Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Recommended Posts

Objavljeno

Europska liga

Screenshot 2026-03-09 110902.png

EUROPSKA LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

Konferencijska liga

Screenshot 2026-03-09 110917.png

KONFERENCIJSKA LIGA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 12.3. u 10:03 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Objavljeno

Panathinaikos vs Zalgiris, Euroleague, jedinica, kvota 1,27

Danas cete imati prilike da razumete zasto oni koji se ne klade, smatraju da je kockanje bolest, i zasto se moze cesto cuti kako su kockari bolesni ljudi. To se moze cesto cuti i kada se govori o tome da su kladionice pune ljudi, a biblioteke prazne, da kladionica ima puno vise nego skola, kao i da je kockanje razorilo mnogo brakova i prijateljstava. Cak se i secam da mi je jedan kolega sa naseg Foruma cesto zamerao kada napisem "da treba rasprodati svu imovinu" i uplatiti na neku jedinicu, obrazlazuci to kroz kladionicarske price kako postoje mnogi koji to i rade. A da ne govorimo cak i o tome da su mnoge organizacije uzele veliki novac na temu "stetnosti" kockanja, pa danas imamo na stotine SoS telefonskih linija, besplatnih psiholoskih pomoci ili organizacija koje nude pomoc u odvikavanju od kockanja.

Ali, svima mozemo reci samo jedno,; malo ste se zayebali. Cak i ako neko mozda nekada i napusti kockanje, na tog jednog dolaze stotine novih, mladih kockara, novih generacija maloletnika koji ce se upoznati sa magijom kockanja. To znaci, ako do sledeceg utorka, neko na svetu mozda i  napusti kockanje, ne znam kako, na tog jednog ce se gotovo sigurno do utorka, pojaviti na stotine novih, generacija, mladih ljudi, maloletnika, koji ce do utorka uplatiti svoj prvi tiket. Evo, na primer, budite sigurni, da ce do utorka barem jedan maloletnik, nas novi buduci kolega, uplatiti prolaz dalje Arsenala nad Leverkusenom po 1,14 a kada tom maloletniku taj predlog i prodje, mogu da se skupe sve podrske odvikavanja od kockanja ovoga sveta, tu vise nema nazad, i tacka.

Pa ako vec ne mozemo da izlecimo ono sto i nije bolest, hajde onda barem da razumemo zasto oni koji nikada nisu osetili magiju kockanja, kladionicare zovu bolesnim ljudima.

Kada sam sebi pravio siri izbor za svetu Poslednju Sansu za ovaj medjuweekend, jedinicu na Panathinaikos protiv Zalgirisa sam stavio na prvom mestu. A kada sam poceo da pravim selekciju, i izbacujem jedan po jedan predlog, ovu jedinicu sam prvo izbacio. I tako vec deset dana. Samo sam sebi rekao "... rekli smo Leonardo Veliki da cemo se drzati discipline, i da nema vise kladjenja na utakmicama Euroleague..." Od tada je proslo deset dana, a ja sam ipak svakoga dana jedinicu na Panathinaikos vezivao sa necim u realnom kladjenju.

E, to se zove bolest, nije kockanje bolest, vec kada ne mozete da izdrzite da nesto ne odigrate.

Hajde onda, najpre da napisem na deset stranica teksta zasto ne treba uplatiti danasnju jedinicu na Panathinaikos

Gledao sam juce sa velikom paznjom utakmicu Psg vs Chelsea, i evo prosla je vec cela noc, treba da idem na dorucak, a ovaj Chelsea mi i dalje ne izlazi iz glave. Kakav potencijal i kvalitet ima ovaj Chelsea u svojim redovima, pa to je strasno. Gledam ih juce po stoti put i uvek isto ... brzi, tehnicki savrseni, puni talenta, individualnog kvaliteta i potencijala ... kada ih gledamo individualno, izgledaju kao savrsenstvo kada sklapate sebi roster pred pocetak sezone. Cak i ako gledamo kroz jucerasnju utakmicu malo sire, niti je Chelsea bio toliko los, niti je Psg odigrao kao Bayern protiv Atalante, niti je realna razlika izmedju Psg-a i Chelsea tolika, iako je Psg timcina samo takva.

