik igra otvoreno i kada protivnika boli qurac za Zvezdu pa se opuste ili igraju neodgovorno ili lose, a to se sve desilo kada je Zvezda igrala sa gradjanima, Liverpoolom ili Stuttgardom.

Znaci ovako. Uvek protiv Zvezde kada izadju van Srbije, pa makar kvota rasla svakoga minuta. Ne bih mogao da izbrojim na koliko tiketa cekam samo jedinicu na Portu, a imam jos toliko i X-eva za svaki slucaj. Ako dodje dvojka, neka se padne. Uvek da ce Zvezda primati golove kada izadju van Srbije. Porto je dao dvadeset golova na osam utakmica, na svakoj je dao barem gol, pa ako samo Zvezdi ne ugura, onda neka se padne. Dakle, Porto daje gol, Porto daje vise od jednog gola, over 1,5 gol na utakmici, a za vise od toga, u zavisnosti od pohlepe. Uvek protiv Zvezde vezano za napadacku igru kada izadju van Srbije. Znaci, kladjenje da ce Porto imati vise suteva, vise suteva u okvir gola, veci posed, vise kornera ... Uvek na kartone kada izadju van Srbije pogotovo kada Zvezdine odbranbene drvosece treba da brane tehnicki dobre i brze napadace.

I za kraj dve stvari. Kada sebi biram predlog za svetu Poslednju Sansu, nakon deset sati biranja, na kraju uvek sebi postavim pitanje, a to je; da li Leonardo mozes da zamislis da se na utakmici desi suprotno od onoga sto si izabrao? Da li mozes da zamislis da Bayern ne ugura vise od gola u sred Munchena, ili da li je moguce da Olympiacos pobedi u sred Londona? Sto se tice Zvezde, ja bih mogao da zamislim u odredjenim okolnostima da Zvezda dobije Porto, ali zlo u meni mi jednostavno ne dozvoljava da se kladim na to, a pogotovo sto ni u jednoj trenerskoj knjizi ne pise da ovako kao Zvezda treba da se vodi jedan klub gde jedan moderni Royal Union kupuje sebi najtalentovanije igrace na svetu, dok Zvezda bira da se sa Arnautovicem i Krunicem bori za Ligu Prvaka.

Ne znam kako sam zaboravio da napisem da ce Farioli ako pobedi danas Zvezdu postati jedini trener u istoriji Porta koji je pobedio svih prvih osam zvanicnih utakmica, posto sada deli mesto u istoriji Porta sa sedam pobeda sa Villas-Boasom. Trenutno je i jedini trener u Evropi koji je na svojim utakmicama primio tek jedan gol, i cak taj jedan im nije ugurao protivnik, vec je bio autogol protiv Sportinga, a da ponovim, sa Nizzom je imao najbolju odbranu u francuskoj ligi.

Dakle, samo hrabro Leonardo, nicega se ne boj, neka kvota raste na svaki minut, sve protiv Zvezde u svim kategorijama za kladjenje.

Danasnju kosarku iz Evrolige  , gledajuci iz prizme prvog kola , predlazem:

-Zvezda je oslablena na centarskoj poziciji pa sada na petici ima samo Uroša Plavšića i Ebuku Izundua. Protiv Bajerna je gubila  i u boljim danima

-Partizan ako  protiv neugodnog Milano izgubi prvi mec pred svojom publikom  moze da se oprosti od nekog boljeg plasmana:

image.png.bb8060577be94c1e1cd03a98abf03bb0.png

prije 10 sati, LeonardoDrugi said:

Dakle, samo hrabro Leonardo, nicega se ne boj, neka kvota raste na svaki minut, sve protiv Zvezde u svim kategorijama za kladjenje.

Mislim da je kvota na Porto isla up jer im u nedelju, kasni termin dolazi murinjova benfika.  
Kako su 3 sezone bez naslova verovatno i je to apsolutni prioritet pa ce isvesno izvesti kombinovani sastav. 
Negde sam cuo da se nikad nisu sastali sa crvenom. 

Koliko vidim na betexplorer 96% je na Portu na velikom uzorku 125 pa se moze reci da je ovo pravi public bet danas. Zasto se kvota onda pomera u suprotnom smeru? Ponekad se i to desava a tek nakon utakmice cemo znati koliko je to imalo smisla.

Genijalna analiza kolege Leonarda.

Crvena je protiv Celtika igrala sa rezervom. Tek drugo poluvreme je bilo nesto jace. Mogla je vec tu da strada al ju je izvukao gosa brazilac koji im je najjaca karika. Dali je to dovoljno da nesto urade veceras, tesko. 

Treba pratiti do pocetka pa ako kvota cimne dole onda bi to bio dobar znak da moze biti i gazenja.

Pozz,kolega @noja57,slazem se u potpunosti sa tobom u pogledu partizana nocas to je po meni 1 kao kuca,ne moze milano 2 puta dobiti u beogradu u dva dana nikako,tako da je po meni 1 na partizan prijedlog dana a ako netko hoce spajati sa porto 1 u double neka izvoli,cca 2.50-2.60 se placa taj double zavisno od kladionica.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use