NaslovnicaVijestiSaudijski milioni na St. Jamesu: Allegriju astronomski budžet za transfere!

Saudijski milioni na St. Jamesu: Allegriju astronomski budžet za transfere!

Newcastle će uskoro dobiti novog vlasnika – Mikea Ashleya na čelu kluba sa St. Jamesa će zamijeniti saudijski princ Mohammed bin Salaman, koji će za 80% udjela u vlasništvu platiti 300 miliona funti.

Saudijski milioni trebalo bi da učine klub sa St. Jamesa konkurentnim u borbi za europska natjecanja, a novi vlasnici se nadaju povratku na stare staze slave, s početka ovog milenija, kada su crno-bijeli u tri sezone zaredom bilježili i te kako respektabilne rezultate (4, 3, i 5. mjesto).

U posljednih nekoliko sezona uglavnom su tavorili u donjem dijelu tabele, uz jednu sezonu provedenu u Championshipu, a posljednji rezultat vrijedan pažnje bilo je 5. mjesto u sezoni 2011/12. Sa uplivom “živog” novca, i to u periodu kada nogomet na globalnom nivou drma kriza zbog pandemija koronavirusa, Newcastle bi ponovo mogao da postane ozbiljan igrač u engleskim okvirima.

20% udjela u klubu ide braći Reuben, a sve poslove vezane za sportski sektor će raditi Jamie Reuben, o kojem se pohvalno izjasnio analitičar Sky Sportsa Jamie Redknapp.

“Jamie je nogometni fanatik, želi znati baš sve o igračima kada pričate s njim. Sigurno će dobro istražiti tržište i dovesti određene igrače. Tržište će se promijeniti, igrači će biti jeftiniji. Newcastle će biti veliki povratnik, za njih je ovo sjajna situacija i slijedi jako dobro vrijeme za navijače koji su dosta propatili zadnjih godina. Ulagat će se, doći će veliki igrači i Newcastle će se vratiti tamo gdje pripada”, rekao je bivši nogometaš Liverpoola i Tottenhama.

Stevea Brucea na klupi će zamijeniti Massimiliano Allegri, koji je slobodan nakon uspješnog mandata u Juventusu, a talijanski stručnjak će na raspolaganju imati čak 400 miliona eura u narednom prijelaznom roku.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!