NaslovnicaVijestiAgent Gündogana: "Dogovor još nije postignut, nismo odlučili"

Agent Gündogana: “Dogovor još nije postignut, nismo odlučili”

Ilkay Gundogan će skoro pa sigurno napustiti Borussiju Dortmund na kraju ove sezone. Prvi u redu za njegov potpis su Manchester City, a ništa manje interesovanje nije Juventusa i Bayerna, tako da niko sa sigurnošću ne može potvrditi gdje će na kraju njemački reprezentativac završiti.

Agent Gündogana

Sportski direktor Manchester Cityja, Txiki Begiristain i ujak igrača turskog porijekla koji mu je ujedno i agent viđeni su u Amsterdamu ranije ovog mjeseca, takođe postoji slika njihovog sastanka u glavnom gradu Nizozemske. No, uprkos tome, agent igrača turskog porijekla sa pasošem iz Njemačke demantuje da je postigao bilo kakav dogovor.

‘Nijemac’ je prošlog ljeta nakratko produžio ugovor sa klubom sa Westfalena, do ljeta 2017, ali izgleda da neće odraditi do kraja ugovor, te da će visina odštete biti oko 25 miliona eura. Šampion Italije Juventus, koji je na pragu osvajanja Scudetta i ove sezone takođe je veliki konkurent za dovođenje veznog igrača, ali teško je vjerovati da mogu ispratiti ‘Građane’ u financijskom smislu.

Pored ovog igrača City ima još neke želje za narednu sezonu u kojoj će ih voditi španski stručnjak Pep Guardiola. Nedavno se Aymeric Laporte povrijedio što bi City trebalo odvratiti od dovođenja ovog igrača, a on je bio velika želja Guardiole. Na spisku želja ‘Građana’ još se nalaze Paul Pogbam John Stones, kao i jedan od najtalentovanijih igrača iz Njemače Leroy Sone, nogometaš Schalkea iz Gelsenkirchena.

Ilkay Gundogan je upravo u mlađim kategorijama jedno vrijeme nastupao i za Schalke, a profesionalnu karijeru je počeo u Bochumu čiji je dres nosio od 2008. do 2009, ali je prije toga tri godine proveo u juniorima ovog njemačkog tima. Iz Bochuma je prešao u Nurnberg u kojem se zadržao do 2011. godine, a njegove sjajne partije primijetila je Borussia Dortmund na čelu sa Jurgenom Kloppom koji je praktički ‘obnovio’ tim koji leži na rijeci Rajni.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!