-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
Report
-
Od pena29 · Objavljeno
Pascal je dobro objasnio ,tj.izvukao se na pitanje o vjeri tzv.Pascalovom okladom. Najbolje se kladiti da Boga ima. Ako ga ima,onda ćeš dobro proći. Ako ga nema, nisi ništa izgubio. Znanost je objasnila? Objasnila jest prirodne pojave,uzroke itd. Ali nije nastanak čovjeka. Ako smo od majmuna, kako to da današnji majmuni ne postaju ljudi,nego češće ljudi postaju majmuni što je Leo dokazao na primjeru Viniciusa. Veliki prasak? Što je bilo prije njega? Tko može dokazati pojam vječnosti? Šta je bilo prije milijardu godina? Kako danas ti znanstvenici ne naprave čovjeka iz čestice nego se moraš hebati da nastane novi čovjek? Zašto svako hebanje u plodne dane ne završi začećem,ako nije korištena kontracepcija? Uglavnom, nitko ne može dokazati postojanje Boga niti znanstvenici nisu dali odgovor na najvažnija pitanja. Uglavnom, nije fer narativ da si zatucana budala ako si vjernik. Bolje tu temu arhivirati jer nas ovdje ima i vjernika i ateista i agnostika. Ja bih mogao reći i da je dokaz postojanja Boga to što su djeca koja se družila s Gospom postali milijarderi. Zar to nije čudo? Polupismena djeca uvjerila milijune ljudi da dolaze u Medjugorje-) -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Vera u norvesku reprezentaciju Kada smo se poslednji put svadjali na nasem Forumu, bilo je to oko Medjugorja. Ja sam napisao da je sve pocelo kada je sestoro dece tvrdilo da se upoznalo sa Gospom, da im je ona poverila tajne, da im je ostavljala predmete i da su se sprijateljili, a da zvanicni Vatikan nije priznao Gospina ukazanja. Post sam zavrsio recima da su sva tadasnja deca danas milijarderi. A onda sam dobio sta sam i zasluzio, pa ko me yebe. Jedan kolega me je nazvao besnim ateistom, drugoligaska amaterka je obecala da ce se moliti za moju izgubljenu dushu, a poslusajte tek ovog penu29, majko moja: ”… Vjera je teska tema, da se Boga moze objasniti vjera ne bi ni postojala, bile bi to cinjenice. Najugodnije je biti ateist.” E pa, kada tako stoje stvari, i ja cu danas napisati na crkvenom jeziku svoju veru u norvesku reprezentaciju. Prvo, da se ne zaboravi da Norveska ima izmedju 4,7 i 5,4 miliona stanovnika, gde se racuna da nesto preko cetiri miliona zivi u samoj Norveskoj, a ostalih skoro milion van zemlje. Da se ne zaboravi i da je Norveska kvalifikacionu grupu prosla sa svih osam pobeda, i gol razlikom u plusu za 32 gola, da su Italiju potopili sa 7:1 u dve utakmice i da su Moldaviju dobili sa 11:1. A isto tako, svi smo mogli svojim ocima da pratimo Bodo/Glimt u Ligi Prvaka, dokle je dogurao, kako je izbacio Intera ili dobio gradjane u sred Manchestera. Norveska reprezentacija jeste reprezentacija koju sam najvise ispratio u poslednjih nekoliko godina, jer me je interesovala njihova kvalifikaciona grupa, plus mislim da se kod njih poklopilo dosta stvari, u smislu dobrog rada, zdrave zemlje, specificnih ljudi, kvalitetnog rada sa mladim igracima, zdravih odnosa, i na kraju jednog ciklusa u kojem se nalazi njihova reprezentacija, gde se poklopila odlicna reprezentativna generacija. Nista ne preporucujem za kladjenje, niti bilo sta predlazem, vec cu samo napisati na crkvenom jeziku, da imam neogranicenu veru u norvesku reprezentaciju. Znaci, sve sto imam da kazem za danas jeste neogranicena vera, odnosno verovanje u nesto, a to je norveska reprezentacija. Nauka je sve sto postoji na svetu objasnila i dokazala. Zasto je nebo plavo, kako nastaje magla ili grmljavina, koliko je Zemlja udaljena od Meseca, zasto ljudi na donjoj polovini Zemlje “ne padaju”, kako je nastao covek, od cega je sastavljen ljudski mozak, zbog cega nastaju grcevi u nogama, kolika je temperatura stotinama kilometara ispod zemlje, a zvanicna nauka cak objasnjava zasto ljudi nose krst na vratu, uz srce ili okacen u automobilu. A sa druge strane, imamo decu koja tvrde da su se sprijateljila sa Gospom, zvanicni Vatikan koji to ne priznaje, i kolegu koji kaze da je vera teska tema i da se Bog ne moze objasniti …. cccccc. E pa kada je tako, evo i moje analize na crkvenom jeziku. Ja bih veoma lako mogao da objasnim zasto verujem norvezanima, ali necu. Reci cu kao i kolega, vera je teska tema, pa ako verujete, podrzite norvezane, a ako ne verujete, podrzite koga hocete. I samo da ispravim koleginu recenicu da “je vera teska tema i da se Bog ne moze objasniti” Zvanicna nauka je veoma lako objasnila religiju. I to ne jedna nauka, vec deset. Religiju je objasnila i teologija, i sociologija, i astronomija i psihologija, i medicina i matematika. -
Od pena29 · Objavljeno
Crnac je promašio,a bijelcima golman obranio -) -
Od mesrine · Objavljeno
Usput budi receno, jucer su u raspucavanju za presvetu Njemacku penale promasila dva bijelca i crnac, a zabijali su dva smeđa i jedan bijelac -
Od Marko15 · Objavljeno
@LeonardoDrugi,kolega,samo se nadam da niste ulozili ozbiljnu lovu na one parove...Ne zezam,nisam sarkastican,iskreno mi je zao...
-
-
Teme
Bet365 - 100% Bonus Dobrodošlice
Bet at home - 300€ BONUS