NaslovnicaVijestiAlexander-Arnold otkrio kako mu je Klopp na sjajan način saopštio da ide...

Alexander-Arnold otkrio kako mu je Klopp na sjajan način saopštio da ide na Svjetsko prvenstvo

Jedan od najtalentiranijih mladih defanzivaca u Premier ligi Trent Alexander-Arnold iza sebe ima nevjerovatnu sezonu u dresu ‘Redsa’.

Alexander-Arnold pozvan na Svjetsko prvenstvo

Pored toga što će za nekoliko dana nastupiti u finalu Lige prvaka, 19-godišnjak je danas saznao i drugu sjajnu vijest, a u pitanju je njegovo učešće na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Desni bek je danas putovao sa ostatkom tima u Marbellu (Španjolska), gdje će se tim Jurgena Kloppa pripremati za finalni okršaj protiv Real Madrida, kada je i službeno objavljena lista od 23 engleska igrača koja putuju u Rusiju sljedećeg mjeseca.

Poziv za Alexander-Arnolda je vjerovatno najveće iznenađenje koje je engleski izbornik Gareth Southgate napravio, ali nema sumnje da je mladi defanzivac, koji još nije debitovao za reprezentaciju, to i zaslužio. Nakon što je saopštio listu, Southgate je čak i posvetio par riječi Trentu izjavivši: “Prvi poziv u reprezentaciju za Trenta Alexander-Arnolda je vrlo zaslužen. Kada biramo mlade igrače, ne biramo ih samo zato što su mladi, već zato što su to zaslužili svojim nastupima.”

Ono što je zanimljivo je način na koji je Trent saznao da će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Naime, umjesto da mu direktno javi, Southgate je sjajnu vijest prvo rekao treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu. Alexander-Arnold je danas za službenu klupsku stranicu izjavio: “Počastvovan sam, uzbuđen i jako ponosan. Bio je to nevjerovatan trenutak kad sam saznao da idem na Svjetsko prvenstvo u ovim godinama. To će biti sjajna završnica ove zaista dobre sezone.”

“Vijest sam saznao jutros, prije nego što smo krenuli u Marbellu. Trener je došao do mene i počeo razgovor prije ulaska u avion. Pitao me je da li znam što o listi pozvanih igrača. Odgovorio sam mu ne, na što je on rekao ‘da li si imao nešto planirano tokom Svjetskog prvenstva?’ Rekao sam ne, nikakav odmor ili nešto slično, nakon čega mi je rekao ‘ok, dobro, ti si u ekipi!’ Bio je to stvarno ponosan trenutak za mene. To je lijepa gesta od strane Engleskog saveza što su dozvolili da mi on prenese vijest.”

Jurgen Klopp je također komentarisao reakciju Alexander-Arnolda nakon što mu je to poručio. Njemački stručnjak je rekao: “To je lijepa priča. Gareth Southgate me je nazvao jutros i rekao da mu mogu reći, ali sam imao nekog posla sa novinarima, tako da mu nisam rekao odmah. Vidio sam Trenta u autobusu na putu do aviona i pomislio sam da već zna za to, da ga je netko već nazvao. Imao sam čast da mu prvi kažem to i bilo je lijepo vidjeti reakciju u njegovim očima. Fantastično, zasluženo, nevjerovatnu sezonu je imao. Nikad ne možete biti premladi za ovako nešto, možete jedino biti nedovoljno dobri, ali on je dovoljno dobar.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!