NaslovnicaVijesti10 najplaćenijih sportaša u posljednjih 10 godina!

10 najplaćenijih sportaša u posljednjih 10 godina!

Floyd Mayweather je došao do nadimka ‘Money’ otkrivši se kao najplaćeniji sportaš u posljednjih deset godina, unatoč tome što je u drugoj polovici desetljeća jedva bio aktivan.

10 najplaćenijih sportaša

Proteklih deset godina bilo je zaista pozitivno za sportske zvijezde širom svijeta, budući da su tv ponude i sponzorstva uvijek u porastu, a to se zasigurno odražava nevjerojatnim iznosima novca koje su neke od najvećih i najboljih sportaša zaradili u posljednjih deset godina.

Forbes je nabrojao 10 najplaćenijih sportaša u posljednjih 10 godina:

1. Floyd Mayweather – 915 milijuna dolara

2. Cristiano Ronaldo – 800 milijuna dolara

3. Lionel Messi – 750 milijuna dolara

4. LeBron James – 680 milijuna dolara

5. Roger Federer – 640 milijuna dolara

6. Tiger Woods – 615 milijuna dolara

7. Phil Mickelson – 480 milijuna dolara

8. Manny Pacquiao – 435 milijuna dolara

9. Kevin Durant – 425 milijuna dolara

10. Lewis Hamilton – 400 milijuna dolara

Mayweather je imao vrlo aktivan početak desetljeća, borio se protiv Shanea Mosleyja, Miguela Cottoa, Canela Alvareza, Marcosa Maidana i Mannyja Pacquiaa u prvih pet godina 2010-ih, ali potom je usporio.

Umirovio se nakon što je u rujnu 2015. pobijedio Andre Berta, ali se vratio u akciju 2017. godine kako bi se suočio s Conorom McGregorom, te podigao svoj rekord na 50-0, ali zaradio je nevjerojatnu količinu novca samo od borbi sa Pacquiaom i McGregorom.

Lionel Messi je mogao biti plaćen više od rivala Cristiana Ronalda, ali napadač Juventusa je na prvom mjestu kada je zarada u pitanju zahvaljujući svojim preporukama i mogućnosti prodaje svojih objava na društvenim mrežama, kao osoba s najviše pratilaca na svijetu.

Prema izvješću, LeBron James je za 16 godina igranja u NBA-i više nego udvostručio svoju platu, nevjerojatne brojke.

Federer se možda bliži kraju svoje karijere, ali ipak je osvojio gomilu ‘Slemova’ u posljednjih 10 godina i potpisao nekoliko velikih komercijalnih ugovora, uključujući 10-godišnji ugovor s Uniqlom vrijedan 300 milijuna dolara u 2018. godini.

Tko će biti najplaćenija sportska zvijezda u 2020-ima?

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!