HRABRO ILI OPREZNO? Ovo su tri Dalićeve opcije protiv Argentine!

Kako pišu mediji u Hrvatskoj – Izbornik Zlatko Dalić razmišlja samo o ove tri opcije protiv Argentine. Dvojba je samo hoće li izbornik biti dovoljno hrabar da odluči napasti Argentinu ili će ipak biti oprezan je oni imaju Messija u ekipi…

dalićeve opcije

Izbornik Dalić protiv Nigerije oduševio je javnost svojom hrabrošću – izveo je 4 napadača, a tome se nitko nije nadao, no on je ipak bio dovoljno hrabar za to. Luka Modrić vratio se “na svoju poziciju”, a ispred njega bio je Kramarić, na krilima su bili Perišić i Rebić, a u napadu Mario Mandžukić.

Ono o čemu novinari blisku reprezentaciji sada pišu jest – gotovo sigurno da protiv Argnetine neće biti Kramarića jer on se nije baš najbolje prilagodio poziciji. Izbornik tvrdi kako se on ne boji Argentine, a hoće li napasti ili će biti oprezan zbog Messija ostaje vidjeti – ovo su njegove opcije:

Opcija A

Subašić – Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Strinić – Rakitić, Modrić – Perišić, Brozović, Rebić – Mandžukić

U ovoj opciji Marcelo Brozović igrao bi ispred Luke i Rakete i s njom bi Hrvatska bila i dalje vrlo ofanzivna, a i dalje išla na inicijativu u posjedu i dominaciju u veznom redu. Ono što je bitno jest da je Luka na svojoj prirodnoj poziciji, tamo gdje je najbolji, ali nitko nije iza njega da čuva Messija pa će to morati raditi i on gdje se gubi njegova kreativa.

Opcija B

Subašić – Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Strinić – Rakitić, Badelj – Perišić, Modrić, Rebić – Mandžukić

U ovoj opciji Luka Modrić išao bi malo ispred Rakitića i Badelja koji bi više bili fokusirane na zadatke u obrani, a Luka bi bio playmaker. Badelj bi bio osigurač koji bi davao više slobode u kreaciji i Luki i Rakitiću, a čuvao bi i Messija u tom međuprostoru, ali problem je nepovezanost veze i napada jer se Luka u toj ulozi često vraća na svoju prirodnu poziciju.

Opcija C

Opcija C je najdefanzivnija gdje bi u obrani igrali Vrsaljko, Lovren, Ćorluka i Vida gdje bi Vida bio na boku i zadužen isključivo za defanzivu i “gušenje” Messija, no to se u pripremnim utakmicama nije pokazalo kao dobro rješenje. Na izborniku Daliću je da odluči – zatvoriti se i nadati se lošem danu Messija ili napasti Argentinu i ići logikom – napad je najbolja obrana.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.