ZVANIČNO: Dan prije Svjetskog prvenstva otpušten selektor reprezentacije Španjolske!

Zvanično je objavljeno na stranicama Španjolskog FA. Otpušten je selektor španjolske reprezentacije dan prije Svjetskog prvenstva. Španjolske pripreme za Svjetsko prvenstvo su uznemirene nakon što je glavni trener Jule Lopetegui dobio otkaz dan uoči turnira.

ZVANIČNO

Lopetegui je izgubio posao nakon što je najavio u utorak da će preuzeti Real Madrid nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

U srijedu, Španjolska je odgodila tiskovnu konferenciju na stadionu Krasnodara za više od sat vremena prije nego što je predsjednik španjolskog FA-a Luis Rubiales najavio odluku.

Rekao je: “Morali smo otpustiti nacionalnog trenera.”

“Želimo mu sve najbolje u njegovoj karijeri.”

Situacija se po prvi put pojavila rano u srijedu kako je Rubiales nezadovoljan situacijom i uklonio je Lopetegu samo dva dana prije utakmice Španjolske na Svjetskom prvenstvu protiv Portugala.

Obraćajući se medijima u Rusiji, Rubiales je otkrio da mu je za Real Madrid rečeno samo pet minuta prije najave Lopeteguia kao trenera Real Madrida.

“Pregovori su se dogodili bez da je RFEF imao bilo kakve informacije”, rekao je Rubiales. “Rekli su nam samo pet minuta prije priopćenja za javnost. Imamo način ponašanja kojeg se treba pridržavati.”

“Španjolska momčad je tim svih Španjolaca. Ne možete to učiniti na takav način, dva ili tri dana prije Svjetskog prvenstva. Morali smo donijeti odluku.”

Španjolski menadžer U21 tima Alber Caledes, koji je bio dio trenerskog tima u seniroskom timu u Rusiji i direktor nogometa Fernando Hierro su dvije opcije mogućih zamjena kao glavnog trenera na Svjetskom prvenstvu.