Englezi pitali Dalića kako tako mala zemlja ima sjajne rezultate, on im odgovorio ovo

Na press konferenciji pred polufinalnu utakmicu sa Engleskom govorio je, kao i dosad, Zlatko Dalić, a Engleze je najviše zanimalo kako tako mala zemlja ima sjajne rezultate na velikim natjecanjima u nogometu, i općenito u sportu.

“Hrvatska ima sjajne igrače koji igraju u najvećim klubovima u Europi. Dugo nismo napravili rezultat na velikim natjecanjima, ova generacija je dugo osporavana zbog rezultata, ali pokazali su svoju kvalitetu kad je bilo najvažnije. Ostaće upamćeni kao sjajna generacija koja je došla blizu onoj iz 1998. godine. Ovo je rezultat našeg napornog rada i kvalitete igrača koji igraju u Realu, Juventusu i drugim klubovima. Pokazali su kvalitetu koji imaju “, izjavio je Zlatko Dalić.

Engleze je zanimalo kako je moguće da tako mala zemlja bilježi tako sjajne rezultate u nogometu i u velikim natjecanjima u sportu uopšte.

“Mi smo takva zemlja da je kod nas sve moguće. Ima nas četiri milijuna, četiri milijuna izbornika, trenera i igrača. Sve je moguće u svakom pogledu. Cijela zemlja slavi na ulicama i tu smo isto čudni. To je nama na ponos. Kod nas se radi dobro, ali kod nas, ako usporedimo rezultat i našu infrastrukturu i uvjete kod kuće, onda je to nezamislivo. to su naš talent, ponos i emocije i naboj koji nas nose, pogotovo na ovom prvenstvu.”

“Nakon 20 godina smo ponovo tamo gdje je naše mjesto, siguran sam da smo zaslužili. Nogomet je u Hrvatskoj učinio i doveo puno sreće i zadovoljstva. Ne mogu ni zamisliti što bi bilo ako Hrvatska bude svjetski prvak. Vjerojatno ne bi nitko radio. Ne radimo ni sada, a kako bi tek onda bilo? “, uz osmijeh je rekao Dalić.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.