NEMA MESSIJA I RONALDA: Andrea Pirlo izabrao najbolji tim u povijesti Svjetskih prvenstava!

Legendarni bivši talijanski veznjak Andrea Pirlo odabrao je tim od šest najboljih igrača u povijesti Svjetskih prvenstava.

Pirlo odabrao najbolji tim

Međutim, u njemu se nisu našla trenutno dva najbolja igrača svijeta, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, iako je Argentinac proglašen najboljim igračem prošlog Svjetskog prvenstva održanog u Brazilu.

On je u intervjuu za Goal rekao: “Na gol bih stavio Gianluigija Buffona, on je najbolji golman svih vremena. Može se smatrati najboljim jer je više od 20 godina na vrhunskoj razini. U obranu bih stavio Paola Maldinija, a sebe bih stavio u sredinu, naravno. Zatim u napadu bi igrali Brazilac Ronaldo, zajedno sa Diegom Maradonom i Peleom.”

Pirlo, koji je nastupio na tri Svjetska prvenstva u svojoj karijeri, bio je jedna od najvećih zvijezda Svjetskog prvenstva 2006. godine, kada je njegova reprezentacija osvojila titulu u Njemačkoj. On se prisjetio tog perioda: “Bilo je nevjerovatno. Osvojiti Svjetsko prvenstvo je najbolja stvar koj vam se kao nogometašu može dogoditi. Doživio sam to, i to je vjerovatno bio najbolji trenutak u mojoj karijeri.”

39-godišnjak je u finalu, u kojem je Italija slavila protiv Francuske nakon boljeg izvođenja penala, proglašen igračem utakmice. Tokom tih izvođenja penala on je grlio kapitena Fabija Cannavara, dok je Fabio Grosso pristupio izvođenju petog penala koji bi im donio pobjedu. On je otkrio o čemu je u tom trenutku pričao sa Cannavarom: “Bio je to trenutak ispunjen velikom napetosti, tako da sam zagrlio Cannavara i pitao ga hoćemo li osvojiti titulu ukoliko Grosso postigne gol. Bilo je toliko pritiska da zapravo nisam znao što se događa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.