ŠVICARSKI JUNAK I SRPSKI NEPRIJATELJ: Zbog dobrih predstava na Mundijalu, Shaqiri pred transferom karijere

Xherdan Shaqiri do sada je pokazao odlične predstave na Svjetskom prvenstvu. Protiv Brazila je zadavao mnogo problema defanzivcima ove reprezentacije, a protiv Srbije je postigao pogodak u 90. minuti koji je nakon toga proslavio na kontrovetzan način i tako postao neprijatelj broj jedan u Srbiji.

Shaqiri pred transferom

Švicarski junak Xherdan Shaqiri, koji u 90. minuti donio pobjedu reprezentaciji Švicarske na utakmici sa Srbijom, mogao bi zamijeniti poslodavca nakon završetka Svjetskog prvenstva. Shaqiri će ustvari, definitivno zamijeniti poslodavca jer je prošle sezone sa svojim Stoke Cityem ispao iz engleske Premier lige, a sigurno neće igrati u engleskoj drugoj ligi nego slijedi ekspresni povratak u Premier ligu u novoj sezoni.

>> PO PRVI PUT OD KAKO JE SELEKTOR NJEMAČKE: Joachim Low napravio ovaj potez koji mu je donio tri boda

Za Shaqiri, Svjetsko prvenstvo je neka vrsta audicije a sa svojim dobrim igrama, on nas želi upozoriti na sebe što je više moguće. Do sada je skrenuo pažnju nekih eminentnih europskih klubova, i ako je vjerovati glasinama iz Engleske, uspio je u svojoj namjeri.

Za Shaqiri, je ozbiljno zainteresiran engleski gigant Liverpool, koji želi vidjeti reprezentativca švicarske u svom crvenom dresu u idućoj sezoni. U prošlosti je Liverpool u nekoliko bavrata pokušao dovesti Shaqirija ali bezuspješno a sada je transfer vrlo moguće jer je klubu iz grada Beatlesa propao transfer izvrsnog francuskog nogometaša Nabila Fekira.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.