NaslovnicaVijestiAGENT POTVRDIO: Yaya Toure prošao liječnički pregled, uskoro potpisuje za novi klub!

AGENT POTVRDIO: Yaya Toure prošao liječnički pregled, uskoro potpisuje za novi klub!

Agent Yaye Tourea potvrdio je kako je bivši veznjak Manchester Cityja uspješno prošao liječnički pregled, te da će uskoro potpisati ugovor sa nepoznatim klubom iz Londona.

Yaya Toure pronašao novi klub

Bivši reprezentativac Obale Bjelokosti se u posljednje vrijeme povezivao sa mogućim dolaskom u West Ham United, koji sa klupe predvodi njegov bivši trener Manuel Pellegrini, ali Argentinac je nedavno negirao te špekulacije.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Ipak, sigurno je da će potpisati za drugi klub iz Londona, s obzirom da je njegov agent Dimitry Seluk na svom službenom twitter profilu jučer napisao: “Yaya Toure je prošao liječnički pregled u Londonu. Blizu je potpisa novog ugovora.”

Toure je u dresu Manchester Cityja osvojio tri puta Premier ligu, a Etihad stadion je napustio u poprilično neprijateljskom raspoloženju ranije ovog ljeta, nakon što je optužio Pepa Guardiolu kako ga je loše tretirao, te da je rasista. Ipak, španjolski stručnjak je na te optužbe odgovorio: “To je laž, i Toure to zna.”

35-godišnjak je profesionalnu karijeru započeo u belgijskom klubu Beverenu, iz kojeg je 2004. godine otišao u ukrajinski Metalurh Donetsk za dva miliona eura. Tamo se zadržao samo jednu sezonu, nakon koje je otišao u grčki Olympiacos, da bi također sezonu kasnije stigao u Monaco za 5,5 miliona eura. U Monacu je također ostao samo godinu dana, nakon čega je ostvario transfer karijere stigavši u Barcelonu za devet miliona eura. U sljedeće tri sezone provedene na Camp Nou u dresu katalonskog giganta je odigrao ukupno 118 utakmica, postigao šest golova i podijelio osam asistencija, te je u ljeto 2010. godine stigao u Manchester City za 30 miliona eura, za koji je u narednih osam godina odigrao ukupno 316 utakmica.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!