NaslovnicaVijestiAGENT ZVIJEZDE MANCHESTER UNITEDA POTVRDIO: Istina je da ga želi Arsenal!

AGENT ZVIJEZDE MANCHESTER UNITEDA POTVRDIO: Istina je da ga želi Arsenal!

Kako priznaje njegov otac i agent, za defanzivca Manchester Uniteda Antonija Valenciju zainteresiran je Arsenal, kao i brojni drugi klubovi.

Arsenal želi Antonija Valenciju

Reprezentativac Ekvadora će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Old Trafford, gdje je proveo više od deset godina, skupio više od 300 nastupa, te pomogao klubu da osvoji dvije titule prvaka Premier lige, Europsku ligu i FA Kup.

Međutim, ove sezone je skupio tek pet nastupa u Premier ligi, te čelnici kluba nisu odlučili produžiti njegov ugovor, koji traje do juna. Njegov otac, a ujedno i agent, izjavio je kako će Valencia definitivno napustiti Old Trafford, te priznao kako je Arsenal jedan od klubova zainteresiranih za njegove usluge.

Luis Valencia je u intervjuu za El Universal rekao: “Valencia definitivno neće ostati u Manchesteru. Želi promjenu, a i klub ne želi produžiti njegov ugovor. Kao i svemu u životu, i ovome mora doći kraj.”

Na pitanje gdje bi njegov sin mogao otići, odgovorio je: “Arsenal, West Ham United, Inter i još jedan klub iz Kine su opcije, ali u nogometu se sve mijenja. Prihvatit će najbolju opciju, ali prije svega, želi potpisati ugovor na dvije godine. Ne zbog novca, već zbog mira, i želi se boriti za titule.”

Arsenalov desni bek Hector Bellerin zbog povrede ne igra od januara, te ga neće biti do kraja sezone. Tim Unaija Emeryja je trenutno na četvrtom mjestu u Premier ligi, a u petak su ‘Topnici’ saznali protivnika u četvrtfinalu Europske lige, a riječ je o Napoliju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!