NaslovnicaVijesti8 fenomenalnih igrača kojima bi ovo moglo biti posljednje Svjetsko prvenstvo u...

8 fenomenalnih igrača kojima bi ovo moglo biti posljednje Svjetsko prvenstvo u karijeri

Svjetska prvenstva su često takmičenja na kojima se neke od najvećih nogometnih legendi opraštaju od reprezentativnog dresa, a ni ovaj put u Rusiji neće biti drugačije.

Igrači koji igraju posljednje Svjetsko prvenstvo

Iako jedna od najvećih legendi ove igre Gianluigi Buffon neće imati konačan oproštaj od reprezentacije ovog ljeta, donosimo vam listu od osam igrača koji će najvjerovatnije za nekoliko mjeseci po posljednji put zaigrati za svoju državu na Svjetskim prvenstvima.

[su_bbworld]

8. Javier Chicharito Hernandez

Dugogodišnji vođa napada reprezentacije Meksika, Chicharito, puni 30 godina početkom ovog ljeta. On ima impresivnu statistiku u nacionalnom dresu, s obzirom da je postigao 49 golova u 99 nastupa, po čemu je najbolji strijelac Meksika svih vremena.

Unatoč sjajnim nastupima za reprezentaciju u posljednjih nekoliko godina, njegova forma na klupskom nivou polako opada, te je teško zamisliti da bi mogao nastupiti na još jednom Svjetskom prvenstvu poslije ovoga.

7. Olivier Giroud

Novi napadač Chelseaja Olivier Guroud će gotovo sigurno ovog ljeta igrati svoje posljednje Svjetsko prvenstvo, a moguće i posljednje veliko takmičenje za reprezentaciju, s obzirom da ‘trikolori’ već imaju veliki izbor igrača na napadačkim pozicijama, uključujući Kyliana Mbappea, Alexandrea Lacazettea, Anthonyja Martiala, te Antoinea Griezmanna. Bivši igrač Arsenala je jučer protiv Kolumbije postigao svoj ukupno 30. gol za Francusku, stigavši tako na peto mjesto najboljih strijelaca njegove zemlje svih vremena.

[su_no1forfootball]

6. Joe Hart

Iako u posljednjih par godina nije prvi izbor na poziciji golmana u reprezentaciji Engleske, on je ipak dobio poziv izborika Garetha Southgatea za prijateljske utakmice protiv Nizozemske i Italije ovog mjeseca, te je za očekivati da će dobiti poziv i na Svjetsko prvenstvo, gdje će se po svemu sudeći oprostiti od dresa ‘Gordog Albiona’.

5. Edinson Cavani

Edinson Cavani zajedno sa Luisom Suarezom već dugi niz godina čini zastrašujući duo u napadu Urugvaja. On će ove godine upisati svoj 100. nastup za reprezentaciju, za koju je postigao 41 gol, te će vjerovatno odigrati svoje posljednje Svjetsko prvenstvo.

4. Dani Alves

Kapiten Brazila i jedan od najboljih desnih bekova svih vremena, Dani Alves, napunit će 35 godina prije početka Svjetskog prvenstva ovog ljeta. Međutim, uprkos tome, on i ove sezone u dresu svog novog kluba Paris Saint-Germaina pokazuje da je trenutno vjerovatno i najbolji desni bek na svijetu.

Ukupno je za brazilsku reprezentaciju, koja je jedan od najvećih favorita za osvajanje prvenstva, odigrao 105 utakmica, te se nalazi na trećem mjestu po broju nastupa.

[su_bonus]

3. Zlatan Ibrahimović

Iako nije učestvovao u kvalifikacijskim utakmicama, Zlatan Ibrahimović je priznao kako bi se mogao vratiti u reprezentaciju i igrati u Rusiji ovog ljeta. Na pitanje o povratku prije nekoliko dana u svom stilu je rekao: “Ukoliko želim, bit ću tamo.” On je u centru medijske pažnje ovih dana, s obzirom da je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, te kompletirao transfer u klub iz MLS-a Los Angeles Galaxy.

2. Andrés Iniesta

Legenda u svakom smislu te riječi, Andres Iniesta, gotovo sigurno igra svoje posljednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije Španjolske. Na prethodnim je impresionirao, te je jedini igrač u povijesti koji je postizao gol u finalu Lige prvaka, Europskog, te Svjetskog prvenstva.

1. Lionel Messi

Po mišljenju mnogih, najbolji igrač svih vremena, Lionel Messi, priznao je kako bi ovo moglo biti njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo sa Argentinom, te posljednja prilika da ga konačno osvoji. 30-godišnjak nije osvojio niti jedno veliko takmičenje sa ‘Gaučosima’, iako je nekoliko puta igrao u finalu istih.

Uprkos tome što Argentina nije na užem popisu favorita, mnogi smatraju kako će izabranici Jorgea Sampaolija imati najbolji napad na prvenstvu, a ukoliko pronađu rješenje za nešto slabiju obranu, legendarni Messi bi mogao dobiti ispraćaj iz reprezentacije kakav zaslužuje – osvajanjem titule.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!