NaslovnicaVijestiAlaba doživio strašno zlostavljanje nakon glasanja za najboljeg igrača svijeta

Alaba doživio strašno zlostavljanje nakon glasanja za najboljeg igrača svijeta

30-godišnji nogometaš David Alaba pretrpio je strašno rasističko zlostavljanje na društvenim mrežama nakon što je odlučio glasati za Lionela Messija ispred suigrača iz Real Madrida Karima Benzeme na sinoćnjoj dodjeli nagrada FIFA Best 2022.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Messi je sinoć proglašen najboljim igračem svijeta za 2022. godinu, a u međuvremenu su se pojavili podaci o glasovanju svih kapetana i izbornika reprezentacije.

Alabin glas izazvao je najviše reakcija jer je austrijski kapetan odabrao Messija umjesto klupskog kolege Benzeme. Zapravo je Alaba svojih maksimalnih pet bodova dao Messiju, tri Benzemi i jedan Kylianu Mbappeu.

Zbog ove odluke na društvenim mrežama postao je popularan hashtag #AlabaOut koji objavljuju nezadovoljni navijači Reala.

Branič je doživio i gnusna zlostavljanja na svojim Twitter i Instagram profilima, a mnoga od njih imala su i prizvuk rasizma.
Jutros je o glasovanju govorio i sam Alaba.

“Što se tiče nagrade FIFA The Best: Austrijska reprezentacija glasa za ovu nagradu kao momčad, ne ja. Svi u vijeću momčadi mogu glasovati i tako se odlučuje. Svi znaju, a posebno Karim, koliko se divim njemu i njegovim igrama i često sam govorio da je on za mene najbolji napadač na svijetu, a to je još uvijek tako. Bez sumnje”, napisao je.

Alabin glas sigurno ne bi promijenio konačnog pobjednika jer je Messi bio uvjerljiv s 52 boda.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!