[Finale Hrvatskog kupa] Dinamo Zagreb – Rijeka

U finalu Hrvatskog kupa u srijedu sa početkom u 18 sati na Aldo Drosini u Puli susret će se Dinamo Zagreb i Rijeka. Biti će to vrhunac sezone za obje momčadi koje ovu utakmicu dočekuju u različitom raspoloženju.

Dinamo Zagreb imao je odličnu sezonu u kojoj je ostvario povijesni uspijeh i prezimio u Europi. Prošetali su se 1HNL i nekoliko kola prije kraja i matematički osigurali naslov prvaka. Pred njima je još samo utakmica finala Hrvatskog kupa protiv Rijeke, te derbi protiv Hajduka koji se igra u Maksimiru u nedjelju. Ta utakmica Hajduku će odrediti ljetne pripreme budući da bi u slučaju poraza i pobijede Osijeka Hajduk morao puno ranije krenuti sa pretkolima Europske lige.

Dinamo Zagreb će u utorak krenuti u Rovinj, dobro im poznatu bazu, gdje će u miru čekati finale kupa. Modri na put vode cijeli stručni stožer i sve igrače, i one koji će biti u kadru kao i one koji neće što samo sugerira da žele nagraditi sve igrače i zajedno proslaviti osvajanje kupa.

Nogometaši Rijeke iz Pule imaju priliku donjeti sedmi kup u klupske vitrine. Rijeka je zadnji Kup osvojila baš protiv Dinama, 2017. godine pobjedom 3:1 u Varaždinu. Hoće li se povijest ponoviti ostaje za vidjeti. Na Aldo Drosini je za očekivati veći broj pripadnika Armade i navijača Rijeke što će sigurno biti vjetar u leđa bijelima međutim kvaliteta je sigurno na strani modrih a i ozljede kod Rijeke im ne idu u prilog.

Nedavno su se ove dvije momčadi susrele u Hrvatskom prvenstvu gdje su u Rijeci odigrali 0:0. Dinamo je u toj utakmici nadigrao Rijeku u svim segmentima igre, imao drastično veći broj kornera i stvorenih prilika međutim nije ih realizirao. Ostaje za vidjeti mogu li modri opet biti toliko neefikasni i dekoncentrirani u ključnim trenucima. Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu.

Dinamo ima odličnu kadrovsku situaciju budući da su apsolutno svi igrači na raspolaganju izuzev Amera Gojaka koji je upitan za finale kupa.

Bookmakeri su drastično povećali šanse da Dinamo i ove sezone osvaja Rabuzinovo sunce nakon što se pojavila vijest da Alexander Gorgon zbog ozljede koju vuče od utakmice sa Osijekom neće nastupiti u finalu Kupa. Igor Bišćan izjavio je da su šanse da vidimo 30 godišnjeg austrijanca koji je ove sezone u HNL-u postigao 8 golova, male.

Također je u utorak na novinarskoj konferenciji Bjelica rekao da se raduje ovoj utakmici i da je njegov tim Dinama spreman. Bjelica je također rekao da će svi osim Marija Muse biti spremni za finale u srijedu i da očekuju jednu tešku utakmicu, jer je Rijeka uz Dinamo najbolji tim u ligi, što su i dokazali ove sezone. Bjelica je naglasio da mu je najvažnije da njegova momčad bude na visokom nivou i da sve zadatke koje postavi pred njih, ispune sa 100% odgovornošću na terenu i sa velikim angažmanom.

Bjelica je na konferenciji za novinare u utorak također naveo kako želi da njegov tim ponovi tu utakmicu koju su imali protiv Rijeke prije 10-ak dana (utakmica koja je završila 0-0), gdje su stvorili mnogo šansi i dominirali utakmicom, ali jednostavno nisu imali sreće. Sada trener Dinama želi da njegov tim uradi isto, ali sa većom efikasnošću i lucidnosti pred golom. On se nada da će njegov tim uspjeti da pobijedi Rijeku sa velikom potporom navijača Dinama.

U ponedjeljak su kladionice koeficijent na pobjedu Dinama (u regularnom vremenu) drastično smanjile sa prosječnih 2,10 na 1,65-1,80 (ovisno od kladionice). Koeficijent da Dinamo podiže Rabuzinovo sunce ove sezone kreću se svega oko 1,30 odnosno bookamkeri Rijeci, unatoč brojnoj podršci koju će imati u Puli, ne daju prevelike šanse.

Prijenos finala Hrvatskog kupa možete pogledati na HNTV s početkom u 17:55 a oklade uplatiti kod bet365 kladionice koja daje do 25€ bonus kredita dobrodošlice novim igračima. Uzmi bonus kredite dobrodošlice za finale Hrvatskog kupa. (T&C Apply, Gamble Responsibly, 18+)

Dinamo Zagreb Rijeka finale hrvatskog kupa