NaslovnicaVijestiAgent potvrdio: Ronaldinho se vraća nogometu

Agent potvrdio: Ronaldinho se vraća nogometu

Legendarni Brazilac Ronaldinho planira se pridružiti klubu koji mu može ponuditi igranje u Copi Libertadores, a najizglednija opcija je urugvajski tim Nacional, potvrdio je njegov brat i agent Roberto de Assis.

Agent potvrdio: Ronaldinho se vraća nogometu

Bivši igrač Barcelone, koji trenutno ima 36 godina, bez kluba je nešto više od godinu dana, a posljednji za koji je igrao je brazilski Fluminense 2015. godine.

Međutim, Ronnie se sprema za povratak ove godine, kako kaže njegov brat, a jedina opcija je igranje u Južnoj Americi.

“Plan je da zaigra 2017. godine”, rekao je Assis za brazilske medije.

“Nakon tihe godine u kojoj je imao priliku da putuje svijetom, upozna zemlje o kojima nije znao ništa, upozna ljude, plan je da se vrati nogometu. Mislim da će igrati u timu koji se takmiči u Copi Libertadores. Razgovarao sam sa Nacionalom, ali još uvijek nije ništa sigurno. Kada bude sve službeno, klub će se oglasiti.”

Coritiba, koja se ne takmiči u Copi Libertadores ove godine, navodno je potvrdila svoj interes za Ronaldinha, dok je legendarni playmaker također bio povezivan i sa prelaskom u Chapecoense.

Ukoliko se vrati nogometu, to će za legendarnog bivšeg brazilskog reprezentativca biti 18. sezona u profesionalnom nogometu, a u svojoj karijeri je osvojio mnoštvo individualnih i timskih nagrada, uključujući Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta, te Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!