NaslovnicaVijestiAlexander-Arnolda usporedili sa Carragherom, on odgovorio na briljantan način

Alexander-Arnolda usporedili sa Carragherom, on odgovorio na briljantan način

Liverpool igra u nevjerovatnoj formi u posljednje vrijeme, a jedan igrač iz defanzivnog dijela Kloppovog tima koji se posebno ističe je 19-godišnji Trent Alexander-Arnold.

Alexander-Arnolda usporedili sa Carragherom

Mladi engleski reprezentativac je ove sezone pružio veliki broj sjajnih nastupa, a posebno na utakmicama četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, te je jedan od najzaslužnijih za prolazak ‘Redsa’ u polufinale po prvi put u posljednjih deset godina.

Sjajno izdanje je imao i jučer protiv Bournemoutha, u pobjedi njegovog tima rezultatom 3-0, samo par dana nakon pobjede na Etihadu. Nakon utakmice bivši engleski reprezentativac Jermaine Lenas poručio je izborniku Engleske kako bi trebao povesti Alexander-Arnolda u Rusiju ovog ljeta.

On je za BT Sport rekao: “Ljudi ga žele vidjeti u reprezentaciji Engleske, mislim da ima sve što ima i Kieran Trippier. Pored toga, brz je poput Kylea Walkera, mislim da bih ga poveo na Svjetsko prvenstvo da se mene pita.”

Mnogi navijači Liverpoola su već počeli uspoređivati mladog Trenta sa bivšim zvijezdama svog kluba, a jedan od njih ga je objavom na svom twitter profilu usporedio sa Jamieom Carragherom. Carragher je i sam ranije ovog tjedna priznao kako bi Alexander-Arnold mogao nadmašiti njegovih 737 nastupa u dresu Liverpoola.

[su_no1forfootball]

Bivši štoper kluba sa Anfielda se na tu usporedbu našalio i odgovorio: “Vidjet ćemo hrpu autogolova”, aludirajući na veliki broj autoglova koje je postigao u vremenu provedenom u Liverpoolu.

Trent Alexander-Arnold ove sezone je odigrao ukupno 28 utakmica u svim takmičenjima, od čega 16 u Premier ligi, te je postigao tri gola i podijelio dvije asistencije. Nakon uzvrata protiv Manchester Cityja on je izjavio da je bio svjestan da su ‘Građani’ smatrali kako je on slaba točka Liverpoola, ali i dodao kako je dao sve od sebe da im pokaže kako to nije istina.

“Pretpostavljam da su u Manchester Cityju smatrali da sam ja slaba točka. Pokušao sam im pokazati da su u krivu. Mislim da sam u ove dvije utakmice dao sve od sebe i pomogao ostatku tima da pobijedimo.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!