Engleska – Litva, kvalifikacije za EP, 27.3.2015.

U skupini E u petak se na Wembleyu sastaju reprezentacije Engleske i Litve. Engleska koja je podosta pomlađena za sada je stopostotna u kvalifikacijama, te je u 4 susreta upisala 4 pobjede. U takvoj situaciji u goste joj dolazi Litva koja nema prevelike šanse u toj utakmici, pa bi za nju i častan poraz bio dobar rezultat. Momčad “tri lava” ima mladu momčad koja bi po njihovom mišljenju trebala Englesku kroz nekoliko godina vratiti u sami vrh svjetskog nogometa, a na tom putu svaka im je pobjeda važna.  Engleska ima prioritet pobjede i teško je za očekivati kako će Englezi kiksati u hramu nogometa pred svojim navijačima.

Gordi Albion u kvalifikacije je ušao sjajno svladavši najvećeg konkurenta u grupi reprezentaciju Švicarske s 2:0, nakon toga uslijedile su pobjede protiv San Marina 5:0, Estonije 1:0, Slovenije 3:1. Gol razlika 11:1, iz koje se vidi da je Roy Hodgson sjajno posložio obranu Engleske. Ipak Englezi u grupi nemaju konkurenta koji bi im mogao biti mjerilo vrijednosti, pogotovo jer Švicarska ne izgleda najbolje. Najbolji strijelac u kvalifikacijama je Danny Welbeck s 5 pogodaka, a Chamberlain najbolji asistent (2).

Roy Hodgson za ovu utakmicu neće moći računati na Shawa, Chambersa, Stonesa, Wilsherea, Lallanu, Chamberlaina, Sturridgea, Berahina. Downinga, Fostera, Forstera, Lamberta.

Harry-Kane

Litva je u dosadašnjih 4 susreta već napravila dosta, za njihova mjerila. Pobjedili su Estoniju 1:0 i San Marino 2:0, dok su poraženi od Slovenije i Švicarske. Maksimalni cilj može im biti treće mjesto ali ipak je to teško očekivati jer je Slovenija ipak dosta kvalitetnija reprezentacija. Oni će svoje važne utakmice igrati opet protiv Estonije i San Marina. Gol razlika razlika im je u ova 4 susreta 3:6.

Kod Litve njihovom izborniku Igorisu Pankratjevasu nedostaju: Kalonas, Novikovas, Valskis, Eliošius, Kuklys.

Ove dvije reprezentacije susresti će se po prvi puta u službenim utakmicama.

Utakmicu će suditi Čeh Pavel Kralovec.

Za očekivati je da će Harry Kane, Tottenhamov napadač u fantastičnoj formi i trenutačno najbolji strijelac Premiershipa, imati debi za Englesku reprezentaciju u utakmici protiv Litve. Očekuje se da će engleska reprezentacija zaigrati u poprilično napadačkoj formaciji, te da će zagospodariti terenom i imati veliki posjed lopte cijelu utakmicu. Koeficijent na pobjedu Engleske je poprilično niskih 1,15, pa smatramo da je pametnije odigrati jednu od razrada za ovu utakmicu, iako se u obzir može uzeti i pobjeda engleske sa više od jednog gola razlika (1,50-1,60).

Unibet kladionica

Unibet kladionica daje prilično visokih 1,66 da će Engleska imati 6 ili više kornera na utakmice od Litve. Ukoliko se pogledaju povijesni podaci, kao i koeficijenti drugih kladionica za kornere na ovoj utakmici ova oklada se nameće kao best bet. U dosad odigrane četiri utakmice engleska reprezentacija je uvijek daleko veći broj kornera ostvarila pred domaćim navijačima, pa je tako u utakmici protiv Slovenija imala 9, a protiv poluamaterske reprezentacije San Marina čak 16 kornera.

Za očekivati je defanzivnu Litvu koja se neće često približavati vratima engleske reprezentacije, pa će samim tim teško izboriti više od simboličnih 1-2 kornera.  Engleska bi pak trebala napadati cijelu utakmicu te kontrolirati utakmicu. S obzirom na napadačku formaciju trebalo bi biti dosta udaraca, kao i probijanja i ubacivanja sa krila, pogotovo kad u igri bude Harrya Kane, što bi trebalo rezultirati velikim, moguće i dvoznamenkastim, brojem kornera.

Saznajte druge kvalitetne analize i informacije na forumu SvijetKladjenja. Registrirajte se