NaslovnicaVijestiAlex Iwobi: Pokušavam ga nagovoriti da dođe u Arsenal

Alex Iwobi: Pokušavam ga nagovoriti da dođe u Arsenal

Krilni igrač Arsenala Alex Iwobi otkrio je da je pokušao nagovoriti napadača Manchester Cityja Kelechija Iheanacha da dođe u londonski klub.

Iwobi pokušava nagovoriti Iheanacha na dolazak u Arsenal

Iwobi i Iheanacho su bliski prijatelji, te suigrači u reprezentaciji Nigerije, a ovog vikenda bi mogli zaigrati jedan protiv drugog kada ‘Topnici’ dočekuju ‘Građane’.

Iwobi je za engleski Sky Sports rekao: “Zezali smo jedan drugog ove sedmice. On je pokušao nagovovoriti mene da dođem u Manchester City, a ja sam pokušao nagovoriti njega da dođe u Arsenal.”

“Volio bih igrati protiv njega. Razgovarali smo malo o toj utakmici u nedjelju, ali smo bili fokusirani na nastupe za reprezentaciju. Saada se moram pripremiti i pobijediti ga.”

Iwobijeva forma je oscilirala ove sezone, ali 20-godišnjak i dalje dobija mnogo prilika od strane trenera Arsenea Wengera, te bi utakmicu protiv Cityja mogao početi od prve minute.

S druge strane, Pep Guardiola daje vrlo malo prilika za igru Iheanachu, koji je većinom ulazio sa klupe u završnim fazama utakmica.

Arsenal je slavio u samo jednoj od posljednjih pet premierligaških utakmica, te je pobjeda prioritet protiv Manchester Cityja, koji je trenutno trećeplasirani.

U slučaju poraza, vrlo su male šanse da će ‘Topnici’ završiti u top četiri i ove sezone, te je igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone pod velikim upitnikom.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!