NaslovnicaVijestiAguero napušta City na kraju sezone, kladionice ga vide u ovom klubu!

Aguero napušta City na kraju sezone, kladionice ga vide u ovom klubu!

Najbolji strijelac u istoriji Manchester Cityja i četvrti na vječnoj listi Premier lige, Sergio Aguero, ovog ljeta napušta klub nakon 10 godina provedenih na Etihadu.

Argentinski napadač Sergio Aguero poslije 10 godina napušta Manchester City, saopštio je klub sa Etihada.

Ugovor iskusnog igrača (32) ističe na kraju sezone i do produžetka neće doći. Sada je to i definitivno jasno.

“Aguerov doprinos Manchester Cityju tokom proteklih 10 godina je nemjerljiv. Njegova legenda ostaće neizbrisivo urezana u sjećanja svih koji vole klub, a možda čak i onih koji jednostavno vole nogomet” istakao je predsjednik Cityja Khaldoon Al Mubarak.

Takve riječi dobijaju potporu i u informacijama do koje je stigao BBC – Agueru će biti izgrađena statua ispred stadiona, pored Vincenta Kompanyja i Davida Silve.

Argentinac je u City stigao 2011. iz Atletico Madrida. U dresu “Građana” je na 384 utakmice postigao 257 golova.

Možda i najznačajniji predstavlja onaj iz 2012. protiv Queens Park Rangersa u nadoknadi vremena posljednjeg kola Premijer lige kojim su Građani došli do naslova prvaka poslije 44 godine.

Poslije toga, Kunova uloga bila je među ključnim u osvajanju još dvije Premier lige, jednog FA kupa i pet Liga kupova.

Aguero je karijeru započeo u Independienteu 2003, a zatim od 2006. do 2011. branio je boje Atletica. Biće zanimljivo vidjeti koji će biti njegov sljedeći klub, a kladionica Betfair daje Barceloni najveće šanse da ga dovede u svoje redove.

KLADI SE U BETFAIR

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!