NaslovnicaVijestiALEXANDRE LACAZETTE OTKRIO: Evo koja je najveća razlika između Wengera i Emeryja!

ALEXANDRE LACAZETTE OTKRIO: Evo koja je najveća razlika između Wengera i Emeryja!

Navijači Arsenala definitivno imaju razloga da budu zadovoljni, s obzirom na to da je njihov tim u nevjerovatnoj formi u posljednjih nekoliko tjedana. Naime, ‘Topnici’ su slavili u čak 11 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, što se posljednji put dogodilo davne 2007. godine.

Lacazette uporedio Emeryja sa Wengerom

Iako su u klub stigle zvijezde poput Bernda Lene i Lucasa Torreire, najveća razlika na Emiratesu je definitivno promjena trenera. Nakon 22 godine na klupi londonskog tima, legendarnog Arsenea Wengera je zamijenio bivši trener Paris Saint-Germaina Unai Emery.

[su_bet365_koeficijenti]

Jedan od najboljih igrača Arsenala Alexandre Lacazette otkrio je najveću razliku između njih dvojice. Francuski napadač je na Emirates stigao prošle godine iz Lyona za čak 53 miliona eura, a prošle sezone je na ukupno 39 nastupa u svim takmičenjima postigao 17 golova. To je pristojan učinak, ali njegova statistika je mogla biti znatno bolja da ga Wenger nije skoro na svakoj utakmici izvodio iz igre.

On je o svemu tome rekao: “Da, bio sam razočaran prošle sezone, znao sam da imam 60 minuta da postignem gol. Kada ste napadač, želite igrati na svakoj utakmici i najviše prilika bude na kraju jer su protivnički defanzivci umorni. Zbog toga sam bio isfrustriran, ali to je bila moja prva sezona i obitelj mi je govorila da ne budem takav, da samo uživam u klubu. Sada igram cijele utakmice.”

27-godišnjak je također otkrio kakvu promjenu u njegovoj igri je Unai Emery zatražio od njega nakon što je stigao u klub. Rekao je: “Arsene je zahtijevao da ostajem blizu protivničkog kaznenog. Sa Unaijem je drugačije, on želi da igram svoju igru, da više doprinosim igri tima. Situacija je sada drugačija na terenu. Radimo više jer imamo više taktika, to mi se sviđa i to je najbolji način da napredujemo.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!