NaslovnicaVijestiAlan Shearer objasnio zašto bi Antonio Conte trebao dobiti otkaz

Alan Shearer objasnio zašto bi Antonio Conte trebao dobiti otkaz

Budućnost trenera Chelseaja Antonija Contea još uvijek nije poznata. Talijanski stručnjak se u posljednje vrijeme sve više i više povezuje sa mogućim odlaskom sa Stamford Bridgea, a uprava kluba navodno nije zadovoljna njegovim radom.

Sherarer objasnio zašto Conte treba dobit otkaz

On već duže vrijeme vodi ‘medijski rat’ upravo sa upravom i vlasnikom kluba Romanom Abramovičem, za kojeg je nekoliko puta već izjavio kako mu odbija dovesti pojačanja koja zahtijeva.

Nakon sjajne prošle sezone, u kojoj su ‘Plavci’ postali prvaci Premier lige sa 93 osvojena boda, sedam više od drugoplasiranog Tottenham Hotspura, ove sezone im ne ide sve po planu. Trenutno se nalaze na petom mjestu sa 50 osvojenih bodova, iako su većinu sezone proveli na trećem mjestu iza klubova iz Manchestera. U posljednjih nekoliko kola na tabeli su ih pretekli Liverpool i Tottenham Hotspur.

Pored problema u ligi, tim Antonija Contea je imao i problema u Ligi prvaka, gdje su u svojoj grupi završili na drugom mjestu, a također su ispali i iz Liga kupa, nakon poraza protiv velikog rivala Arsenala u polufinalu.

Roman Abramovič je poznat po tome što daje otkaze svojim trenerima nakon ovakvih neuspjeha, a legendarni bivši engleski napadač Alan Shearer vjeruje kako ovaj put ima i razlog za to. U kolumni koju je napisao za The Sun, Shearer objašnjava kako je nedostatak strpljenja vlasnika Chelseaja zapravo razlog svih uspjeha koji je klub ostvario u proteklih nekoliko godina.

[su_premierleague]

On je napisao: “Nažalost, protiv svakog zdravog razuma, čini se kako su ‘Plavci’ na ‘nečemu’ već neko vrijeme. U pitanju su ‘uzdizanja’, koja im donose novi treneri. Možda je to ono što moderni igrači danas trebaju. Odanost više ne postoji, ni kada su u pitanju igrači, ni kada su u pitanju treneri.”

“Nogomet je postao vrlo sebična industrija. Previše je onih koji brinu o sebi, a ne o zajedničkom dobru kluba u kojem se nalaze. Izgleda kako su odgovor za probleme u mnogim klubovima takve promjene (trenera), novi početak, novi glas.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!