Ali, sta vredi sav taj individualni kristalni kvalitet, talenat i potencijal, kada Chelsea do 74-og minuta ima nereseni ishod, do 85-og minuta ima aktivan rezultat, a na kraju utakmice bude petardiran od Psg-a. Sta im vredi potencijal, kada do 85-tog minuta imaju aktivni rezultat 2:3, a utakmica zavrsila 2:5. Sta im vredi sto su imali vise kornera, bolji xG, vise "velikih sansi" i isti broj suteva kao i Psg kada iz svoje stopostotne sanse, prime gol iz kontre. Sta im vredi individualni kvalitet i to sto mogu da daju bilo kome koliko hoce golova, kada izmedju sredine terena i odbrane, postoji rupetina. Sta im vredi potentni napad, kada odbrana uvek moze da primi gol vise.

Sta Panathinaikosu vredi sto imaju najbolji, ili medju tri najbolja rostera u Euroleague, kada su deseti na tabeli. Sta im vredi sto na klupi imaju trenera koji malo zna, ali je bas kao stvoren za takav tip igraca. Sta vredi Panathinaikosu sto su pre dve godine sa gotovo istim timom osvojili Euroleague kada ih kod kuce dobije Paris, a u gostima raspali Partizan sesnaest razlike i to "iz poluvremena". Sta vredi Panathinaikosu sto imaju toliko novca da povredjenog igraca mogu da zamene jos boljim, i to u sred sezone, kada su svi kvalitetni igraci zauzeti. Sta vredi Panathinaikosu sto se FinalFour igra u njihovoj dvorani kada su oni na jednu pobedu da uopste ni ne udju u doigravanje.

Panathinaikos jedino sto ima u ovom trenutku jeste fenomenalan roster na papiru. Sve ostalo je goli qurac. Imaju neverovatnih osamnaest poraza u sezoni, od cega cak sedam kod kuci. Ne samo sto gube u Euroleague, vec gube u grckom prvenstvu, gde je razlika u kvalitetu kao sto je razlika izmedju Bayerna i Heidenheima. 

Ima mnogo slicnosti izmedju potencijala Chelsea i potencijala Panathinaikosa. Chelsea, na primer, prospe dva boda u sred Londona od Burnlea u 90 plus trecem minutu, ili, na primer, prodje nizeligasa Wrexhama u Fa Cupu nakon produzetaka, ali i demolira odlicnu Aston Villu u sred Birminghama sa 4:1, dok na primer Panathinikos u najvaznijem delu sezone izgubi pet puta uzastopno, cak i od takvih krsina poput Kolossosa, ali i uzmu Olympiacosu grcki kup.

I evo nas opet nazad kod bolesti. Kladionica ima vise nego skola zato sto ce uvek biti onih kladionicara koji ce sada vise spasavati Tottenham od ispadanja, umesto samih igraca. Kao sto smo prosle godine vise mi sa Foruma gurali Dinamo do titule, umesto da su oni sami sebe gurali. Tako ce se neki kockar na svetu kladiti na Fiorentinu da je nemoguce da ispadnu, drugi ce se kladiti da je nemoguce da Tottenham ispadne, treci ce se kladiti da je nemoguce da Chelsea sledece sezone ne igra Ligu Prvaka, cetvrti ce se kladiti da je nemoguce da Juventus na kraju sezone bude iza Coma, peti ce se kladiti da je nemoguce da Liverpool nece moci da prodje dalje Galatasaraya, a ja sam se kladio, i to jos od ponedeljka, da je nemoguce da onakav roster Panathinaikosa ne udje barem u deset najboljih, a ima najbolji tim na papiru.

Panathinaikos ocajno izgleda na terenu, igraju kao qurci, pokazuju seljacke manire da se bave stvarima van terena, bave se sudjenjem, komentarisanjem sudija, skinuli su iz dvorane baner svog bivseg igraca Dejana Bodiroge, trenutnog direktora Euroleague, zasta bih im ja dao medalju ... ali sve to su maniri seljackih klubova, bave se drugima, a ne sobom. Kvota na jedinicu ide cak i do 1,35 a realna kvota, ako bi gledali papir, a ne teren, bi bila izmedju 1,16 i 1,18 plus sto je Zalgiris kosarkaska verzija Aston Ville.

