NaslovnicaVijesti10 igrača kojima je vrijednost najviše porasla od početka sezone

10 igrača kojima je vrijednost najviše porasla od početka sezone

S obzirom da smo svjedoci sve skupljih transfera u posljednjih nekoliko prelaznih rokova, vrijednost najboljih igrača na svijetu u posljednje vrijeme raste nevjerovatnom brzinom.

10 igrača kojima je vrijednost najviše porasla

Novi statistički podaci koje je objavio Međunarodni centar za sportske studije (CIES) pokazuju kojim igračima iz pet najboljih europskih liga je vrijednost najviše porasla u posljednjih šest mjeseci, odnosno od početka ove sezone. Tu listu možete pogledati u nastavku…

10. Florian Thauvin: +38 miliona eura

Bivši igrač Newcastle Uniteda je jedan od najboljih igrača u francuskom prvenstvu ove sezone, u kojoj je postigao 16 golova u ukupno 28 nastupa, te njegova trenutna vrijednost iznosi 82 miliona eura.

9. Sergej Milinković-Savić: +40 miliona eura

Srpski reprezentativac je jedan od najtraženijih igrača na svijetu u ovom trenutku. 23-godišnjak je postigao devet golova u Seriji A ove sezone, a vrijednost mu se procjenjuje na 70 miliona eura, 40 miliona više nego na početku sezone.

8. Davinson Sanchez: +42 miliona eura

Davinson Sanchez, koji je prošlog ljeta stigao u Tottenham Hotspur iz Ajaxa, još jedan je mladi igrač koji iza sebe ima vrlo uspješnu sezonu, a njegova vrijednost trenutno iznosi 77 miliona eura.

[su_champions_league]

7. Paulinho: +42 miliona eura

Paulinho, koji se prošlog ljeta, na opšte iznenađenje svih, vratio u Europu iz Kine i pridružio redovima Barcelone, igra iznad svih očekivanja. Vrijednost brazilskog reprezentativca se trenutno procjenjuje na 52 miliona eura, čak 42 miliona eura više nego na početku sezone.

6. Joe Gomez: +48 miliona eura

Iako još uvijek nema mjesto u početnih 11 u Liverpoolu, Jurgen Klopp itekako može biti zadovoljan nastupima mladog defanzivca Joea Gomeza. Vrijednost 20-godišnjaka navodno iznosi čak 57 miliona eura.

5. Gabriel Jesus: +53 miliona eura

Čak ni brojne povrede nisu zaustavile Gabriela Jesusa ove sezone, a Brazilac se smatra jednim od najvećih talenata na svojoj poziciji u ovom trenutku. Njegova vrijednost iznosi nevjerovatnih 105 miliona eura, što je duplo više nego na početku sezone, kada je vrijedio 52 miliona eura.

4. Kylian Mbappe: +54 miliona eura

Naravno, nova zvijezda Paris Saint-Germaina se morala naći na ovoj listi. On igra sjajnu sezonu, u kojoj je u 36 nastupa u svim takmičenjima postigao 17 golova i podijelio 14 asistencija. S obzirom na to, vrijednost mu se povećala na 188 miliona eura, odnosno 54 miliona više nego prije šest mjeseci.

[su_bbworld]

3. Leroy Sane: +63 miliona eura

Još jedan igrač Manchester Cityja u top deset, koji ove sezone pod vodstvom Pepa Guardiole pokazuje da je jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu. 22-godišnjak trenutno vrijedi 151 milion eura, 63 miliona više nego na početku sezone.

2. Ederson: +74 miliona eura

Koliko god je Manchester City opasan u ofanzivnom dijelu, na velikom uspjehu ove sezone moraju se zahvaliti i golmanu Edersonu, koji je uz Davida de Geu kandidat za golmana sezone u Premier ligi, a vrijednost mu se povećala za čak 74 miliona eura.

1. Mohamed Salah: +74 miliona eura

Uvjerljivo najbolji igrač ove sezone u Premier ligi, te najbolje pojačanje u prošlom ljetnom prelaznom roku. Egipatski reprezentativac je postigao čak 32 gola i podijelio 11 asistencija u ukupno 40 nastupa ove sezone, te je oborio mnoštvo rekorda na Anfieldu. Vrijednost na početku sezone mu je iznosila 88 miliona eura, dok sada iznosi čak 162 miliona eura.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!