NaslovnicaVijestiAlexandre Pato otkrio zašto ne bi imao ništa protiv prelaska u Inter

Alexandre Pato otkrio zašto ne bi imao ništa protiv prelaska u Inter

Bivša zvijezda AC Milana Alexandre Pato otkrio je da bi se pridružio redovima Intera unatoč tome što je igrao za najvećeg rivala tog kluba.

Pato ne bi imao ništa protiv prelaska u Inter

Brazilski napadač je napustio Milan 2013. godine kada je otišao u Corinthians za 15 miliona eura, a u Europu ga je vratio Chelsea na posudbu u januaru 2016. godine. Prošlo ljeto je stigao u Villarreal i nakon samo pola sezone otišao je u Tianjin Quanjian u transferu vrijednom 18 miliona eura.

27-godišnjak je u šest mjeseci provedenih u kineskom klubu postigao sedam golova u 14 nastupa u Superligi, a uskoro bi se mogao ponovo vratiti u Italiju.

“Zaljubljen sam u Italiju”, rekao je Pato za Gazzettu dello Sport, te nastavio: “Dobro mi je u Kini u ovom trenutku i sretan sam što doprinosim projektu razvoja nogometa ovdje, ali u budućnosti se može svašta desiti.”

“Da li bih rekao da Interu? Zašto ne? Ja sam profesionalac.”

Patov bivši tim AC Milan se značajno pojačao ovog ljeta, u klub su stigli Andre Silva, Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio, kao i veznjak Franck Kessie. Brazilac je upoznat sa svim dešavanjima u bivšem klubu, kojem je poželio sreću.

“Mogu vam reći da postoji velika strast za nogometom u Kini. Oni proučavaju ovaj sport i imaju novca da investiraju u njega. Već su velika sila na ekonomskoj razini i žele postati velika sila i na nogometnoj razini.”

“Igrao sam u Milanu dok je tu bio Berlusconi, s kojim sam bio u dobrim odnosima. Milan je toliko voljen u cijelom svijetu zahvaljujući tom čovjeku, ali klubu su potrebna još velika ulaganja. Drago mi je što napreduju i dovode pojačanja. Ovdje se dosta priča o Milanu. Volio bih ponovo proživjeti uspjehe od prije pet ili šest godina.”

[su_watch_live_football]

[su_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!