NaslovnicaVijestiAleksander Čeferin: "Ulazimo u drugu fazu FFP-a, vrijeme je da svaki klub...

Aleksander Čeferin: “Ulazimo u drugu fazu FFP-a, vrijeme je da svaki klub u Evropi postane konkurentan”

Novoizabrani predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin otkrio je planove Europskog nogometnog saveza koji se tiču modernizacije financijskog fair playa i njegovog prijelaza na “drugu fazu”.

FFP je kumovao velikim promjenama u europskom nogometu, jer je pravilo o financijskom poslovanju klubova posljedično utjecalo na njihove aktivnosti na nogometnom tržištu. Cilj FFP-a bio je stabilizacija rastućih dugova u europskom nogometu, a mnogi također vjeruju da je FFP bio poluga kroz koju je UEFA slijedila javno nezadovoljstvo pojavom klubova s ​​bogatim arapskim vlasnicima koji su u relativno kratkom vremenu, na račun ogromne financijske snage, došli u rang s europskom tradicionalnom elitom.

OSTAJE VJERAN JUVENTUSU: Mario Mandžukić odbio nevjerovatnu ponudu iz Kine!

Aleksander Čeferin, nakon što je izabran za predsjednika UEFA-e za novi četverogodišnji mandat, govorio je o izazovima FFP-a, koji sve teže prati duh modernog vremena i postaje problematičan za klubove koji žele brži razvoj. To je trenutno najrelevantnije za milanski Milan i Inter, koji imaju bogate i ambiciozne vlasnike, ali zbog krutih pravila, FFP ne mogu dovoljno brzo implementirati svoje strategije rasta.

“Pridržavat ćemo se pravila FFP-a i stvoriti novu ravnotežu u europskom nogometu, u kojoj svatko može naći prikladno mjesto za sebe.” Glavni ciljevi FFP-a su postignuti. Europski klubovi su u boljem financijskom stanju nego ikada prije, problem dugovanja je riješen, dugovi klubovima, igračima i trenerima ostaju manje-više neugodna uspomena, a sada je vrijeme za drugu fazu ovog velikog europskog projekta, u suradnji s ECA (European Club Association – op.a.), naći ćemo rješenje prema kojem svaki europski klub može iskoristiti svoj maksimalni potencijal ”, rekao je Ceferin.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!