Brutalna prozivka engleskih navijača: “Šta nije postojalo prije 28 godina?”

Hrvatska i Engleska vode veliku bitku za plasman u finale Svjetskog prvenstva, a u trenucima pisanja ovih redova, iščekuju se produžeci koji će odlučiti ko će na megdan Francuskoj u velikom finalu. Ova utakmica, naravno, imala je i uvertiru sa navijačke strane, a sa engleske strane stigla je brutalna prozivka.

Engleska je posljednji put igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva prije 28 godina, u Italiji 1990, kada ih je eliminirala Zapadna Njemačka nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U borbi za treće mjesto, takođe su poraženi, i to od domaćina Italije.

Englezi od tada nisu imali naročitog uspjeha na velikim natjecanjima, izuzev polufinala Eura 1996, mada, s obzirom na to da su tada bili domaćini, pitanje je koliko da li se to polufinale zapravo može nazvati uspjehom.

Večeras imaju priliku da razbiju to prokletstvo, a njihovi navijači su poprilično samouvjereni, i sve češće se čuju popularni stihovi “It’s coming home”.

Na tabli na stanici metroa u Engleskoj, pisalo je: “”Stvari koje nisu postojale kada je Engleska posljednji put igrala u polufinalu: smartphoni, Facebook, Uber, Youtube, Bitcoin, Google, Twitter, SMS poruke i najvažnije – Republika Hrvatska”, stajalo je u poruci koja je jasna provokacija.

brutalna prozivka

Ipak, nadamo se da će karma večeras biti u svom punom sjaju, i da će im se ova prozivka obiti o glavu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.