ZVANIČNI SASTAVI: Brazil – Kostarika

Zvanični sastavi su izašli. Brazil će se u 14 sati sastati sa Kostarikom na Saint Petersbourg stadionu u svojoj drugoj utakmici na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Brazil nije oduševio na startu prvenstva protiv Švicarske, te su osvojili samo bod, pridruživši se tako velikom broju favorita koji su prosuli bodove na otvaranju.

ZVANIČNI SASTAVI

Brazil je slavio u devet od deset međusobnih susreta sa Kostarikom, a jedini poraz su doživjeli davne 1960. u prijateljskoj utakmici. Na svjetskim prvenstvima sastajali su se dva puta, 1990. i 2002. godine, Brazil je dobio obe utakmice. Posljednji put sastali su se 2015. godine u prijateljskoj utakmici, Brazil je izašao kao pobjednik i iz tog susreta, golom Hulka.

Kostarika je ostvarila impresivan rezultat na prošlom Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije četiri godine, stigavši čak do četvrtfinala, ali uvodna utakmica u Rusiji nije bila ni izbliza na tom nivou. Poprilična bezidejnost u napadu protiv Srbije, nisu imali rješenje za sjajnog Sergeja Milinković-Savića, tako da je pitanje koliko mogu protiv Brazila.

Keylor Navas je odlično branio, ali nije mogao ništa protiv razornog projektila Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca. Primili su četiri gola protiv Belgije u prijateljskoj utakmici uoči SP, tako da u svakom slučaju nemaju mnogo razloga za optimizam. Christian Bolanos bi mogao uskočiti u početnih 11 nakon dobre partije protiv Srbije po ulasku sa klupe, i to bi trebalo da bude jedina promjena.

https://twitter.com/brazil_de_sel/status/1010106042334744576


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.