Evo koliko će novca zaraditi pobjednik SP u Rusiji!

FIFA je objavila koliko novca će zaraditi pobjednik SP u Rusiji, odnosno kolike su novčane nagrade za svaku fazu natjecanja, koje su uvećane u odnosu na SP 2014. u Brazilu.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) će svjetskog prvaka na ovogodišnjem prvenstvu u Rusiji nagraditi sa 38 milijuna dolara.

Pobjednik finala, 15. srpnja na moskovskom stadionu Lužniki, tako će dobiti tri milijuna dolara više nego Njemačka nakon pobjede na posljednjem SP-u 2014. godine u Brazilu.

Ustvari, pobjednik će biti bogatiji za dodatnih 1,5 milijuna dolara, koje će FIFA još uplatiti svakom timu koji se kvalificirao za SP. FIFA je za nagradni fond izdvojila 657 milijuna dolara, što je za 181 milijun više u odnosu na prošlo SP.

Najveći dio povećanja će ići na račun klubova, čiji će igrači nastupiti na SP. Prije četiri godine klubovima je podijeljeno 70 milijuna dolara, a za predstojeće SP – 209 milijuna, što je gotovo tri puta više od ranijeg iznosa. Sve reprezentacije će dobiti po osam milijuna dolara za nastup na SP-u.

Plasman u osminu finala vrijedan je 12 milijuna dolara, u četvrtfinale 16, četvrto mjesto vrijedi 22 milijuna, treće 24, sudjelovanje u finalu 28 i pobjeda 38 milijuna dolara.

Novčane nagrade na SP-u 2018. u Rusiji:

  • prvak: 38 milijuna dolara
  • finalist: 28
  • 3. mjesto: 24
  • 4. mjesto: 22
  • četvrtfinale: 16
  • osmina finala: 12
  • nastup na SP-u: 8

Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.