VAR FUNKCIONIRA – Nije savršen, ali gledamo poštenije suđenje!

VIDEO ASSISTANT REFEREE donio nam je poštenije suđenje. Jasno, ovo je tek početak korištenja tehnologije u najpopularnijem sportu na svijetu i sustav još uvijek ne funkcionira idealno, ali VAR nam je ipak donio poštenije suđenje.

var

Video tehnologija mnogima smeta – kažu da previše prekida igru, da se odluka čeka predugo, da se koristi kako treba. Istina je, VAR se ne koristi kako treba – primjerice, da je u prvoj utakmici Ante Rebić postigao gol na asistenciju Perišića gol bi bio poništen jer je Perišiću dignuta zastavica za zaleđe koje nije postojalo. Tu VAR ne može pomoći jer je sudac donio krivu odluku i prekinuo igru. Također, javnosti nije jasno zašto se sucima ne javi da je nešto trebalo biti karton. Primjerice, prekšraj Meze nad Vrsaljkom u utakmici između Hrvatske i Argentine.

No kada je sudac dobar i iskusan, a uglavnom su to suci iz Europe, onda VAR funkcionira puno bolje. Dobar primjer je suđenje Bjorna Kuipersa na utakmici između Brazila i Kostarike. Kuipers je u prvom trenutku mislio kako je postojao prekršaj na Neymaru unutar 16 metara. Dosudio je najstrožju kaznu, a onda išao provjeriti taj prekršaj. Nakon pregledavanja snimke odlučio je kako taj kontakt nije za najstrožju kaznu i poništio svoju odluku.

Suci bi se trebali ugledati na to. Sve odluke za koje nisu sigurni treba provjeriti da ne bi ostajali repovi zbog nepoštenog suđenja. Ako nisu sigurni u svoju odluku neka pogledaj snimku i deset puta ako treba samo da odluka bude ispravna.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.