Ovo su samo neki od razloga zasto ne bi trebalo da se kladi danas na Panathinaikos. A razlog zasto sam predlozio jedinicu na Panathinaikos je samo jedan. Bolest, i to neizleciva. Nije kockanje bolest, vec kada ne mozete da izdrzite da ne uplatite ovu jedinicu, naivno misleci da ovi u klubu razmisljaju kao i vi.

Kao sto mi naivno mislimo da Igor Tudor ima barem delic znanja koje je potrebno za trenerski posao, a on gubi od Atletico Madrida sa 0:4 do 22-og minuta ili menja golmana u 17-om minutu utakmice, majko moja, tako cemo i veceras naivno misliti da su crnci Panathinaikosa svesni ozbiljnosti situacije, i razlike u kvalitetu.

Ako veceras padnemo na Panathinaikosu, neka neko onda barem dodeli neku nagradu za zivotno delo menadzerima koji vode karijere i pronalaze klubove Tudoru i Juricu.

Objavljeno (edited)
prije 1 sat, LeonardoDrugi said:

Panathinaikos vs Zalgiris, Euroleague, jedinica, kvota 1,27

Danas cete imati prilike da razumete zasto oni koji se ne klade, smatraju da je kockanje bolest, i zasto se moze cesto cuti kako su kockari bolesni ljudi. To se moze cesto cuti i kada se govori o tome da su kladionice pune ljudi, a biblioteke prazne, da kladionica ima puno vise nego skola, kao i da je kockanje razorilo mnogo brakova i prijateljstava. Cak se i secam da mi je jedan kolega sa naseg Foruma cesto zamerao kada napisem "da treba rasprodati svu imovinu" i uplatiti na neku jedinicu, obrazlazuci to kroz kladionicarske price kako postoje mnogi koji to i rade. A da ne govorimo cak i o tome da su mnoge organizacije uzele veliki novac na temu "stetnosti" kockanja, pa danas imamo na stotine SoS telefonskih linija, besplatnih psiholoskih pomoci ili organizacija koje nude pomoc u odvikavanju od kockanja.

Ali, svima mozemo reci samo jedno,; malo ste se zayebali. Cak i ako neko mozda nekada i napusti kockanje, na tog jednog dolaze stotine novih, mladih kockara, novih generacija maloletnika koji ce se upoznati sa magijom kockanja. To znaci, ako do sledeceg utorka, neko na svetu mozda i  napusti kockanje, ne znam kako, na tog jednog ce se gotovo sigurno do utorka, pojaviti na stotine novih, generacija, mladih ljudi, maloletnika, koji ce do utorka uplatiti svoj prvi tiket. Evo, na primer, budite sigurni, da ce do utorka barem jedan maloletnik, nas novi buduci kolega, uplatiti prolaz dalje Arsenala nad Leverkusenom po 1,14 a kada tom maloletniku taj predlog i prodje, mogu da se skupe sve podrske odvikavanja od kockanja ovoga sveta, tu vise nema nazad, i tacka.

Pa ako vec ne mozemo da izlecimo ono sto i nije bolest, hajde onda barem da razumemo zasto oni koji nikada nisu osetili magiju kockanja, kladionicare zovu bolesnim ljudima.

Kada sam sebi pravio siri izbor za svetu Poslednju Sansu za ovaj medjuweekend, jedinicu na Panathinaikos protiv Zalgirisa sam stavio na prvom mestu. A kada sam poceo da pravim selekciju, i izbacujem jedan po jedan predlog, ovu jedinicu sam prvo izbacio. I tako vec deset dana. Samo sam sebi rekao "... rekli smo Leonardo Veliki da cemo se drzati discipline, i da nema vise kladjenja na utakmicama Euroleague..." Od tada je proslo deset dana, a ja sam ipak svakoga dana jedinicu na Panathinaikos vezivao sa necim u realnom kladjenju.

E, to se zove bolest, nije kockanje bolest, vec kada ne mozete da izdrzite da nesto ne odigrate.

