Subašić tek drugi vratar u povijesti SP kome je uspjelo ovo!

Danijel Subašić junak je hrvatske reprezentacije nakon osmine finala SP, u kojem je Hrvatska eliminirala Dansku nakon penala, a sa tri odbranjena udarca sa bijele tačke postao je tek drugi vratar u povijesti SP kojemu je uspjelo ovo.

Hrvatska je u penal seriji slavila sa 3-2 i tako se našla među osam najboljih reprezentacija na svijetu! Za Hrvatsku su u penal seriji pogađali Kramarić, Modrić i Rakitić, a Danijel Subašić je obranio tri penala – Eriksenu, Schoneu i N. Jorgensenu!

U povijest se upisao Danijel Subašić koji je postao tek drugi vratar koji je obranio tri kaznena udarca. Prvi je to bio Portugalac Ricardo na SP-u 2006. godine. Portugal je tada u četvrtfinalu pobijedio Englesku 3-1, a Ricardo je zaustavio udarce Lampardu, Gerrardu i Carragheru.

“Šta reći… Dobro je, super, prošli smo, penali su lutrija, kao što uvijek ponavljam, večeras je sreća bila na našoj strani. Drago mi je što sam pridonio svojoj reprezentaciji i veselju svoga naroda”, bile su prve riječi hrvatskog vratara nakon dramatične utakmice.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina Rusije, 7. srpnja na Fisht stadionu u Sochiju, a u eventualnom polufinalu igrali bi protiv najboljeg iz kruga Švicarska / Švedska – Kolumbija / Engleska. Prva dva para četvrtfinala su Francuska – Urugvaj i Brazil – Belgija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.