NaslovnicaVijestiAGENT PRIZNAO: Sarri nije dozvolio Costi transfer u velikana iz Premier lige!

AGENT PRIZNAO: Sarri nije dozvolio Costi transfer u velikana iz Premier lige!

Agent zvijezde Juventusa Douglasa Coste otkrio je kako je Manchester United pokušao dovesti Brazilca proteklog ljeta, ali novi trener ‘Stare dame’ Maurizio Sarri nije dozvolio da dođe do tog transfera.

Manchester United želio Douglasa Costu

Costa je zbog problema sa povredama skupio tek sedam nastupa u Seriji A prošle sezone, a početkom ljetnog prelaznog roka pojavilo se dosta špekulacija o njegovom mogućem odlasku iz Torina.

Međutim, Sarri, koji je naslijedio klupu ‘Stare dame’ od Massimiliana Allegrija sredinom juna, smatra kako je Costa ključni dio njegovog projekta u Juventusu, te se strogo protivio mogućem odlasku Brazilca. On je prve dvije utakmice u novoj sezoni započeo od prve minute, odnosno susrete protiv Parme i Napolija, na kojima je podijelio dvije asistencije.

“Iskreno kažem kako ni Allegri, ni Sarri nikad nisu razmišljali da ga puste da ode”, rekao je Costin agent Giovanni Branchini za Daily Mail, te nastavio: “Manchester United je pokazivao veliki interes. Iako nisu bili jedini klub koji ga je želio dovesti, svakako su bili najatraktivniji.”

Branchini je dodao kako se Costa želi vratiti na svoj stari nivo, te da u klubu nikad nisu prestali vjerovati u njega: “Douglas je imao bezbroj zdravstvenih problema. Prošle sezone je često bio povrijeđen. Želi se oporaviti. Juventus ga nikad nije namjeravao prodati, unatoč velikom pritisku Manchester Uniteda.”

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!