Hajde onda, najpre da napisem na deset stranica teksta zasto ne treba uplatiti danasnju jedinicu na Panathinaikos

Gledao sam juce sa velikom paznjom utakmicu Psg vs Chelsea, i evo prosla je vec cela noc, treba da idem na dorucak, a ovaj Chelsea mi i dalje ne izlazi iz glave. Kakav potencijal i kvalitet ima ovaj Chelsea u svojim redovima, pa to je strasno. Gledam ih juce po stoti put i uvek isto ... brzi, tehnicki savrseni, puni talenta, individualnog kvaliteta i potencijala ... kada ih gledamo individualno, izgledaju kao savrsenstvo kada sklapate sebi roster pred pocetak sezone. Cak i ako gledamo kroz jucerasnju utakmicu malo sire, niti je Chelsea bio toliko los, niti je Psg odigrao kao Bayern protiv Atalante, niti je realna razlika izmedju Psg-a i Chelsea tolika, iako je Psg timcina samo takva.

Ali, sta vredi sav taj individualni kristalni kvalitet, talenat i potencijal, kada Chelsea do 74-og minuta ima nereseni ishod, do 85-og minuta ima aktivan rezultat, a na kraju utakmice bude petardiran od Psg-a. Sta im vredi potencijal, kada do 85-tog minuta imaju aktivni rezultat 2:3, a utakmica zavrsila 2:5. Sta im vredi sto su imali vise kornera, bolji xG, vise "velikih sansi" i isti broj suteva kao i Psg kada iz svoje stopostotne sanse, prime gol iz kontre. Sta im vredi individualni kvalitet i to sto mogu da daju bilo kome koliko hoce golova, kada izmedju sredine terena i odbrane, postoji rupetina. Sta im vredi potentni napad, kada odbrana uvek moze da primi gol vise.

Sta Panathinaikosu vredi sto imaju najbolji, ili medju tri najbolja rostera u Euroleague, kada su deseti na tabeli. Sta im vredi sto na klupi imaju trenera koji malo zna, ali je bas kao stvoren za takav tip igraca. Sta vredi Panathinaikosu sto su pre dve godine sa gotovo istim timom osvojili Euroleague kada ih kod kuce dobije Paris, a u gostima raspali Partizan sesnaest razlike i to "iz poluvremena". Sta vredi Panathinaikosu sto imaju toliko novca da povredjenog igraca mogu da zamene jos boljim, i to u sred sezone, kada su svi kvalitetni igraci zauzeti. Sta vredi Panathinaikosu sto se FinalFour igra u njihovoj dvorani kada su oni na jednu pobedu da uopste ni ne udju u doigravanje.

Panathinaikos jedino sto ima u ovom trenutku jeste fenomenalan roster na papiru. Sve ostalo je goli qurac. Imaju neverovatnih osamnaest poraza u sezoni, od cega cak sedam kod kuci. Ne samo sto gube u Euroleague, vec gube u grckom prvenstvu, gde je razlika u kvalitetu kao sto je razlika izmedju Bayerna i Heidenheima. 

Ima mnogo slicnosti izmedju potencijala Chelsea i potencijala Panathinaikosa. Chelsea, na primer, prospe dva boda u sred Londona od Burnlea u 90 plus trecem minutu, ili, na primer, prodje nizeligasa Wrexhama u Fa Cupu nakon produzetaka, ali i demolira odlicnu Aston Villu u sred Birminghama sa 4:1, dok na primer Panathinikos u najvaznijem delu sezone izgubi pet puta uzastopno, cak i od takvih krsina poput Kolossosa, ali i uzmu Olympiacosu grcki kup.

I evo nas opet nazad kod bolesti. Kladionica ima vise nego skola zato sto ce uvek biti onih kladionicara koji ce sada vise spasavati Tottenham od ispadanja, umesto samih igraca. Kao sto smo prosle godine vise mi sa Foruma gurali Dinamo do titule, umesto da su oni sami sebe gurali. Tako ce se neki kockar na svetu kladiti na Fiorentinu da je nemoguce da ispadnu, drugi ce se kladiti da je nemoguce da Tottenham ispadne, treci ce se kladiti da je nemoguce da Chelsea sledece sezone ne igra Ligu Prvaka, cetvrti ce se kladiti da je nemoguce da Juventus na kraju sezone bude iza Coma, peti ce se kladiti da je nemoguce da Liverpool nece moci da prodje dalje Galatasaraya, a ja sam se kladio, i to jos od ponedeljka, da je nemoguce da onakav roster Panathinaikosa ne udje barem u deset najboljih, a ima najbolji tim na papiru.

