NaslovnicaVijestiOSTAJE VJERAN JUVENTUSU: Mario Mandžukić odbio nevjerovatnu ponudu iz Kine!

OSTAJE VJERAN JUVENTUSU: Mario Mandžukić odbio nevjerovatnu ponudu iz Kine!

Iako je u posljednjih nekoliko godina veliki broj europskih zvijezda odlučilo otići u Kinu, gdje zarađuju ogromne novce, napadača Juventusa Marija Mandžukića to po svemu sudeći nimalo ne zanima.

Mandžukić odbio ponudu iz Kine

Kako su danas izvijestili talijanski mediji, bivši hrvatski reprezentativac je odbio nevjerovatnu ponudu od strane kineskog prvoligaša Dalian Yifanga, koji je u vlasništvu Wanda, koja također ima dionice i u Atletico Madridu.

I dok nekadašnji igrači madridskog kluba Nicolas Gaitan i Yannick Carrasco nisu mogli odoljeti kineskim milionima, poput velikog broja zvijezda prije njih, Mandžukić je navodno odlučio reći ne ponudi od čak deset miliona eura godišnje, koliko bi zarađivao na dalekom istoku. Kako izvještava Sport Mediaset, Mandžo je jako sretan u Torinu, te planira i produžiti ugovor sa klubom, koji trenutno ističe na kraju sljedeće sezone.

Bivši napadač Bayern Munchena i Wolfsburga u redove ‘Stare dame’ je stigao u ljeto 2015. godine za 21 milion eura, te je od tada jedan od ključnih talijanskog velikana, u čijem dresu je postigao 43 gola i osvojio tri uzastopna Scudetta. Na dobrom je putu da osvoji i četvrti, s obzirom da njegov tim igra sjajno i ove sezone u Seriji A, a on je u 17 nastupa postigao osam golova i podijelio pet asistencija, unatoč tome što će za nekoliko mjeseci napuniti 33 godine.

U posljednjih nekoliko dana kruže špekulacije kako je Dalian Yifang dogovorio dolazak još jedne zvijezde iz Italije, a riječ je o kapitenu i legendi Napolija Mareku Hamšiku, ali transfer je navodno odgođen zbog financijskih razloga. Ipak, veznjak bi još uvijek mogao otići u Kinu, s obzirom da njihov prelazni rok traje do kraja ovog mjeseca.

Najnovije vijesti

Talijanski mediji objavili: Antonio Conte ima novi posao

0
Prema izvješću talijanskog Rai Sporta, Antonio Conte će preuzeti ulogu novog trenera Napolija. Očekuje se da će Conte preuzeti kormilo prošlogodišnjeg talijanskog prvaka tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!