NaslovnicaVijestiAbramovič prodaje Chelsea, cijena - prava "sitnica"!

Abramovič prodaje Chelsea, cijena – prava “sitnica”!

Ruski biznismen Roman Abramovič prodaje Chelsea, a poznata je i cijena – prava “sitnica”! Uprkos astronomskom iznosu, već se vode ozbiljni pregovori sa potencijalnim kupcem.

Poslije problema koje je u proteklom periodu imao sa vlastima u Velikoj Britaniji zbog kojih nije dobio vizu Roman Abramovič je riješio da proda nogometni klub Chelsea.

Bogati Rus je iskoristio svoje jevrejsko porijeklo da izvadi izraelski pasoš kako bi mogao da boravi u Londonu, ali je zbog lošeg tretmana vlasti riješio da završi sav posao koji je imao na Otoku.

Londonski Times piše da je Abramovič otpočeo ozbiljne pregovore sa biznismenom Jimom Ratcliffeom o prodaji kluba, kao i da je odredio prodajnu cijenu od 2,5 milijardi funti, što je više od tri milijarde eura.

Ratcliffe, koji je zvanično najbogatiji Britanac, rođen je u Manchesteru i navijač je Uniteda, ali je ove sezone kupio Chelseajevu sezonsku kartu kako bi pokazao privrženost klubu u čijem kraju živi, a koji već duži period namerava da kupi.

Ratcliffe namjerava da ozbiljno uđe u sport, pa tako danas preuzima najpozantiji svjetski biciklistički tim Sky.

Abramovič je kupio Chelsea 2003. godine i klub je od tada doživio renesansu, osvojio je pet naslova prvaka u Premier ligi, tri Liga kupa, Ligu prvaka i Ligu Europe.

Najnovije vijesti

Leicesteru prijeti rekordno oduzimanje bodova. Novu sezonu Premier lige započinju sa...

0
Iako je LEICESTER CITY prošle sezone dominirao u Championshipu i ponovno stekao pravo natjecanja u Premier ligi, sada se pojavljuju tamni oblaci nad njihovim...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!