Panathinaikos ocajno izgleda na terenu, igraju kao qurci, pokazuju seljacke manire da se bave stvarima van terena, bave se sudjenjem, komentarisanjem sudija, skinuli su iz dvorane baner svog bivseg igraca Dejana Bodiroge, trenutnog direktora Euroleague, zasta bih im ja dao medalju ... ali sve to su maniri seljackih klubova, bave se drugima, a ne sobom. Kvota na jedinicu ide cak i do 1,35 a realna kvota, ako bi gledali papir, a ne teren, bi bila izmedju 1,16 i 1,18 plus sto je Zalgiris kosarkaska verzija Aston Ville.

Ovo su samo neki od razloga zasto ne bi trebalo da se kladi danas na Panathinaikos. A razlog zasto sam predlozio jedinicu na Panathinaikos je samo jedan. Bolest, i to neizleciva. Nije kockanje bolest, vec kada ne mozete da izdrzite da ne uplatite ovu jedinicu, naivno misleci da ovi u klubu razmisljaju kao i vi.

Kao sto mi naivno mislimo da Igor Tudor ima barem delic znanja koje je potrebno za trenerski posao, a on gubi od Atletico Madrida sa 0:4 do 22-og minuta ili menja golmana u 17-om minutu utakmice, majko moja, tako cemo i veceras naivno misliti da su crnci Panathinaikosa svesni ozbiljnosti situacije, i razlike u kvalitetu.

Ako veceras padnemo na Panathinaikosu, neka neko onda barem dodeli neku nagradu za zivotno delo menadzerima koji vode karijere i pronalaze klubove Tudoru i Juricu.

Slažem se, ovo je i meni uz Atletico bio top 2 para u ponudi za ovo kolo PŠ. Atletico ne toliko i zbog sebe koliko zbog Tudora i njihove forme, a Pao ne zbog toga što je u pobjedničkom nizu ili formi nego jednostavno ne smije ispast iz natjecanja prije početka play offa, domaćin je final foura i mislim da je samo to dovoljno da svaka priča završi.

Već noćas sam ih vezao sa Flamengom, a i šta se tiče kvote mislio sam max 1.20-1.25 će bit na njih, kad dns 1.45 za pobjedu u regularnom dijelu..

IMG_20260312_092734.jpg

Edited by josip123
Objavljeno
prije 30 minute, josip123 said:

Slažem se, ovo je i meni uz Atletico bio top 2 para u ponudi za ovo kolo PŠ. Atletico ne toliko i zbog sebe koliko zbog Tudora i njihove forme, a Pao ne zbog toga što je u pobjedničkom nizu ili formi nego jednostavno ne smije ispast iz natjecanja prije početka play offa, domaćin je final foura i mislim da je samo to dovoljno da svaka priča završi.

Već noćas sam ih vezao sa Flamengom, a i šta se tiče kvote mislio sam max 1.20-1.25 će bit na njih, kad dns 1.45 za pobjedu u regularnom dijelu..

IMG_20260312_092734.jpg

Ja ti kolega svakako zelim srecu, i da veceras prodje tvoj tiket, kao i meni, ali kako god da utakmica zavrsi, kladjenje na Panathinaikos nije najpametniji izbor kada u ponudi za medjuweekend igra i Bayern u bilo kojem takmicenju.

A druga stvar je sto volimo kosarku, ne mozemo bez nje, ili razmisljamo kako bi mi igrali, ili vodili utakmice.

Mi danas osim novca, ulazemo samo kvalitet na papiru i vaznost utakmice po domacina, dok u ovom trenutku Kendrick Nunn razmislja da li da sada pocne da vezuje kikice, ili da veceras izadje u jednostavnoj afro-frizuri.

Kako god da veceras zavrsi utakmica, znam da cu, ako padnemo, krivca traziti u crncima, a ne u sebi, iako me niko nije naterao da se kladim na ocajne grke.

