NaslovnicaVijestiAguerov otac osuo paljbu po Pepu Guardioli: Njegove suze su lažne, ništa...

Aguerov otac osuo paljbu po Pepu Guardioli: Njegove suze su lažne, ništa mu ne vjerujem!

Sergio Aguero napustio je Manchester City nakon 10 godina, tokom kojih je stekao status klupske legende, iako nije uspio ispuniti obećanje da će u Cityju ostati sve dok ne osvoji Ligu prvaka. Međutim, njegov otac nije imao nimalo lijepe riječi za Pepa Guardiolu, te poprilično je isprozivao španjolskog stručnjaka.

Poslije pobjede nad Evertonom 5:0 i Aguerovog oproštaja od Etihada, Katalonac je pustio suzu i emotivno se oprostio od najboljeg strijelca Cityja u povijesti, koji će u budućnosti nositi dres Barcelone. Ali to nije ubijedilo Leonela El Castilla, Aguerovog oca.

“Ne vjerujem u njegove suze. Što se mene tiče Guardiola ga nikada nije želio”, rekao je on.

Aguero je na 390 mečeva za Manchester City postigao 260 golova, a sada se vraća u Španjolsku gdje je već sa uspjehom nastupao za Atletico Madrid. Što se tiče Guardiole, jasno je šta mu Aguero senior zamjera.

“Guardiola uvijek hoće da bude u centru pažnje, ne dozvoljava to svojim igračima. Ne vjerujem u njega. Htio je Ligu prvaka, ali on u stvari hoće da bude glavna priča”, istakao je on.

“Svakako je on veliki trener, ali iz dana u dan on mijenja igrače, mijenja situaciju i nikada niste sigurni da li ste starter ili ne”, dodao je Aguerov otac.

Nakon što je sklopljen transfer sa Barcelonom, potvrdio je da su Chelsea i Arsenal htjeli da dovedu njegovog sina u svoje redove. On se na kraju osvrnuo i na odnos Aguera i Lionela Messija koji su odavno veliki prijatelji.

“On je prijatelj sa Messijem od 15, godine i uvijek su pričali. Izgleda da će Messi ostati u Barceloni i da će oni igrati zajedno”, zaključio je Leonel Castillo.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!