Izbornik Rusije prekinuo konferenciju zbog VAŽNOG poziva, a evo ko je bio na vezi!

Zanimljiv detalj dogodio se na konferenciji za medije nakon utakmice između Rusije i S. Arabije, kada je ruski izbornik Cherchesov prekinuo konferenciju zbog očigledno vrlo važnog poziva.

Kada Vladimir Putin zove ne postoji propušteni poziv. Najnoviji dokaz za to smo vidjeli na press konferenciji nakon meča Rusije i Saudijske Arabije (5:0) kada se izbornik domaćina Stanislav Cherchesov išunjao da bi se javio na telefon.

Ruski strateg je u jednom trenutku izašao sa konferencije za novinare da bi obavio izuzetno važan poziv. Iako je razgovor kratko trajao, iz svake kasnije riječi trenera je isijavalo (straho)poštovanje.

“Zvao me je upravo šef države da mi čestita i rekao mi da prenesem timu njegove pohvale, te da nastavimo da igramo na ovaj način – rekao je Cherchesov.

Ovo su riječi koje je izabrao da podijeli sa prisutnim novinarima i pokazao koliko Rusi ozbiljno shvataju ovaj šampionat, a u prilog tome ide i govor koji je Putin održao na otvaranju 21. šampionata svijeta.

On se zatim osvrnuo na igru reprezentativaca i poručio da ne osjeća nikakav pritisak.

“Jučer sam bio opušten, a opušten sam i danas jer poznajem svoje igrače. Zadovoljstvo je raditi s njima. Svaki trener zavisi od svojih igrača i prije svega zato sam opušten. Znao sam da će ispuniti naše ciljeve. Zašto bih bio pod stresom – ne ostavlja nikakvu dilemu 54-godišnji stručnjak.

Ostaje dilema kakva bi bila reakcija ruskog predsjednika da ruski reprezentativci nisu briljirali, te da li bi umjesto pohvala uslijedile kritike…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.