Objavljeno

Chateauroux - Villefranche
13.03.2026 19:30
Francuska, National 1
Tip: VIŠE OD 2,5 gola
Kvota: 2,23
Nadolazeća utakmica između Châteaurouxa i Villefranchea u Championnat Nationalu 13. ožujka 2026. pokazuje snažan potencijal za više od 2,5 gola. U njihovih 9 međusobnih susreta zabilježen je prosjek od 3,00 gola po utakmici, pri čemu je 67% premašilo 2,5 gola, a 78% završilo s BTTS-om. Villefranche je ove sezone postigao više od 2,5 gola u 65% svojih ligaških utakmica, dok je u prosjeku primio 1,48 gola po utakmici. Châteauroux postiže više od 2,5 gola u 57% utakmica unatoč tome što u prosjeku postiže samo 1,00 gol, s nekoliko nedavnih rezultata uključujući više neriješenih rezultata 2-2. Châteaurouxu će nedostajati središnji napadač Gwenn Foulon zbog ozljede koljena zadobivene 18. siječnja 2026. (datum povratka nije potvrđen). Villefranche nema prijavljenih ozljeda, no njihove obrambene slabosti i otvorene gostujuće igre često dovode do susreta s puno golova.

Wrexham - Swansea
13.03.2026 21:00
Engleska, Championship
Kvota: 2,07
Utakmica Wrexham - Swansea ističe se kao jedna od utakmica s više golova na temelju nedavnih trendova. U posljednjih šest utakmica Wrexhama postignuto je ukupno 22 gola, s prosjekom od 3,67 gola po utakmici. Obje momčadi su postigle gol u 24 od 36 ligaških utakmica Wrexhama, dok su domaćini primili gol u posljednjih 10 domaćih utakmica. Swansea je nedavno pobijedio Portsmoutha 2-1, ali je primio gol u svakoj od posljednje tri gostujuće utakmice. Wrexham će biti bez napadača Jaya Rodrigueza, dok će Swansea biti bez napadača Adama Idaha. S obzirom na Wrexhamov napadački pristup i obrambene slabosti na obje strane, utakmica bi se mogla brzo otvoriti. Statistički kontekst čini ovaj susret vrijednim razmatranja iz perspektive golova.

Bari - Reggiana
14.03.2026 15:00
Italija, Seria B
Kvote: 2,33
Utakmica Bari - Reggiana mogla bi se pokazati otvorenijom nego što neki nedavni rezultati sugeriraju. Bari je primio 8 golova u posljednjih šest utakmica i dolazi nakon teškog poraza od Pescare 4-0. Reggiana se suočava sa značajnim obrambenim izostancima, s Yefersonom Pazom Blandónom, Paolom Rozziom i Andreom Bozzolanom koji su svi izvan terena, zajedno s veznjakom Matteom Suárezom Debattistom. Bari će također biti bez suspendiranog Giuseppea Sibillija i ozlijeđenog braniča Ebrime Darboea. Posljednji međusobni susret završio je 3-1 za Reggianu, što pokazuje da susreti između ovih momčadi mogu donijeti golove. S obzirom na to da se obje strane suočavaju s obrambenim problemima, uvjeti bi mogli potaknuti napadačkiju igru. Statistički izgledi ukazuju na utakmicu koja može premašiti tipičan raspon postignutih golova.

Objavljeno

Juve Stabia - Carrarese
14.03.2026 15:00
Italija, Seria B
Tip: VIŠE OD 2,5 Gola
Kvota: 2,39
Utakmica između Juve Stabije i Carraresea dolazi u vrijeme kada se obje momčadi bore s formom i obrambenom konzistentnošću. Juve Stabia je primila gol u pet od posljednjih šest utakmica, primivši osam golova i trenutno je u nizu od pet utakmica bez pobjede. Carrarese u posljednje vrijeme nije bio baš produktivan u napadu, ali je primio gol u posljednjih šest utakmica i osam utakmica je bez pobjede. Domaćini su znatno oslabljeni izostancima, uključujući Zerolija, Battistellu, Morachiolija, Confentea, Bellicha, Varniera i Candellonea, dok su Pierobon i Cacciamani suspendirani. Takvi problemi s momčadi mogli bi utjecati na organizaciju obrane. Prethodni međusobni susret završio je pobjedom Carraresea od 3:0, što pokazuje da ovaj susret može donijeti golove. Trenutni trendovi forme i osiromašene postave sugeriraju utakmicu koja bi se mogla otvoriti više nego što se očekivalo.

