ZVANIČNI SASTAVI: Hrvatska – Engleska

Objavljeni su i zvanični sastavi za drugi susret polufinala Svijetkog prvenstva u Rusiji između reprezentacija Hrvatske i Engleske. Susret je na rasporedu u 20:00 časova po našem vremenu a utakmica će biti odigrana na Luznikhi stadionu u Moskvi. Pravdu će dijeliti turski arbitar, Cuneyt Cakir.

Hrvatska - Engleska

Da je Hrvatima neko ponudio četvrto mjesto prije početka Mundijala oni bi to objeručke prihvatili. Sada kada su već u Moskvi, apetiti su se povećali i sve osim plasmana finala moglo bi se smatrati nekim neuspjehom, barem gledano iz ove perspektive. Hrvati su bez većih problema prošli grupnu fazu takmičenja a posebno će se pamtiti pobjeda nad Argentinom.

U osmini finala snage su odmjerili sa Danskom gdje su prošli nakon jedanaesteraca uz mnogo, mnogo sreće. Slična situacija bila je i protiv Rusije. Nakon jedanaesteraca Hrvati su prošli dalje, te vjerujem kako ni sami ne pomišljaju na sličan rasplet situacije i protiv Engleske. Tri puta za redom slaviti na penale… Teško.

Englezi napokon imaju ekipu koja ima rep i glavu. Predvođeni sjajnim Kaneom Englezi su do polufinala pomeli sve pred sobom, a čak su savladali i “engleski sindrom” u susretu protiv Kolumbije kada su napokon na velikom takmičenju slavili nakon jedanaesteraca. Cilj Engleza je jasan – idu na zlato!

ZVANIČNE POSTAVE


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.