Eibar - Burgos
15.03.2026 18:30
Španjolska La Liga 2
Kvota: 3,00
Sudar Eibara i Burgosa predstavlja zanimljiv kontrast između obrambene čvrstoće i jake domaće forme. Eibar je pobijedio u šest uzastopnih domaćih utakmica i postigao gol u posljednjih devet utakmica na Ipurúi. Primili su samo četiri gola u prethodnih šest utakmica, no njihov domaći napad i dalje stvara prilike i golove. Burgos dolazi nakon pobjede od 2-0 nad Mirandésom, ali je općenito u posljednje vrijeme igrao tijesne utakmice s prosjekom od samo 1,5 gola po utakmici. Gosti će također biti bez ozlijeđenog napadača Matea Mejíe. Eibarov snažan niz postignutih golova na domaćem terenu sugerira da bi utakmica mogla postati otvorenija nego što to impliciraju nedavni trendovi Burgosa. Sa statističke perspektive, uvjeti ostavljaju prostora za veći broj golova u ovom susretu.

Virtus Entella - Avellino
15.03.2026 15:00
Italija, Seria B
Kvota: 2,35
Utakmica između Entelle i Avellina mogla bi se pokazati otvorenijom nego što nedavni trendovi u postizanju golova sugeriraju. Entella je primila gol u pet od posljednjih šest utakmica, ali je također zabila u šest uzastopnih domaćih utakmica, dok je primila golove u posljednje četiri domaće utakmice. Značajno je da su u 55% Entellinih ligaških utakmica ove sezone obje momčadi zabile gol. Avellino je pobijedio Padovu 1-0 prošli put, no primili su gol u posljednjih šest gostujućih utakmica i ostaju bez pobjede u gostima u tom razdoblju. Entelli će nedostajati braniči Alessandro Pilati i Ivan Marconi, dok Avellino neće igrati Leonardo Marson, Andrea Favilli i suspendirani Cosimo Patierno. Obrambeni izostanci na obje strane mogli bi poremetiti ravnotežu u obrani. Sa statističkog stajališta, ova utakmica ima sastojke za ishod s većim brojem golova.

Objavljeno

Stuttgart - Porto oba daju gol (1.80) bet365

Stuttgart u ovaj susret ulazi u dobrom raspoloženju i s puno samopouzdanja nakon prolaska playoffa protiv Celtica. Već u prvom susretu u Glasgowu napravili su ogroman posao pobjedom 4:1, pa je uzvrat bio više formalnost. Ono što posebno treba istaknuti kod Stuttgarta je vrlo dobra napadačka forma – u pet od posljednjih šest utakmica zabili su najmanje dva gola. Nakon europskog prolaza uvjerljivo su pobijedili Wolfsburg 4:0, a zatim odigrali 2:2 protiv Mainza, što potvrđuje da igraju vrlo otvoreno i ofenzivno.

Porto s druge strane ima velike ambicije u ovom natjecanju i sanja prvi europski trofej još od 2011. godine. Ipak, gostovanje u Njemačkoj predstavlja ozbiljan izazov. U europskim gostovanjima trenutno ne izgledaju posebno uvjerljivo – bez pobjede su u posljednja tri takva susreta, a zanimljivo je da su posljednja dva završila identičnim rezultatom 1:1. S druge strane, kroz ligašku fazu su pokazali kvalitetu, posebno na domaćem terenu gdje su ostvarili maksimalan učinak.

Kada se pogleda stil igre obje ekipe, dosta toga upućuje na golove. U četiri od posljednjih pet Portovih utakmica u Europa ligi obje ekipe su postigle pogodak, a i za vikend su odigrali vrlo otvoren derbi protiv Benfice koji je završio rezultatom 2:2. Stuttgart također igra napadački i rijetko ostaje bez gola, što dodatno povećava očekivanje da ćemo vidjeti pogodak na obje strane.

Sve u svemu, očekuje se otvorena utakmica s dosta prilika i napadačkog nogometa s obje strane terena.

Screenshot 2026-03-12 110222.png

(Koeficijenti 12.3. u 10:03 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • evo sakupljena  i bih. kvote na pinnacle trenutno: Group Stage Bosnia and Herzegovina Total Points O/U 3.5 1.900 Group B Winner Bosnia and Herzegovina 7.500 Bosnia and Herzegovina To Qualify From Group Stage  Yes 1.483  No 2.370 Bosnia and Herzegovina To Reach Last 16  Yes 3.370  No 1.283 Bosnia and Herzegovina To Reach Quarter Final Yes 11.490  No 1.049 Bosnia and Herzegovina FIFA - World Cup 2026 Winner  500.990  
    • Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
    • Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use